Väsynyt ilme piristyy muutamalla nopsalla konstilla. Jos meikkaat, ota käyttöön.

1. Panosta ihoon

Hyvä meikkipohja on kaiken a ja o. Levitä kasvoille ensin päivävoide ja anna sen imeytyä hetki.

Levitä sen jälkeen iholle pohjustusvoidetta. Jos ihosi kiiltelee herkästi, valitse mattapintainen voide, jos taas kaipaat tervettä hehkua, valitse valoa heijastava voide. Olen kirjoittanut aiemmin pohjustusvoiteista täällä.

Jos ihosi on normaalikuntoinen, valitse arkikäyttöön mahdollisimman kevyt meikkivoide. Päivänvalossa paksu meikkipohja näyttää ankealta, varsinkin jos sävy ei ole täysin oman ihonvärin mukainen. Ei haittaa, vaikka pienet virheet kuultavat meikkivoiteen alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos mustat silmänaluset kiusaavat, käytä silmien alla vielä peite- tai valovoidetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Käytä ripsentaivuttimia

Jos ripsissäsi on hiukkasenkaan pituutta, käytä ennen maskaran levittämistä ripsentaivuttimia. Taivuttamiseen ei kulu aikaa kuin muutama sekunti, mutta kauniisti kaartuvat ripset avartavat katsetta kummasti.

Taivuttimien laadussa on eroja. Itselläni on Shiseidon klassikot, ammattilaiset kehuvat myös Shu Uemuran taivuttimia.

Jos ripsesi ovat piikkisuorat eivätkä tunnu pysyvän kaarevina koko päivää, käytä vedenkestävää ripsiväriä. Se pitää ripset paremmin kuosissa.

3. Käytä poskipunaa

Tämä on ehdoton: poskipuna. Pelkkä meikkipohja ilman poskipunaa tekee kasvoista vahamaiset ja elottomat. Varsinkin talvella kasvot kaipaavat kipeästi poskipunan tuomaa väriä. Kodin Kuvalehden videolla meikkitaiteilija Suvi Miinala opastaa levittämään poskipunan oikein.

+ Käytä huulipunaa

Poskipunaa käytän arkimeikissänikin aina, mutta huulipuna tuntuu liioittelulta. Minulla on ohuet huulet, ja puna saa ne näyttämään vielä ohuemmilta.

Ehkä pitäisi kuitenkin antaa huulipunalle mahdollisuus. Anna sinäkin, etenkin jos huulesi ovat vähintään normaalipaksuiset. Talvenkalpaa olemusta piristää varsinkin raikas peruspunainen. Me ohuthuuliset vältämme tummia sävyjä.

Lue lisää Hyvää päivää -palstan juttuja:

Naisen viikset – nyppiä vai ei?

Kuivasampoota vai vehnäjauhoa?

Marianne Rautanen on Meidän Perhe -lehden toimitussihteeri, jolla on keittiönkaapissa seitsemän pussia pähkinöitä ja joka yrittää sinnikkäästi löytää kosmeettisen avun mustiin silmänalusiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla