Kuva: <span class="photographer">Satu Kemppainen</span>
Kuva: Satu Kemppainen

Kun kolmas lapsemme syntyi, huomasin, että minullahan on vain kaksi kättä.

Tiesin jo raskausaikana, että kuopuksemme vauva- ja pikkulapsiaika ei tulisi olemaan samanlaista kuin kahden vanhimman lapsen kohdalla. Iltamme eivät kulu lähipuistoissa keinuen, vaan pikkuveli saa iltaisin nauttia lähimatkailusta auton takapenkillä kiitäen isompien sisarusten harrastuksista toisiin. 

Mutta siinähän tuo menee joukon jatkona, ajattelin. Mikäänhän ei todella kolmannen lapsen syntymän jälkeen muutu. Homma on tuttu. Konkareitahan tässä jo, vai mitä?

Mitä nyt auto jouduttiin vaihtamaan isompaan, koska turvaistuin, korokeistuin ja esiteinin peppu eivät mahtuneetkaan tilavan henkilöauton takapenkille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ja kolmas lapsi tarvitsikin yllättäen oman vaatekaapin, naulakon, hammasharjan paikan ja tuolin ruokapöytään. Raivasimme hieman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saunaan jonotamme, se kun on suunniteltu kahdelle isolle ja kahdelle pienelle tyypille.

Kuka saa nuolla vatkaimet? (Jep, niitä on vain kaksi.)

Sylissänikin on ollut aika ajoin vähän ahdasta. Kun pyydän lapsia ottamaan käsistäni kiinni, huomaan että minulla on vain kaksi kättä.

Kun kaikilla kolmella on asiaa samaan aikaan, jakelen vuorolappuja. Kuuntelevia korvia on perheessämme vain kahden aikuisen päässä.

Voisiko joku kertoa, kenen pissahätä on kovin? Ja kenellä on isoin jano? Kenellä on eka halivuoro? Ja kuka saa nuolla vatkaimet? (Jep, niitä on vain kaksi.)

Huom! Saarioisten perunasoselaatikko on tehty kahdelle lapselle.

Hotellit ja matkanjärjestäjät eivät tunne käsitettä kolmilapsinen perhe. Olemme muuttuneet kahdeksi eri yksiköksi kahdessa eri huoneessa. Melko kallista, sanoisin.

Suunnittelemme muuttoa isompaan kotiin. Koska joskushan se kolmaskin tarvitsee oman tilan tavaroilleen, leluilleen, läksyilleen. Olen harkinnut bajamajaa takapihalle, nimimerkillä taaperon ja esimurkun äiti.

Mutta joo, mikään ei ole muuttunut. Kolmas menee siinä kuin kaksikin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kuten joku jo tuolla kysyikin, missä kondiksessa seksielämä, omat harrastukset ja vartalo on? Pääsin synnytyksestä helpolla, kaikki meni hyvin eikä tullut repeämiä eikä arpia. Näytin lähes heti lapsen synnyttyä siltä kuin en olisi ollutkaan raskaana. Huokaisin helpotuksesta, ei mennyt loppuelämä piloille koska olisi vaikuttanut aika paljon elämääni jos mahastani olisi jäänyt roikkuva, olisin arpia täynnä tai en voisi nauttia enää seksistä. Kyllä sitä elää tuollaisessa isossa perheessä lapsiaan varten eikä omaa elämäänsä. Miten kestätte sitä melua ja lasten riitelyä?? Missä välissä lösähdätte vain sohvalle tai puuhailette omia juttujanne? Ehkä 15v päästä sitten...huh!
T. Yhden lapsen äiti

Minkä takia kropan täytyy näyttää heti siltä, että ei raskaana ole ollutkaan? Jos 9kk kantaa toista ihmistä sisällään niin mielestäni ihan normaalia jos kroppa siitä muuttuu. Ja oma kroppa on ihan hyvässä kunnossa, seksielämäkin toimii ja omaa aikaa sekä aikaa omille puuhille on. Olen valinnut lapsieni isäksi ihanan miehen, joka on täysin tasavertainen vanhempi joten eipä se minun kotona oloani 24/7 vaadi, että arki rullaa. Sen lisäksi meillä menee lapset illalla kahdeksalta nukkumaan, jonka jälkeen on hyvää aikaa lösähtää sohvalle tai urheilla tai mitä vain. Mahani on täynnä rakausarpia, mutta ketä kiinnostaa? Ei minua tai miestä ainakaan ja jos jotain muuta ne vaikka rannalla oksettaa niin sitten on vähän voi voi. T. 3 lasta vähän reilussa kolmessa vuodessa

Vierailija

Aivan kamalaa...siis aivan kamalaa, en osaa muuta tähän todeta! Meillä esikoinen on vielä vauva enkä voisi KUVITELLAKAAN että olisi toinen tuloillaan vielä moneen vuoteen. En ymmärrä näitä äitejä jotka tekevät kaikki lapset putkeen. Riitelyä ja sotkua ja missä on omat rentoutumisen hetket? Kyllä täytyy lapsista ja melusta ja kiireestä tykätä jos kolme tekee pienillä ikäeroilla. Minä en tykkää.

Yhden lapsen äiti, nyt ja jatkossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla