Viikset eivät ole miesten yksinoikeus, valitettavasti. Saako viiksihaivenia nyppiä vai ei?

Muistatko taiteilija Frida Kahlon omakuvat? Taiteilija ei maalauksissaan peitellyt lainkaan sitä, että hänellä oli varsin tuuheat kulmakarvat ja ylähuulessaan tummia haivenia. Päinvastoin, kuvissa Kahlo poseeraa ylväänä ja kauniina, kulmakarvat ja viiksihaivenet korostetun tummina ja tuuheina.

Harvalla nykynaisella on samanlaista itsetuntoa. Vai kuinka moni voi käsi sydämellä väittää rakastavansa ylähuulen ylle tunkevaa karvoitusta?

Minulle sopisi mainiosti, että yleinen mielipide hyväksyisi myös naisen naamakarvat. Uskaltaisinkohan ennustaa, että vielä joskus naisen kasvokarvoituksesta tulee trendi?

Jos rohkeus ei riitä uusien muotivirtausten luomiseen, viikset ja muut epätoivotut karvat voi huoletta ajella pois. Nykytietämyksen mukaan kasvokarvoituksen hävittäminen ei nimittäin kiihdytä karvankasvua, eikä siitä ole muutakaan haittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jopa Duodecimin tuoreessa Liikakarvoitus-artikkelissa todetaan, että karvojen nyppiminen tai poisto koneella tai karvanpoistoaineella on suositeltavaa, eivätkä nämä menetelmät kiihdytä karvankasvua.

Muitakin keinoja on: ylipaino lisää karvankasvua, joten laihduttaminen auttaa.

Joillakin naisilla karvoitus lisääntyy myös raskausaikana ja nimenomaan kasvojen alueella myös vaihdevuosien jälkeen.

Jos liikakarvoituksen eli hirsutismin lisäksi häiriöitä on myös kuukautiskierrossa, kyse voi olla mieshormonien liikaerityksestä. Tavallisin taustalla piilevä syy on munasarjojen monirakkulaoireyhtymä (PCOS) johon liittyy usein myös lapsettomuusongelmia. Monirakkulatautia epäilevän kannattaa käydä gynekologin pakeilla.

Vierailija

Vaaleat ohuet karvat eivät ole viikset. Jokaisella on luonnostaan kasvoissa ihokarvoja ja jossain vaiheessa elämää naiselle voi tulla/tai hän huomaa, että on huulen yläpuolella karvoja kun tarpeeksi läheltä tarkastelee.

On ainakin vielä yksi tapa poistattaa karvat= lanka, itämaiset naiset poistavat sillä ;-)

 

@blogimami

 

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla