Etsitkö kakkureseptiä pikku allergikolle? Lohikäärmekakun resepti on maidoton, munaton, luontaisesti gluteeniton ja soijaton.

 

Pohja

150 g maidotonta margariinia (sininen Keiju on myös soijaton)
1,5 dl sokeria
1 banaani soseutettuna tai 1 dl muuta hedelmäsosetta
4 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (esim. Semper FinMix)
2 tl leivinjauhetta
1dl kuumaa vettä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit halutessasi lisätä tummaa kaakaojauhetta jauhojen sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Täyte

Persikka-banaanisose ja säilykepersikanpaloja
Sokerikreemi
75 g maidotonta margariinia (sininen Keiju on soijaton)
2,5 dl tomusokeria (n. 150g)
1 tl vaniljasokeria

Päällinen ja yksityiskohdat

500 g sokerimassaa

Pehmeä margariini ja sokeri vaahdotetaan, lisätään sekaan soseutettu banaani tai hedelmäsose. Lisätään vuorotellen jauho-leivinjauheseosta ja kuumaa vettä. Paistetaan pienessä vuoassa 200 asteessa noin 25 - 30 minuuttia.

Pohja halkaistaan kahtia ja siitä leikataan pieniä pyöreitä paloja (säästä ylijäävät palat). Kakkupohja täytetään pieneen pyöreään murokulhoon tai vastaavaan samoin kuin isommassa lohikäärmekakussa.

Valmista sokerikreemi: vatkaa margariini kulhossa notkeaksi, lisää tomusokeri ja vaniljasokeri erissä vatkaten. Levitä kreemi kakun päälle ennen sokerimassaa. Tee ylijääneistä kakkupaloista pää ja häntä ja levitä niiden päälle sokerikreemi.

Teksti: Katri Ryynänen, Meidän Perhe.

Kuva: Jouni Harala

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla