Kuva: iStockphoto
Kuva: iStockphoto

"Naiset odottavat itseltään paljon", sanoo työterveyspsykologi Annamari Heikkilä.

Naiset odottavat itseltään paljon. Vanhemmuus, työ, parisuhde, omasta itsestä huolehtiminen ja sosiaalinen elämä asettavat kaikki omat vaatimuksensa, joiden ristipaineessa naiset kulkevat. Haastavinta on varmasti lapsiperhe-elämää elävillä naisilla.

Allekirjoitatko sitaatin? Yllä sanottu on lainaus Terveystalon työterveyspsykologilta Annamari Heikkilältä.

Heikkilän mukaan nykyäidit ovat entistä paljon tietoisempia siitä, mitä on hyvä vanhemmuus ja hyvä äitiys. Vanha sanonta, tieto lisää tuskaa, pätee tässäkin. Me tiedämme, miten olla hyviä äitejä ja isiä, mutta huomaamme usein toimivamme toisin kuin pitäisi. Se lisää syyllisyyttä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sama pätee terveyteen ja ravitsemukseen, Heikkilä jatkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ohjeet tasapainoiseen, terveelliseen ja seesteiseen arkeen ovat vuosien saatossa kasvaneet räjähdysmäisesti. Myös hyvinvointikeskustelun ja terveystiedon lisääntyminen asettavat naisille paineita.

Tiedän, että olen saattanut itsekin näillä kauneus- ja terveysaiheisilla kirjoituksillani lisätä paineita ja ahdistusta. Toivottavasti en kuitenkaan ylenmäärin, sillä se ei ole todellakaan tarkoitus.

Tavoitteeni on kertoa, miten pienilläkin muutoksilla on merkitystä. Kenenkään ei tarvitse aloittaa maratonharjoittelua, jo 7 minuutin treeni voi tehdä ihmeitä. Tai se, että istuu vähemmän ja seisoo enemmän.

Lihansyönnistä ei tarvitse luopua kokonaan. Hyvä askel on jo se, että pohtii valintojaan ja pitää yhden tai kaksi kasvisruokapäivää viikossa.

Herkutellakin saa kohtuullisesti, sillä tutkimustenkaan mukaan tiukka dieetti ei toimi.

Anna itsellesi armoa. Sekin on terveysteko.

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Hyvää päivää -palsta päivittyy torstaisin.

 
Vierailija

Ihania nää kuvitukset. Oletan, että kuvituksessa käytetyn naisen pitäisi nyt edustaa naisihmistä rentona ja vailla turhia ulkoapäin tulevia paineita.

Ei tarttekaan kuin laittaa tunnin verran hiuksia, että saa kivat sensuellit laineet, paklata toinen tunti naamaa, hankkia jostain vähän laadukkaampi kashmirneule sekä iso puutarha jossa satavuotiaan känkkyräisen oksiston läpi kimmeltää kevätauringon ensisäteet. Ja sitten voi ottaa kupin kahvia ja olla ihan että relax.

Ensi kerralla, pistäkää siihen kuvitukseen lähiömamma nanson paitulissa juomassa kultamokkaa ikean kupista kun aamuaurinko paistaa raakasta silmään ihan vaan siellä kerrostaloasunnon keittiössä, niin jotenkin siihen ois parempi mahdollisuus eläytyä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla