Tutkimus: sen näkee silmistä ja ilmeestä.

Jos haluaa näyttää viehättävältä, treffeillä kannattaa ottaa lasillinen muttei kahta, kertoo tuore Bristolin yliopistossa Englannissa tehty tutkimus.

Tutkijat testasivat alkoholin vaikutusta ihmisen viehättävyyteen tarjoamalla 40 vapaaehtoiselle opiskelijalle viiniä ja valokuvaamalla heitä ensin vesiselvinä, sitten yhden lasillisen ja kolmannen kerran toisen lasin jälkeen. (Vapaaehtoisia ei tarvinnut varmaan kauan etsiä.)

Valokuvissa koehenkilöitä pyydettiin pitämään naama peruslukemilla.

Kasvokuvia näytettiin sen jälkeen toiselle opiskelijaryhmälle. Katsojat saivat verrata, kummassa kuvassa henkilö oli viehättävämpi: selvänä vai yhden lasin jälkeen ja selvänä vai kahden lasin jälkeen.

Katsojien mielestä yhden lasillisen jälkeen henkilö näytti paremmalta kuin selvänä. Sen sijaan toisen lasillisen jälkeen otetussa kuvassa koehenkilö näytti vähemmän viehättävältä kuin täysin selvänä.

Tutkijat arvelevat vaikutuksen perustuvan siihen, että pieni määrä alkoholia laajentaa silmien pupilleja, mikä saa silmät näyttämään useimpien mielestä kauniimmilta. Toinen syy on, että alkoholi rentouttaa lihaksia ja saa ihmisen näyttämään rennommalta.

Toisen lasin jälkeen ilme sen sijaan alkaa näyttää turhankin veltolta.

Alkoholi saa monilla myös hennon punan kohoamaan poskille, mikä näyttää katsojasta terveeltä rusotukselta.

Voisin lyödä vetoa siitä, että tulos pätee myös jutusteluun: Yhden viinilasin jälkeen monen jutut ovat hauskempia ja henkevämpiä, kahden lasin jälkeen puhe alkaa luisua höpöttelyksi, ja siitä eteenpäin olisi paras pitää suunsa kokonaan kiinni.

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

Laiskurin tehojumppa – 7 minuutin treeni toimii

3+1 parasta keinoa meikata väsymys piiloon

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Hyvää päivää -palsta päivittyy torstaisin.

Näyttelijä John Stamos ja hänen kihlattunsa Caitlin McHugh, 31 eivät ole vielä paljastaneet tulevan lapsen sukupuolta. 

Muun muassa Teho-osasto ja Full House -sarjoista tuttu näyttelijä kertoo People-lehden haastattelussa, että hän oli ehtinyt menettää toivonsa isäksi tulon suhteen. Avioero pitkäaikaisesta kumppanista Rebecca Romijnista vuonna 2005 sekä Stamoksen oman äidin kuolema vuonna 2014 pahensivat Stamoksen päihdeongelmaa, jonka tähti selätti vasta viime vuonna vieroituksen avulla. 

– Olen odottanut isäksi tuloa kauan. Mutta ensin minun piti selvittää asioita itseni kanssa, Stamos kertoi.

Nyt kuitenkin Stamoksen elämässä kääntyy uusi sivu, kun kauan odotettu esikoinen syntyy ensi vuonna. Onnelliset vanhemmat eivät halua vielä paljastaa vauvan sukupuolta, mutta Stamos uskoo tietävänsä, millainen isä hänestä tulee:

– Aion olla hauska isä! Olenhan harjoitellut jo kauan, Stamos kertoo haastattelussa viitaten roolihahmoonsa Full House -sarjassa, jossa näyttelijä auttaa leskeksi jäänyttä päähenkilöä tämän lasten hoidossa. 

 

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Nordean tutkimuksen mukaan keskimääräinen säästösumma lapselle on 30 euroa kuukaudessa.

Jo kolme neljästä suomalaisvanhemmasta laittaa rahaa säästöön lapsiaan varten, selviää Nordean teettämästä tuoreesta tutkimuksesta.

Sosiologian professori ja kulutustutkija Terhi-Anna Wilska on huomannut, että lapsille säästämisestä on tullut viime vuosina eräänlainen uusi välttämättömyys.

– 30 vuotta sitten oli epätavallista, että vanhemmat avustivat kotoa muuttanutta lastaan vuokranmaksussa. Nykyään ajatellaan, että on sopimatonta heittää lapsi omilleen, Wilska sanoo Meidän Perheen haastattelussa.

Samoilla linjoilla tuntuvat olevan suomalaisvanhemmat Nordean kyselyssä. Suurin osa säästää lapsen tulevaisuutta varten. Yleisin syy olla säästämättä lapselle on se, ettei rahaa saa säästettyä, vaikka haluaisi. Heistä, jotka eivät vielä säästäneet lapsilleen, moni aikoi aloittaa säästämisen myöhemmin. Vain hyvin harva ilmoitti, ettei pidä säästämistä tarpeellisena.

Keskimääräinen säästösumma on 30 euroa kuukaudessa, ja tyypillisimmin se laitetaan säästötilille. Rahastoihin säästää joka viides, ja osakkeisiin vain neljä prosenttia vastaajista.

 

Kysely

Onko lasten tulevaisuutta varten säästäminen mielestäsi tarpeellista?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.