Tutkimus: sen näkee silmistä ja ilmeestä.

Jos haluaa näyttää viehättävältä, treffeillä kannattaa ottaa lasillinen muttei kahta, kertoo tuore Bristolin yliopistossa Englannissa tehty tutkimus.

Tutkijat testasivat alkoholin vaikutusta ihmisen viehättävyyteen tarjoamalla 40 vapaaehtoiselle opiskelijalle viiniä ja valokuvaamalla heitä ensin vesiselvinä, sitten yhden lasillisen ja kolmannen kerran toisen lasin jälkeen. (Vapaaehtoisia ei tarvinnut varmaan kauan etsiä.)

Valokuvissa koehenkilöitä pyydettiin pitämään naama peruslukemilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kasvokuvia näytettiin sen jälkeen toiselle opiskelijaryhmälle. Katsojat saivat verrata, kummassa kuvassa henkilö oli viehättävämpi: selvänä vai yhden lasin jälkeen ja selvänä vai kahden lasin jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katsojien mielestä yhden lasillisen jälkeen henkilö näytti paremmalta kuin selvänä. Sen sijaan toisen lasillisen jälkeen otetussa kuvassa koehenkilö näytti vähemmän viehättävältä kuin täysin selvänä.

Tutkijat arvelevat vaikutuksen perustuvan siihen, että pieni määrä alkoholia laajentaa silmien pupilleja, mikä saa silmät näyttämään useimpien mielestä kauniimmilta. Toinen syy on, että alkoholi rentouttaa lihaksia ja saa ihmisen näyttämään rennommalta.

Toisen lasin jälkeen ilme sen sijaan alkaa näyttää turhankin veltolta.

Alkoholi saa monilla myös hennon punan kohoamaan poskille, mikä näyttää katsojasta terveeltä rusotukselta.

Voisin lyödä vetoa siitä, että tulos pätee myös jutusteluun: Yhden viinilasin jälkeen monen jutut ovat hauskempia ja henkevämpiä, kahden lasin jälkeen puhe alkaa luisua höpöttelyksi, ja siitä eteenpäin olisi paras pitää suunsa kokonaan kiinni.

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

Laiskurin tehojumppa – 7 minuutin treeni toimii

3+1 parasta keinoa meikata väsymys piiloon

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Hyvää päivää -palsta päivittyy torstaisin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla