Matkatoimistojen maskotit ansaitsevat vähintään yhtä isot patsaat kuin Che Guevara, Ile Uusivuori kirjoittaa.

Kaikki alkoi Madventuresista. Tapahtui niinä päivinä, että Rikulta ja Tunnalta kävi käsky, jonka mukaan kaikkien itseään kunnioittavien nuorten aikuisten piti reppu selässä ympäri maailman matkustaman. He tartuttivat meihin tarpeen nähdä ja kulkea paikoissa, joihin länkkärit olivat harvemmin jalallaan astuneet. Oli koluttava Aasia, Etelä-Amerikka ja Venäjän arot rinkka selässä ja sulauduttava paikallisiin kulttuureihin. Oli siemailtava omituisia viinoja pulloista, joiden sisällä köllötti kuollut matelija.

Minäkin kuljin kaiken maailman tuppukylät rinkka selässäni jatkuvassa vatsataudissa etsien todellista tapaa elää. Vaikka trooppiset itikat söivät nilkkani arville ja reissusta palatessa väsytti enemmän kuin sinne lähtiessä, olin vakaasti sitä mieltä, että reppureissaaminen oli ainoa oikea tapa koluta maailmaa.

Sitten minusta tuli kolmen lapsen isä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarinan mukaan Aleksanteri Suuri itki vuolaasti valloitettuaan koko tunnetun maailman, koska enää ei ollut paikkoja, joita valloittaa. Sääli, ettei Aleksanteri voinut kokeilla all-inclusive-resorttia! Itku olisi loppunut lyhyeen, kun hän olisi vilauttanut rannekettaan ja astunut notkuvan buffet-pöydän ääreen. Maailmanvalloittaja olisi arvostanut näkemäänsä aivan kuten minä, univelkainen isä Härmästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun elämä on loputon limbo kaupassa käyntiä, ruuanlaittoa, pukemista, pesemistä, siivoamista ja huudon hillitsemistä, viimeinen asia, mitä tässä elämänvaiheessa tarvitsee, on maailman valloittaminen. Skidien kanssa kanssa pelkkään pakkaamiseen vierähtää helposti viisi päivää. Antakaa tänne se ranneke ja pina colada! Haluan loman, jossa minua koetellaan mahdollisimman vähän.

Meidän perheemme kesäkausi alkoi perinteisellä rannekereissulla Rodoksella. Joka päivä joku muu laittoi ruoat, siivosi ja tarjosi harrastusmahdollisuudet sekä lapsille että aikuisille. Loman jäljiltä olen urheillut ja syönyt paremmin kuin vuoteen.

All-inclusive-keidas on jokaisen äidin ja isän taivas, ja uima-altaan ympärillä pyörivästä maskotista on tullut vanhemmille vapahtaja. Matkatoimistojen maskotit ovat vapauden symboleja, jotka ansaitsisivat yhtä isot patsaat kuin ne, joita Havannan aukioilla joskus ihastelin. Kysyn vaan: kuinka monta lasta Che Guevara hoiti, jotta äiti ja iskä saisivat hetken kahden ja juoda allasbaarista hakemansa kahvit? Eläköön iltapäiväkerho! Hasta la sociedad de la tarde!

Resorttielämän ainoa miinus on taistelu viimeisestä pizzapalasta myrtsien 50-vuotiaiden miesten kanssa. Toisaalta on hauska katsoa, kun he pudistelevat päätään, kun lapset juttelevat tavallista kovemmalla äänellä. Mitäs ottivat reissun lapsiperheresorttiin! Bamse on vapahtanut meidät! Kun lapset nauttivat, niin nauttivat isit ja äiditkin.

Peloton Kolumbus lähti etsimään meritietä Intiaan. Minä olisin parkkeerannut Santa Marian poukamaan, vienyt lapset uimaan ja siemaillut rommini paatin kannella.

Vierailija

Loma voi olla loma Suomessakin. Täältä löytyy kauniita paikkoja. Ei tarvitse lentää. Ei tarvitse kiihdyttää ilmastonmuutosta. Nyt kulutamme lastemme ja lapsenlapsiemme maapalloa. 

Vanhat pierut

Vaikka ollaan kuuskymppinen pari, otetaan rannekeloma mieluiten. Ei tartte arpoa ruokapaikkoja ja energiaa jää retkeillä ja patikoida ympäristössä, jos siltä tuntuu. Eikä tartte koko ajan sen rahan kanssa pelata. Eikä meitä lasten äänet haittaa! Se on elämää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla