– Jännittävin lomamatkamme oli, kun vietimme kuukauden Berliinissä Felixin ollessa vielä vauva, Heli kertoo. Kuva: Lasse Lecklin
– Jännittävin lomamatkamme oli, kun vietimme kuukauden Berliinissä Felixin ollessa vielä vauva, Heli kertoo. Kuva: Lasse Lecklin

Heli ja Pyry tienaavat matkarahaa vuokraamalla lastentarvikkeita. ”Lisäksi on kiva saada tavaroita käyttöön myös muille.”

Mitä tehdä lastentarvikkeille, joita esikoinen ei enää käytä, mutta joita saatetaan tarvita perheessä vielä joskus? Reilu vuosi sitten Heli Kleemola törmäsi Facebookissa lastentarvikkeiden lainaamispalveluun ja innostui heti.

– Olin hankkinut meille rattaiden lentokoneessa kuljettamista varten tarkoitetun laukun. Päätin laittaa sen vuokralle. Nyt se on ollut lainassa Kinspiring-palvelun kautta jo 15 kertaa, Heli sanoo.

Ajatus tuntui heti luontevalta, koska Heli ja hänen puolisonsa Pyry Kovanen olivat käyttäneet muitakin jakamistalouden palveluita, kuten vuokranneet asuntoaan Airbnb:n kautta ja löytäneet sitä kautta loma-asuntoja myös omille reissuilleen.

Myöhemmin Heli laittoi vuokralle myös kaksivuotiaan Felixin vanhan matkasängyn ja kantorepun. Kaikkien tarvikkeiden päivähinta on noin kolme euroa. Yleensä tarvikkeita on vuokrattu noin viikoksi kerrallaan.

Yhteisölliset arvot

Myös Pyry pitää ajatusta lainaamisesta hyvänä. Pari jakaa muutenkin yhteisölliset arvot.

– On kiva saada tavaroita käyttöön myös muille, hän miettii.

Perhe matkustaa paljon. Nyt siihen on hyvin aikaa, kun Heli on hoitovapaalla, ja yrittäjänä Pyry pystyy sumplimaan aikataulujaan joustavasti. Kinspiringin ja Airbnb:n kaltaiset palvelut tekevät matkustelusta edullisempaa. Omia tavaroita vuokraamalla ei pääse tienaamaan, mutta siitä saa vähän rahaa seuraavaan matkaan.

Perhe on itse lainannut palvelun kautta pienet matkarattaat Mallorcan matkaa varten. Felix pystyi istumaan rattaissa lentokentällä aina lähtöportille saakka, kun isommat rattaat olisi pitänyt jättää ruumaan.

Erityisesti vauva-aikana hankittavaa on paljon, eikä tiedä mikä on juuri omalle vauvalle tarpeellista.

– Jos Kinspiring tai muu vastaava palvelu olisi ollut olemassa kun Felix oli vauva, olisin varmasti käyttänyt sitä paljon jo aiemmin. Erityisesti vauva-aikana hankittavaa on paljon, eikä tiedä mikä on juuri omalle vauvalle tarpeellista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.