Keijun varjo -hankkeen tavoitteena on antaa apua ja tukea väkivaltaisille tytöille, tunnistaa erilaisia väkivallan muotoja ja murtaa asiaan liittyviä tabuja. Nuoria autetaan Tyttöjen Talojen tunnetaitoryhmissä ja Keijun varjo -chatissa.  

Keijun varjo -chatissa nuorten kysymyksiin vastaavat koulutetut päivystäjät, ja sinne voi ottaa yhteyttä voi soittaa kuka tahansa nuori nainen, jota oma käytös askarruttaa tai omat voimakkaat tunteet pelottavat.

Vastassa olevat ammattilaiset ovat ihmisen puolella, väkivaltaa vastaan. Vaikka väkivaltaisia tekoja ei hyväksytä, ei ketään tuomita tai hylätä väkivaltaisen käytöksen takia.

– Matalan kynnyksen keskusteluavulle on selvästi kysyntää erityisesti nuorten parissa. Mielenterveysseuran huippusuosittu Sekasin-chat on tästä hyvä esimerkki, kertoo Keijun varjo -hankkeen koordinaattori Elina Rajaniemi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keijun varjo -hanke ehkäisee tyttöjen ja nuorten naisten väkivaltaa, vahvistaa tunteiden tunnistamisen taitoja ja tukee kehittymistä aikuisuuteen. Hankkeen kohderyhmänä ovat 15-28-vuotiaat nuoret. Se toteutetaan yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Tampereen Tyttöjen Talojen® kanssa. Kolmevuotista projektia rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA). 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maria Akatemiassa on tehty Demeter-työtä eli ennalta ehkäisevää perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyötä, jossa on erikoistuttu naisen henkisen ja fyysisen väkivallan dynamiikkaan jo 14 vuotta. Vuosien aikana apua on saanut yli tuhat naista. Hankkeen tavoitteena on antaa apua ja tukea väkivaltaisille tytöille, tunnistaa erilaisia väkivallan muotoja ja murtaa asiaan liittyviä tabuja.

Keijun varjo -chat on auki tiistaisin klo 15-17.

Sisältö jatkuu mainoksen alla