Leijonakuninkaan hahmot näyttävät uuden tekniikan avulla hämmästyttävän todellisilta. Kuva: Disney Suomi
Leijonakuninkaan hahmot näyttävät uuden tekniikan avulla hämmästyttävän todellisilta. Kuva: Disney Suomi

Kumpi tarinoista on suosikkisi? 

Jos olet elänyt lapsuuttasi 90-luvulla, olet todennäköisesti vuodattanut kyyneleitä Leijonakuningasta katsoessasi tai kannustanut Aladdinin voittoon ilkeästä Jafar-noidasta. Nyt nämä Disneyn klassikkopiirretyt on herätetty henkiin. 

Aladdinissa mukana Will Smith

Video: Youtube / Walt Disney Studios

Aladdinin uudessa versiossa seikkailevat piirrettyjen hahmojen sijaan oikeat näyttelijät. Elokuvan nimekkäin tähti on Will Smith, joka näyttelee sinistä lampunhenkeä. Aladdinin roolissa nähdään egyptiläis-kanadalainen Mena Massoud ja prinsessa Jasminena englantilaisnäyttelijä Naomi Scott

Trailerista voi päätellä, että Aladdinin uusi versio on uskollinen vuonna 1992 ilmestyneelle animaatiolle. Elokuvassa seikkaillaan kuvitteellisessa Agraban kaupungissa, jossa kadulla asuva Aladdin ja sulttaanin palatsissa asuva prinsessa Jasmine sattumien kautta kohtaavat. Rakkaustarinaa mutkistaa laki, jonka mukaan prinsessa saa ottaa aviopuolisokseen vain prinssin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun mukaan astuu ihmeellisiä taikoja loihtiva lampunheki ja valtaa himoava Jafar, seikkailu on valmis. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aladdinin päivitetyn version on ohjannut Guy Ritchie

Elokuva tulee teattereihin maailmanlaajuisesti 24. toukokuuta. 

Simba herää henkiin

Video: Youtube / Walt Disney Studios

Yksi animaatioelokuvien liikuttavimmista kohtauksista nähdään jälleen valkokankaalla, kun Leijonakuninkaan uusi versio saapuu heinäkuussa teattereihin. Tässä versiossa eläimet on herätetty henkiin animaatiotekniikalla, joka saa Jylhäkallion asukkaat näyttämään hämmästyttävän todellisilta.

Elokuvassa seurataan pienen leijonanpennun Simban elämää. Simba ihailee isäänsä Mufasaa, joka on Jylhäkallion hallitsija. Mufasan veli Scar ei tästä asetelmasta pidä, ja hänen suurin tavoitteensa on kaapata valta veljeltään. Scarin juonien johdosta tapahtuu kauhea onnettomuus, joka sälytetään nuoren Simban syyksi. Pieni leijona jättää kotinsa, mutta tarinalla on onneksi vielä monta käännettä. 

Simbaa ääninäyttelee Donald Glover ja Simban äitiä Nalaa laulajatähti Beyoncé Knowles.

Leijonakuninkaan Suomen ensi-ilta on 17. heinäkuuta.  

Kysely

Kumpi klassikoista on suosikkisi?

Leijonakuningas
Leijonakuningas
75.4%
Aladdin
Aladdin
24.5%
Ääniä yhteensä: 61
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla