Nämä pelit valittiin parhaiksi, paketoi ne joululahjaksi.

Neljä peliä ylsi yli muiden Suomen Leluyhdistyksen järjestämässä Vuoden Peli 2018 -kilpailussa. Suosittu ja arvostettu kisa käytiin tänä vuonna 25. kertaa, ja siihen osallistui yhteensä 59 lautapeliä. 

– Voittajat ovat valikoituneet usean pelikerran ja tuomarisilmän kautta, joten pelit on helppo sujauttaa vaikka lahjapakettiin, sanoo pelitoimikunnan puheenjohtaja Minna Kaivola.

Lautapelien suosio kasvaa nuorten ja aikuisten keskuudessa. Lautapelit houkuttelevat myös perheet yhteen. Tällöin pelin viihdyttävyys on tärkeä ominaisuus. Lastenpeleissä huumori ja visuaalisuus keräsivät kehuja, kun taas strategiapelien puolella pelaajat arvostivat koukuttavuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Sosiaalisuus on lautapelien vahvuus. Ne tuovat ihmiset yhteen kasvokkain, mikä tuo vastapainoa digiajan viestittelyyn, sanoo Suomen Leluyhdistyksen puheenjohtaja Riia Sandström.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vuoden Lastenpeli 2018: Fish Food

Kalalla on nälkä – ruoki sitä! Jalustallaan pyörivä suomea puhuva kala antaa sille annetun matokortin haluamalleen pelaajalle. Pelaaja, joka saa ensimmäisenä kerättyä oikeat kortit, voittaa pelin. Paristot 3 x AAA, eivät sisälly pakkaukseen. 2–4 pelaajalle. Ikäsuositus yli 4-vuotiaille. Hinta noin 25 €.

Näin peliraatilaiset arvioivat peliä:

”Hauska idea ja todella hyvä peli!
”Näyttää ulkonäöllisesti hyvältä.”
”Pelin huumori ja nopeatempoisuus sekä tuuri viehättävät, sopii hyvin eri-ikäisille lapsille.”

Vuoden Partypeli 2018: The Build Up

Pitää rakentaa torni, rakentajina pelaajat. Ammattilaisia – tuskinpa! Ystävällisiä toisilleen – ei kannata! Piirustuksetkin miten sattuu. Kun pelivuorossa olevan pelaajan nopat ovat puhuneet, määräytyvät tehtävät: joku joutuu asettamaan kerroslaatoilleen pilareita, joku lisäämään torniin seuraavan kerroksen. Kerros kerrokselta torni on epävakaampi, eikä ole epäselvää miten rakennelmalle käy. Jännittävää on se, ketkä pystyvät olemaan kaatamatta rakennelmaa ja kenen kohdalla kaikki romahtaa! Taktikointimahdollisuuksia pursuava koko perheen näppäryyspeli. Hinta noin 25 €.

”Täydellinen seurapeli, josta pitivät kaikenikäiset pelaajat!”
”Hauska peli koko perheelle!”

Vuoden Perhepeli 2018: Majesty

Oma kruunu – oma valtakunta!
Haluat luoda rikkaimman valtakunnan ja tulla kruunatuksi kuninkaaksi. Tarvitset tähän uskollisten alamaistesi apua. Niin köyhät myllärit kuin aatelisetkin voivat olla tärkeä osa valtakuntaasi. Valitse oikea henkilö oikeaan aikaan, niin kruunu on sinun! Varo kuitenkin naapurihallitsijoita. Jos valtakunnassasi ei ole riittävästi vartijoita, naapurihallitsijat voivat hyökätä sotilaineen… Valitse henkilöitä valtakuntaasi, anna heidän työskennellä rakennuksissasi, kerää eniten omaisuutta ja nouse kuninkaaksi! Hinta noin 30 €.

”Kaikkien suosikki. Herätti halun pelata uudestaan, kerta toisensa jälkeen.”
”Viihdyttävä, mielenkiintoinen peli, joka oli helppo oppia kerran pelattuaan.”

Vuoden Strategiapeli 2018: Century Spice Road

Century Spice Road on ensimmäinen peli sarjasta, joka esittelee historiaa eri teemojen avulla. Ensimmäinen teema on mausteet ja niiden myynti.
Pelaajat ovat karavaanien johtajia, jotka kulkevat kuuluisaa silkkitietä kuljettaen mausteita kaukaisiin maihin maineen ja kunnian toivossa. Jokaisella vuorolla pelaajat suorittavat yhden neljästä toiminnosta, joiden välillä tulee taktikoida saavuttaakseen optimaalisen lopputuloksen. Päämäärä on kerätä pisteitä. Pelin viimeinen kierros käynnistyy sen jälkeen, kun joku pelaajista on kerännyt viisi voittopistettä täyteen. Hinta noin 35 €.

”Sopii helppojen sääntöjen vuoksi myös vähemmän pelanneille, eikä jätä kylmäksi kokenuttakaan pelaajaa.”
”Loistavan simppeli.”
”Miellyttävä seurapeli. Koukuttava perusmekaniikka.”

Lähde ja kuva: Suomen Leluyhdistys

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla