Nuoremmat sisarukset pääsevät usein Emman koekaniineiksi. Kuva: <span class="photographer">Juha Salminen</span>
Nuoremmat sisarukset pääsevät usein Emman koekaniineiksi. Kuva: Juha Salminen

Lettiharrastaja Emma tekee joka aamu siskolleen kampauksen ennen koulua.

Kun perusletti on jo hallussa, kokeile seuraavaksi näyttävää kumilenksulettiä. 14-vuotias lettikirjailija Emma Ollila näyttää videolla, miten se syntyy.

 

Näin Emma kertoo lettiharrastuksestaan:

”Innostuin leteistä pari vuotta sitten. Pitkän suostuttelun jälkeen sain äidin hankkimaan minulle kampauspään, ja aloin letittää sitä joka päivä. Aluksi osasin vain tavallisen ranskanletin, mutta katsoin ohjevideoita Youtubesta ja harjoittelin vaikeampia kampauksia, kuten neliosaisia lettejä ja nutturoita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pikkusiskoni osaavat jo pyytää tarkkaan, mitä haluavat: vaikka läpivetoletin tai seitsemänosaisen nauhaletin. Toiselle siskolle teen joka aamu kampauksen. Siinä on se haaste, että koulu alkaa kahdeksalta, mutta sisko tykkää köllötellä pitkään sängyssä. Usein sitten joudutaan tekemään vain jokin nopea kampaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kerran katselin äidin kanssa kirjakaupassa lettikirjoja ja ajattelin, että pystyisin parempaan. Ja että olisipa hienoa saada omia lettejä ikuistettua kirjaan. Lähetimme äidin kanssa kustantajille viestejä kirja-ideasta, ja yhtenä huhtikuisena iltapäivänä, kun tulin koulusta, äiti sanoi, että Emma, pääset tekemään lettikirjaa. Työstin kirjaa koko kesän ahkerasti. Kun sitten joulukuussa kuulin, että kirja oli saapunut postissa, juoksin bussipysäkiltä kotiin ja avasin hitaasti laatikon, istahdin lattialle ja selailin kirjaa. Ajattelin, että tässä tämä nyt on. Tuntui tosi hienolta ja vähän epätodelliselta.

Letittämisessä hauskaa on se, että lettejä on niin loputtomasti. Aina voi keksiä ja kehittää uutta.”

Emman lumoavat letit -kirja ilmestyi alkuvuodesta (Minerva Kustannus, 2018).

Meidän Perhe 3/2018

Sisältö jatkuu mainoksen alla