Pulkkailun lisäksi ulkona voi tehdä perheen kanssa vaikka mitä! Kuva: iStockphoto.
Pulkkailun lisäksi ulkona voi tehdä perheen kanssa vaikka mitä! Kuva: iStockphoto.

Näillä Suomen ladun vinkeillä talvinen viikonlopun päivä vierähtää mukavasti ulkona.

Talvinen perheakrobatia

Kokeilkaa yhdessä pukkihyppelyitä, kottikärrykävelyä, 'seuraa johtajaa' tai 'karhuemo ja pentu' -leikkiä. Karhuemoksi ryhtyvä aikuinen asettuu maahan kontilleen, ja lapsi käy konttausasentoon aikuisen selän päälle – sitten yritetään edetä hangessa. Lumessa on turvallista, vaikka vähän kaatuisi. Ensin pitää tietysti tutkia, ettei lumen alta paljastu mitään, mihin voi satuttaa itsensä.

Puuhippa

Tätä hippaa kannattaa leikkiä rajatulla alueella metsässä. Yksi on hippa, joka ottaa muita kiinni. Puut toimivat turvina: hipalta on turvassa, kun halaa puuta. Turvaa saa hakea yhdellä hippakierroksella vain kerran kustakin puusta, ja turvassa saa olla vain lyhyen aikaa. Hippa vaihtuu aina, kun joku saadaan kiinni. Hippoja voi olla myös kaksi.

Pyykkipoikahippa

Jokaiselle leikkijälle annetaan yksi pyykkipoika, joka kiinnitetään takin helmaan tai hihaan. Tavoitteena on saada siepattua muilta pyykkipoika. Myös ryöstetyt pyykkipojat kiinnitetään esille. Voittajaksi selviytyy se, jolla on leikin päätyttyä eniten pyykkipoikia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Örkkimörkki tai käsillään seisova lumiukko

Pyörittäkää suojalumesta suuria palloja, jotka asetellaan haluttuun järjestykseen. Muotoilkaa niistä monikätisiä ja yksisilmäisiä örkkejä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perinteisen lumiukon rakentamiseen saa hieman lisähaastetta, kun tekee lumiukon seisomaan päällään! Alimmaksi jäävän pääpallon pitää olla tarpeeksi tukeva, jotta -ukko tai -akka pysyy pystyssä. Lopuksi koristellaan ja somistellaan.

Jos käytätte vaatteita tai muita kotoa löytyviä tarvikkeita, jotka eivät kuulu luontoon, muistakaa käydä siivoamassa jäljet viimeistään rakennelmien hajottua.

Kukkulan kuningas 

Pienikin lumikasa tai mäennyppylä riittää leikin toteuttamiseen, mutta mitä korkeampi kumpare, sitä parempi. Leikkijät kilpailevat siitä, kuka pystyy valloittamaan huipun ensimmäisenä. Huipulle päästäkseen joutuu leikkijä sekä estämään että väistelemään muita. Kukkulan valloittaneet yrittävät estää muita pääsemästä ylös. 

Tämä leikki sopii varsinkin kouluikäisten ja nuorten perheille. Töniminen on säännöissä kielletty!

Lähde: Suomen latu

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla