Ihanaa, sataa lunta! Talvesta voi nauttia myös omalla pihalla.

Koko perheen lumitemput ovat hauskaa yhdessätekemistä, mutta lisäävät myös kehonhallintaa. Se mikä lapselle on leikkiä, voi aikuiselle olla jumppahetki. Aloittaa voi kaikille tutuista lumienkeleistä, mutta myös kieriminen lumessa, kärrynpyörät ja kuperkeikat saavat punan poskille.

Kokeilkaa myös näitä talvipuuhia: 

Luminen päälläseisonta

Aseta pää sopivaan kohtaan hangelle, pidä niska tiukkana ja pitkänä. Aseta kädet maahan niin, että kädet ja pää muodostavat kolmion. Kävele jaloilla lähelle vartaloa, nosta samalla peppua kohti taivasta ja tuo polvet kyynärpäiden päälle. Jos tämä onnistuu, voit nostaa jalat irti kyynärpäistä. Jos tämäkin onnistuu, voit pikkuhiljaa suoristaa lantiota ja nostaa jalat kohti taivasta. Jos et ole koskaan seissyt päälläsi tai pelkäät kaatumista selän yli, tee harjoitukset parin kanssa.

Lumilinnan rakennus

Suojasäällä pyörittäkää suuria lumipalloja, jotka ladotte vierekkäin ja päällekkäin. Mitä suurempia palloja, sitä enemmän tarvitaan porukkaa pallojen tekoon ja siirtelyyn. Lumilinna voi olla perinteinen suuri tai moderni rakennelma, ihan mitä vain. Päästäkää luovuus valloilleen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pakkassäällä voi kokeilla lumen lapioimista valleiksi, vallit taputellaan lapiolla ja annetaan kovettua. Jäätyneitä lumikokkareitakin voi koettaa pinota valleiksi. Voitte myös hyödyntää rakentelussa esimerkiksi ämpäreitä tai muita suuria astioita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lumiset parikamppailut

 1. Merimiespaini:
  Seisotaan maahan piirretyllä viivalla kasvot ja kyljet vastakkain ja asetetaan toista lähemmän jalan ulkosyrjät vastakkain. Otetaan lähemmillä käsillä kättelyote. Yritetään horjuttaa kaveria ja saada hänet horjahtamaan pois viivalta.
 2. Vedä omalle puolelle:
  Parit ottavat toisiaan ranteista kiinni ja yrittävät saada vedettyä vastustajan yli viivan, joka on heidän välissään.
 3. Työntökamppailu:
  Parit asettuvat selät vastakkain ja yrittävät työntää parin pois rajatulta alueelta.
 4. Pantterinkaato:
  Toinen pareista menee konttaus- eli pantteriasentoon ja pitää vartalon sekä raajat jämäkkänä. Toinen pyrkii puristamalla ja vääntämällä saamaan toisen pantteriasennosta vatsalleen, varotaan kyynärpäiden vääntymistä (ei aivan ojennettuna). Pyritään palaamaan heti takaisin pantteriasentoon jos toinen on saanut väännettyä vatsalleen.
 5. Painia polvillaan:
  Molemmat osallistujat käyvät polvilleen. Hartioista ja käsivarsista vääntämällä yritetään saada toinen kellistettyä kyljelleen.

Muista myös loppupötköttely makuualustojen päällä!

Jokainen saa makuualustan ja etsii sopivan rauhallisen paikan, mihin asettuu makuualustan päälle makuulleen. Katselkaa taivaalle ja puiden latvuksia. Nouskaan kuitenkin ylös, ennen kuin tulee kylmä.

Lähde: Suomen Latu

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla