Kuka löytää ensimmäisen munan? Kuva: iStockphoto
Kuka löytää ensimmäisen munan? Kuva: iStockphoto

Pääsiäissunnuntaina tipu, kukko tai pupu piilottaa munia lapsille. Ota talteen viime hetken vinkit ja järjestä lapsille hauska munajahti.

1. Pienille lapsille: Ota jokaiselle lapselle erivärinen villalankakerä. Piilota munakätkö langan päähän ja vedä lankaa kätköltä poispäin niin pitkäksi ja mutkikkaaksi radaksi kuin uskot lapsen mielenkiinnon riittävän. Muista teipata langan loppupää kiinni kätkön luo. Jos lapsia on monta kerät voivat lähteä samasta pisteestä, mutta päättyä eri paikkoihin.

2. Aarteenetsintä: Pääsiäispupu jättää kynnyksen alle tai postilaatikkoon viestin, jossa haastaa suureen munajahtiin. Jokaisessa viestissä on vihje paikasta, josta löytyy seuraava vihje. Aarteenetsinnän pituus on yleensä vain aikuisen kekseliäisyydestä kiinni. Lapset kyllä jaksavat ratkoa vihjeitä. Aarteenetsintään saa heposti pituutta myös sijoittamalla vihjeet mahdollisimman eri puolille asuntoa, tai osan pihapiiriin. Viimeinen vihje johdattaa aarrekätkön luo.

Viimeinen vihje johdattaa aarrekätkön luo.

3. Kerää kymmenen: Piilota jokaiselle lapselle kymmenen pääsiäismunaa ympäri kotia. Päästä lapset vapaasti etsimään. Kuka löytää ensimmäisenä kaikki kymmenen?

4. Eurooppalainen jahti: Keski-Euroopassa perinteenä on piilottaa lapsille pääsiäismunia puistoon. Järjestäkää yhdessä naapuruston tai ystäväporukan kanssa suuri puistojahti. Munat piiloon puistoon tai lähimetsään, ja ei kun etsimään!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Kotko munii öisin: Jos munajahti tuntuu hankalalta järjestää, voi pääsiäisyönä muniva Kotko-kana, Pääsiäispupu tai Kiuku-kukko käydä munimassa sängyn alle suklaamunia. Lapsi voi askarrella Kotko-kanan itse kahdesta paperimassapallosta. Nokan voi tehdä oranssista kartongista.

Vierailija

Enpä oikein tiedä, onko fiksua viedä luontoon alumiiniin käärittyä suklaata. Jos muna ei löydykään, alumiinikääre ei kovin helposti maadu, eikä suklaa varmaankaan sovi monelle muullekaan eläimelle kuin koiralle.

Meillä on iso koristekana, jonka koriin on yön aikana salaperäisesti ilmestynyt iso yllätysmuna. Jos nukkuu päiväunetkin, silloinkin saattaa muna ilmestyä, mutta vain kinder-kokoinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla