iStockphoto
iStockphoto

Kun lapsi kaipaa tekemistä, opeta hänelle muutama helppo taikatemppu!

Kun lapsi kaipaa tekemistä ja onnistumisen iloa, opeta häntä taikomaan! Netistä löytyy ohjeita moniin helppoihin taikatemppuihin, joiden apuvälineet löytyvät jokaisesta kodista.

Taikatemppujen opetteleminen on hauskaa, ja vielä hauskempaa on pistää pystyyn esitys kavereille ja sukulaisille. Samalla lapsen itsetunto ja esiintymiskokemus kasvavat. Taikatemput ovat myös oiva ohjelmanumero erilaisiin juhliin.

Tässä muutama helposti toteutettava temppu spoonful.com-sivustolta:

Ajatusten lukeminen

Tarvitset kolme samannäköistä paperilappua ja kynän.

1. Aseta paperilaput pöydälle, ja pyydä yhtä yleisön jäsentä miettimään jonkun henkilön nimeä. Jatka kertomalla "Älä sano nimeä ääneen. Minä luen ajatuksesi ja kirjoitan nimen paperille."

2. Kirjoita vastaus paperille yleisön näkemättä, taittele paperi pöydälle ja kehota samaa yleisön jäsentä sanomaan ajattelemansa nimi.

3. Toista temppu pyytämällä jotakuta miettimään jotain numeroa. Tee sama temppu vielä kolmannen kerran, ja pyydä yhtä yleisön edustajaa ajattelemaan joko punaista tai sinistä väriä.

4. Anna paperilaput jollekulle yleisön edustajalle luettavaksi ääneen tai lue ne itse ja näytä yleisölle. Ainakin kaksi kolmesta vastauksesta onnistuu!

Temppu toimii siten, että kirjoitat laput eri järjestyksessä kuin yleisö luulee. Aivan ensimmäiseen lappuun kirjoitatkin värin, joko "punainen" tai "sininen". Toiseen lappuun kirjoitat nimen, jonka ensimmäinen yleisön edustaja paljasti sinulle jo ensimmäisessä kohdassa. Kolmanteen kirjoitat vastaavasti kakkoskohdan jälkeen paljastetun numeron.

Näin saat sekä nimen että numeron oikein, ja värin arvaaminen onnistuu 50 prosentin todennäköisyydellä.

Voit perustella mahdollista virhettä sillä, että väriä miettineen henkilön ajatuksia oli harvinaisen hankala lukea.

Mustaa taikuutta

Tätä temppua varten et tarvitse yhtään apuvälineitä, mutta avustaja on tarpeen.

1. Pyydä yleisöä valitsemaan yhdessä jokin esine siitä huoneesta, jossa esitys pidetään. Poistu täksi ajaksi huoneesta, jotta he saavat tehdä valinnan rauhassa.

2. Kun palaat huoneeseen, avustajasi alkaa osoitella eri esineitä ja kysyä jokaisesta "Onko se tämä?". Vastaat aina "Ei", kunnes hän osoittaa oikeaa esinettä, jolloin voit hämmästyttää yleisön vastaamalla "Kyllä, se on tämä".

Tempun salaisuus on avustajassa. Sopikaa, että hän osoittaa jotain mustaa esinettä juuri ennen kuin tulee oikean esineen vuoro. 

Paikkaa vaihtava seteli

Tähän taikaan tarvitaan kaksi eri arvoista seteliä, esimerkiksi 5 ja 10 euron setelit.

1. Rullaa setelit sisäkkäin siten, että 10 euron seteli on vaakatasossa pöydällä ja asetat viitosen setelin poikittain sen päälle niin, että alareuna on tasan (eli viitosen "pääty" on samassa linjassa kuin kympin alareuna).

2. Osoita yleisölle, että viitonen on nyt kympin päällä, ja rullaa ne sen jälkeen sisäkkäin niin, että aloitat rullaamisen kympin alareunasta.

3. Sano pari taikasanaa, ja rullaa setelit auki. Nyt viitosen seteli onkin vaihtanut paikkaa kympin setelin alapuolelle!
Tämä temppu on siitä hauska, ettei siinä ole mukana minkäänlaista taikuutta tai trikkiä, vaan se toimii aivan itsestään. Kokeile, jos et usko!

Numeron lukeminen ajatuksista

Tässä tempussa on tarvetta luotettavalle avustajalle, muita apuvälineitä ei tarvita.

1. Pyydä yleisöä miettimään yhdessä joku numero yhden ja viiden välillä sillä aikaa, kun olet poissa huoneesta.

2. Kierrä muutaman yleisön jäsenen luona "lukemassa" salainen numero heidän ajatuksistaan siten, että asetat kätesi heidän ohimoilleen.

3. Julista salainen numero ääneen!

Tempun salaisuus on se, että kun "luet" salaisen avustajasi ajatuksia ja pidät käsiäsi hänen ohimoillaan, avustaja puree huomaamatta hampaitaan yhteen kyseistä numeroa vastaavan määrän. Tunnet liikkeen hänen ohimoiltaan ja pystyt laskemaan luvun käsilläsi.

Lapsi on Ylösen ja hänen tyttöystävänsä Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen.

The Rasmus -yhtyeen laulajana tutuksi tullut Lauri Ylönen, 38, on tullut toistamiseen isäksi.

Ylönen julkaisi viime yönä yhtyeensä Instagram -sivuilla suloisen kuvan vastasyntyneen vauvan pienestä jalasta. Kuvan hashtagien perusteella voisi päätellä, että tuore isä on uudesta tulokkaasta erittäin kiitollinen ja onnellinen.

 

It’s a boy! #laurisweek #newborn #doubledad #baby #la #grateful

Henkilön The Rasmus (@therasmusofficial) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @therasmusofficial

Lapsi on laulajan ja hänen kumppaninsa Katriina Mikkolan ensimmäinen yhteinen. Pari ilmoitti seurustelustaan vuonna 2017.

Ylösellä on avioliitostaan laulaja Paula Vesalan kanssa vuonna 2008 syntynyt Julius-poika.

Vierailija

Lauri Ylönen sai pojan — tuore isä kertoi syntymästä suloisella Instagram-kuvalla

Vierailija kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Mistä vetoa että "Katriina-rakkaan" pillerit "petti".. Ei varmasti ollut Laurin puolelta suunniteltu lapsi, ja Laurista sen kyllä aistii pitkälle. Justhan se erosi Paulasta n.vuosi sitten. Jotenkin noloa. Mun mielestä Laurista kyllä aistii, että halusi enemmän lapsia kuin vain yhden. Jossain haastattelussahan tuli ilmi, että Paula oli se, joka ei enempää halunnut... Kannattaakohan sitä lasta silti pukata alulle viikon seurustelun jälkeen. Just sayin'
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kaksosvauva lumoaa usein koko perheen, vieraista puhumattakaan. Kuva: iStockPhoto.

Asuuko teillä vauhdikas oinas, herkkä rapu, aurinkoinen leijona vai hajamielinen vesimies?

 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.