Khloé Kardashian on seurustellut koripalloilijarakkaansa kanssa vuoden. Kuva: MVPhotos
Khloé Kardashian on seurustellut koripalloilijarakkaansa kanssa vuoden. Kuva: MVPhotos

Kardashian julkisti raskautensa herkällä Instagram-kuvalla. 

Televisiopersoona Khloé Kardashian, 33, ja hänen puolisonsa, koripalloilija Tristan Thompson, 26, vahvistivat heidän ympärillään jo kuukausia velloneet vauvahuhut.

Kardashianin odottama lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Thompsonilla on aiemmasta suhteestaan vuoden ikäinen poika. 

Kardashianin Instagram-kuvan tekstistä voi päätellä, että raskaus on hartaasti odotettu. 

– Minun piti vain luottaa Jumalaan ja siihen, että hänellä oli meidän varallemme suunnitelma, tosi-tv-tähti kirjoittaa. 

Kardashianin mukaan pariskunta ei halunnut paljastaa raskautta aiemmin, sillä he halusivat nauttia kallisarvoisesta ajasta vain oman perheen kesken. 

Khloé Kardashian on tullut tutuksi Kardashianin perheen elämästä kertovasta reality-sarjasta E!Rikkaat Kardashianit. Tulevalla lapsella onkin ympärillään joukko vaikutusvaltaisia hahmoja; Khloén sisko Kim Kardashian on yksi maailman seuratummista mediapersoonista, ja Khloén siskopuoli Kendall Jenner taas on niittänyt mainetta mallimaailmassa. 

Tulevan lapsen laskettua aikaa tai sukupuolta ei ole vielä paljastettu julkisuuteen.

 

My greatest dream realized! We are having a baby! I had been waiting and wondering but God had a plan all along. He knew what He was doing. I simply had to trust in Him and be patient. I still at times can't believe that our love created life! Tristan, thank you for loving me the way that you do! Thank you for treating me like a Queen! Thank you for making me feel beautiful at all stages! Tristan, most of all, Thank you for making me a MOMMY!!! You have made this experience even more magical than I could have envisioned! I will never forget how wonderful you've been to me during this time! Thank you for making me so happy my love! Thank you to everyone for the love and positive vibes! I know we've been keeping this quiet but we wanted to enjoy this between our family and close friends as long as we could privately. To enjoy our first precious moments just us ❤️ Thank you all for understanding. I am so thankful, excited, nervous, eager, overjoyed and scared all in one! But it's the best bundle of feelings I've ever felt in my life! ❤️❤️❤️

Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

Kuva: Instagram / @khloekardashian

Ikärajat eivät kerro oikein mitään itse elokuvan tunnelmasta, tematiikasta tai kohderyhmästä, Heli Metsätähti sanoo. Kuva: Heli Metsätähti.
Ikärajat eivät kerro oikein mitään itse elokuvan tunnelmasta, tematiikasta tai kohderyhmästä, Heli Metsätähti sanoo. Kuva: Heli Metsätähti.

Vauva.fin uusi blogi esittelee uusia ja klassikoiksi muodostuneita koko perheen elokuvia.

Ikärajat eivät Koulukinon tuottaja ja elokuvakasvattaja Heli Metsätähden mukaan kerro oikein mitään itse elokuvan tunnelmasta, tematiikasta tai kohderyhmästä. Se ei tarkoita, etteikö ikärajoja tulisi noudattaa, mutta ei se kerro oikein mitään muutakaan itse elokuvasta. Jos ikäraja on vaikka 12-vuotta ja elokuva sisältää väkivaltaa, ei vanhemmalla ole oikein keinoja selvittää, miksi elokuva on saanut nuo merkinnät katsomatta itse elokuvaa.

– Trailerit kertovat elokuvasta sen, mitä elokuvan markkinointi haluaa siitä ajateltavan. Kriitikot taas puhuvat usein elokuvan esteettisestä puolesta. Tähän asti erilaiset mammaryhmät ja vanhempien omat keskusteluryhmät ovat olleet ainoa lähde, jossa elokuvaa ja sen sopivuutta ja teemoja on avattu vanhemmille, Metsätähti pohtii.

Metsätähti avaa Koko perheen leffablogissa elokuvien ikärajoja ja tarkastelee lasten- ja nuorten elokuvien myönteisiä viestejä sekä soveltuvuutta tietyn ikäiselle katsojalle. Blogissa myös vinkataan, mistä elokuvan jälkeen lasten kanssa kannattaa jutella.

– On vähintäänkin reilua, että on olemassa neutraalia tietoa, jonka avulla vanhempi voi tehdä päätöksiä elokuvan sopivuudesta juuri omille lapsilleen.

Lasten- ja nuorten elokuvia kulutetaan Suomessa valtavasti. Vanhemmat keskustelevat usein keskenään, uskaltaako jotakin elokuvaa näyttää omille lapsille ja minkälaisia kohtauksia se sisältää: mitä ikärajamerkintä juuri tässä elokuvassa tarkoittaa? Metsätähti avaa blogissa juuri näitä kysymyksiä, koska kukaan muu Media-avaimen lisäksi ei tee niin Suomessa.

– Vanhempien pitäisi voida odottaa elokuvilta paljon, ihan samalla tavoin kuin muulta kulttuurilta – kirjoilta ja teatterilta. Ei elokuvista tarvitse olla hyötyä, mutta tosiasia on, että elokuva voi olla myönteisten asioiden aarrearkku. Se voi auttaa käsittelemään vaikeita asioita tai tukea lapsen identiteettikokeiluja ja tunnetaitoharjoittelua. Elokuva on hyvä simulaattori. Ihan liian usein me vanhemmat unohdamme miten mahtava juttu leffa voi olla!

Metsätähden mielestä lasten elokuva on laiminlyöty ja unohdettu, vähän väheksyttykin kulttuurimuoto. Liian helposti ajatellaan, että lapset ei huomaa, onko elokuva hyvä. Hän haluaisi, että lasten elokuvia arvostetaan ja lapsille tulisi niihin aivan erityinen suhde: Lasten- ja nuorten elokuva pitäisi olla yhtä vahva kulttuurinen asema kuin lasten kirjoilla.

Metsätähti kertoo olevansa intohimoinen elokuvafani ja katsovansa elokuvia työkseen, mutta myös kotona kahden lapsensa sekä miehensä kanssa.

– Jokainen elokuva on hyvä ennen kuin toisin todistetaan. 

Tässä neljä Heli Metsätähden (lasten)elokuvasuosikkia:

 1. Naapurini Totoro (Japani 1988), 
  Hayao Miyazakin animeklassikko löytyy jokaisen itseään ja lastenkulttuuria kunnioittavan vanhemman leffahyllystä tai katselulistalta – eikä ihme. Kaunis, hauska ja haikea elokuva tavoittaa lapsuuden taianomaisuuden hämmästyttävän vaivattomasti ja kestää lukemattomia katselukertoja. Ikäraja: S
 2. Fantastic mr. Fox (USA 2009)
  Ohjaaja Wes Andersonin omintakeinen tyyli puhkeaa kukkaan Roald Dahlin satuun perustuvassa, taidokkaassa nukkeanimaatiossa. Lakoninen huumori ja yltäkylläiset yksityiskohdat kutkuttavat aikuista katsojaa. Vastoin odotuksia myös omat lapsemme rakastuivat elokuvaan, ja siitä on tullut tärkeä yhteinen juttu. Ikäraja: K7
 3. Turilas ja Jäärä (Suomi 2001)
  Lyhyistä animaatiojaksoista koostuva kokonaisuus on katsottu meillä melkein puhki, sillä ilmeikkäät ötökät opettelevat kaveritaitoja ja jakamista oivaltavasti, pieneen katsojaan vetoavalla tavalla. Ikäraja: S
 4. Salainen puutarha (USA 1993)
  Pohjois-Englannin karuille nummille sijoittuva draama sai lapsilta tylyn tuomion: ankea, tylsä, ahdistava. Mutta sekään ei riittänyt särkemään omaa taikapiiriäni; olen itse ihastunut tähän elokuvaan lapsena, ja sellainen kokemus kulkee usein mukana läpi elämän. Ikäraja: S

Koko perheen leffablogi on yhteistyö Media-avaimen kanssa. Media-avain on verkkopalvelu, joka antaa vanhemmille tietoa elokuvista. Palvelun tuottaa Koulukino, elokuvakasvatuksen valtakunnallinen asiantuntijajärjestö.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
AIHE VAPAA -PODCAST OSA 7
"Joku varmaan kysyy, miksi suostuin jatkamaan iltaa näin pitkälle. Sitä itsekin mietin, oli nimittäin ihan kamalat treffit." Kuva: Niina Markkanen/Pixabay

Kamalimmat treffit? Ne, joilla treffikumppani keräsi kaikki kivet reppuunsa? Vai ne, jotka päättyivät treffikumppanin äidin luo?

"Mies alkoi jo puolen tunnin tapaamisen jälkeen ehdottelemaan, että tulisin tapaamaan hänen vanhempiaan seuraavana viikonlopuna. Hän myös soitti kaverilleen ja kertoi olevansa ravintolassa uuden tyttöystävänsä kanssa."

Kuuntele Aihe Vapaa -podcastit Suplassa -keskustelupalstan klassikkokeskustelut podcastinai klikkaamalla playeria alla. Naurutakuu!

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.