Soturikissojen fantasiamaailmassa seurataan eri klaanien elämää. Kuva: <span class="photographer">Art House</span>
Soturikissojen fantasiamaailmassa seurataan eri klaanien elämää. Kuva: Art House

Eikö lapsi innostu lukemisesta? Keräsimme koukuttavimmat kirjat eri-ikäisille lukijoille.

Pieni lukija, 7–11 vuotta:

Tarinoita pelottomista naisista

Tästä monipuolisia roolimalleja lapsille! Iltasatuja kapinallisille tytöille on sadan tarinan kokoelma. Jokaisessa kerrotaan todellisista naisista, jotka ovat tehneet elämässään pelottomia valintoja. Nimestään huolimatta kirja sopii myös pojille.

Iltasatuja kapinallisille tytöille, Elena Favilli ja Francesca Cavallo, S&S

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rosvoperhe seikkailee 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me Rosvolat -sarja on sopivan jännittävä ja anarkistinen, ja se toimii myös juuri lukemaan oppineella. Nopeat juonenkäänteet eivät jätä isompaakaan lukijaa kylmäksi.  

Me Rosvolat, Siri Kolu, Otava

Vastaukset kysymyksiin, joita ei kysytä aikuisilta

Kuudesluokkalaisen elämä on täynnä noloja tilanteita, ainakin kirjassa seikkailevan Petjan mielestä. Kirjan lukenut yhdeksänvuotias kommentoi, että kirja vastaa niihin kysymyksiin, joita hän ei kysy vanhemmiltaan. Lukemisen arvoinen teos siis!

Onks Noloo? Ronja Salmi, Lasten keskus

Kissamaista fantasiaa

Tässä sarjassa eletään kissojen fantasiamaailmassa, jossa seurataan eri klaanien elämää. Jos lapsi tykkää Harry Potterista, tämä voisi olla hänen seuraava suosikkinsa. 

Soturikissat-sarja, Erin Hunter, Art House 

Sarjakuvaromaani naurattaa

Neropatin päiväkirjojen huumori toimii niin tytöille kuin pojille. Sarjakuvaromaaneissa seikkailee varhaisteini Greg, joka pitää kuvallista päiväkirjaa vääryyksistä, joita omasta mielestään kokee päivittäin. Sarjassa on 12 osaa, joten luettavaa onneksi riittää!

Neropatin päiväkirja, Jeff Kinney, WSOY

Hauskoja ja samaistuttavia tilanteita 

Ella-kirjojen aiheet sijoittuvat koulumaailmaan, jossa seikkailevat Ella ja tämän erilaiset kaverit. Kirjat vetoavat hahmojensa sekä aihepiirinsä puolesta pieniin lukijoihin ensimmäiseltä luokalta saakka. 

Ella-sarja, Timo Parvela, Tammi

Mukaansatempaavaa seikkailua

Harry Pottereita kannattaa kokeilla poikien lukuinnostuksen herättelyyn jos mikään muu ei tunnu toimivan. Fantasiamaailma, taikuus ja lapset päähenkilöinä: kokeilun arvoinen kombo!

Harry Potter -kirjasarja, J.K. Rowling, Tammi

Teini-ikäinen lukija:

Vertaistukea erilaisuuteen

Kirja kertoo 16-vuotiaasta tytöstä, joka sairastaa pakko-oireista häiriötä, OCD:tä. Kirjan tarina tempaa mukaansa, ja vaikeasta aiheesta huolimatta kirjassa on paljo huumoria, eikä sitä lukiessa tylsisty.

Oonko ihan normaali? Holly Bourne, Gummerus Kustannus

Sisarusten välisistä suhteista

Tapperin kaksoset -kirjasarja on hauskasti kuvitettu ja kirjoitettu. Kirjoissa paneudutaan sisarusten välisiin suhteisiin. Vaikka välillä riidellään, niin silti se oma sisko tai veli on ihan hyvä tyyppi.

Tapperin kaksoset sotajalalla, Geoff Rodkey, WSOY

Fantasiamaailman rakastajalle

Suosittu kirjasarja on koukuttanut jo monia teini-ikäisiä lukijoita. Kirjassa eletään tulevaisuuden maailmassa, jossa selvityminen vaatii voittoa. Ratkaisun avaimia pitelee käsissään 16-vuotias tyttö. Erilainen sankari ilahduttaa.

Nälkäpeli-trilogia, Suzanne Collins, WSOY

Ihmissuhdekiemuroiden ystäville

Erityisesti tyttöjä koukuttava kirjasarja, jossa seikkaillaan kalliiden käsilaukkujen ja ihmissuhteiden maailmassa. Mutta mitä tapahtuu kun yksi kirjan kaveriporukan ystävyksistä katoaa? 

Valehtelevat viettelijät, Sara Shepard, Gummerus Kustannus

Rakkautta suurkaupungissa

Diminy-trilogian päähenkilöt ovat kuin nykypäivän Romeo ja Julia. Kiellettyyn rakkauteen lankeavat Tyler ja Eden viettävät kesän New Yorkissa. Mutta miten käy suhteen, kun kotiinpaluun hetki koittaa?

Diminy-trilogia, Estelle Maskame, Gummerus Kustannus

Klassikko, joka jokaisen pitäisi lukea

Kuin surmaisi satakielen ilmestyi jo vuonna 1960. Silloin sitä ylistivät kriitikot sekä yleisö. Vaikka kirja sijoittuu 30-luvun Alabamaan, sen sanoma on vielä nykypäivänäkin ajankohtainen. 

Kuin surmaisi satakielen, Harper Lee, Gummerus Kustannus

Tunteita herättävää luettavaa

John Greenin kirjat sopivat hyvin ylä-asteikäiselle lukijalle. Kirjat koukuttavat suurilla tunteilla ja aikuismaisella otteellaan, mutta kuitenkin teinille samaistuttavalla tavalla.  

Kaikki viimeiset sanat, John Green, WSOY

Kuvat: WSOY, S&S, Otava, Lasten keskus, Tammi, Gummerus Kustannus ja Art House. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla