Hauskaa luettavaa, ihania klassikoita.

Vauvoille

1. Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu ja meidän vauva. Otava.
Täytettävä vauvakirja Tatun ja Patun poskettomaan tyyliin.

2. Korda Lerryn: Pikku Lennin leikkihetki. Rohkeat retkeilijät. Tammi.
Hauskoissa pikku tarinoissa korostuu mielikuvituksen ja yhdessä tekemisen merkitys. Suloisessa kuvituksessa on ripaus retrohenkeä.

3. Satu Kontinen: Hupskeikkaa. WSOY.
Uudenlainen, nokkela ja vekkuli kääntökirja täynnä keksimisen iloa. Oivaltavasti muotoiltuja eläinhahmoja voi katsella käännellen ja kierrellen. Avaa, katso ja hupskeikkaa: ylösalas kiepsauttaen lehmästä tuleekin pöllö!

4. Eetu osaa, osaatko sinäkin? Vau’kirja.
Eetusta ja Emmasta on kiva nähdä, mitä eläimet puuhaavat. Ja hei – Eetu ja Emma osaavat tehdä samalla tavalla! Lapsi nauttii luukkukirjan helpoista pikku tehtävistä, joista saa kehuja ja runsaasti huomiota.

5. Benjamin Chaud: Tralalaa. WSOY.
Teekuppia kilistävä karhu, susi joka musisoi haitarilla, pulisevat papukaijat… Eläin toisensa jälkeen liittyy hilpeään kulkueeseen, joka matkaa kohti tähtikirkasta iltaa. Jokainen uusi hahmo tuo mukanaan oman ääniyllätyksensä tarinaan ja cd:ltä kuultavaan melodiaan.

6. Kirsi Kunnas: Tiitiäisen runolelu. WSOY.
Rakastettu runoilija on valinnut kirjoistaan loruja hellittelyyn ja taputteluun, silittelyyn kuin myös köröttelyyn ja hypyttelyleikkeihin.

7. Lucy Cousins: Maisan suuri sanakirja. WSOY.
Kaikkien aikojen suurin Maisa-kirja! Yli 300 sanoin ja kuvin esiteltyä, pikkulapsen elämänpiiriin kuuluvaa asiaa. Lisäksi 25 läppää.

8. Sarah Khan: Etevät ötökät. Karisto.
Mainio ensitietokirja, jossa yhdistyvät hupi ja hyöty. Värikäs ja havainnollinen kuvitus, lapsia kiehtova aihe, ihanat kurkisteluluukut.

9. Kuka täällä asuu? Sanoma Magazines Finland.
Kuka asuu aavikolla, kuka viidakossa? Värikäs kartonkikirja perheen pienimmille sisältää hauskoja luukkuja, joita on ilahduttavaa availla. Luukuista paljastuu erilaisia eläimiä.

10. Eric Hill: Puppe uimarannalla. Otava.
Uudenlaisen Puppe-kirjan paksut, muotoon leikatut pahvisivut kestävät kovaakin kulutusta, ja iloisen värisissä kuvissa riittää pikkuväelle tutkittavaa pitkäksi aikaa.

 

Taaperoille ja leikki-ikäisille

11. Maikki Harjanne: Minttu morsiusneitona. Otava.
Ihana Minttu-kirja lahjaksi pienille morsiustytöille, morsiusparille, kaasolle, bestmanille – ihan kaikille häistä innostuneille.

12. Niina Bell ja Anne Vasko: Pikku juttu. Tammi.
Valloittava musiikkisatukirja, jossa on seitsemäntoista satua ja laulua. Mukana on äänite, josta voit kuunnella kirjan tarinat ja laulut. Monet lauluista ovat tuttuja jo usealle sukupolvelle.

13. Aulikki Miettinen: Kaisa-mummin yövieraat. Otava.
Iki-ihanat Lilliputti-laitokset suosituista 1980-luvun Kettus-kuvakirjoista!

14. Hannele Huovi ja Kristiina Louhi: Jättityttö ja Pirhonen. Tammi.
Vallaton tarina maailman viimeisestä jättiläistytöstä, Tyyne Heikkilästä, joka kärsii yksinäisyydestä. Pertti Pirhonen puolestaan on erityisen pienikokoinen poika, mutta hän ei pelkää suuria asioita. Hän ajattelee mielellään tähtiä, planeettoja ja muita suuria ja kaukaisia asioita. Eräänä päivänä Jättityttö ja Pirhonen kohtaavat...

15. Anneli Kanto: Jakke ja Simo. Karisto.
Herkässä kuvakirjassa leikki-ikäisen tunteet ovat totta. Jaken tarinat ovat joka kodissa tuttua sensuroimatonta ajatusten lentoa, taattua vertaistukea pienille pohdiskelijoille.

16. Illona Thorup: Aatu ja sininen traktori. Karisto.
Aatusta on hauska kuunnella mummon juttuja vanhoilta ajoilta - varsinkin hienosta sinisestä traktorista, joka on nyt toimettomana tallissa. Löytyisiköhän sille vielä uutta käyttöä…

17. Janosh: Suuri Panamakirja. WSOY.
Pikku karhu ja pikku tiikeri ovat parhaat ystävät. Niillä ei ole mitään pelättävää, sillä yhdessä ne ovat vahvoja. Niillä on myös monia muita ystäviä sekä kodikas maja joen varrella. Nyt kaikki pikku ystävät tapaavat uudelleen, sillä ensi kertaa on yhteen niteeseen saatu kaikki kuusi pikku karhu - ja pikku tiikeri -satua.

18. Annastiina Syväjärvi ja Johanna Venho: Kissanpissa. WSOY.
Häntähippa on Kusti-kissan lempileikki ja Kylli-koira paras kaveri. Eräänä päivänä Kylli yllättää Kustin kertomalla, ettei käytä enää vaippaa. Pian Kustin kotiin ilmestyy outo, punainen kippo ja kohta alkaakin uudenlainen hippa… Kissanpissa on oiva apu, kun pienokaista totutetaan pottaan

19. Hannele Huovi ja Kristiina Louhi: Huhuu - kuka siellä? Tammi.
Huuhu-äiti pyöräytti munan, joka ponkaisi ulos pesästä ja karkasi seikkailemaan. Ja kuinkas sitten kävikään? Iloinen eläintarina pienen huuhunmunan seikkailuista Huuhumetsässä ja Huuhuvuorella Kristiina Louhen lämpimästi kuvittamana.

20. Astrid Lindgren: Kultasiskoni. WSOY
Liisa on kuvitellut itselleen kaksoissisaren, Ylva-liin.Tämä kutsuu Liisaa Kultasiskokseen, koska rakastaa häntä niin paljon. Eräänä päivänä tie Ylva-liin luo Kultaiseen Saliin kuitenkin katoaa. Maailman kaunein kirja!

Alakouluikäisille

21. Pauliina Mäkelä ja Paula Noronen: Supermarsu ja kutistuva koulu. Gummerus.
Paula Norosen hulvaton ja salaviisas lastenkirjasarja saa jatkoa, kun Emilia kohtaa uuden lukukauden haasteet kotona ja koulussa. Supermarsuvoimista saattaa olla apua koulun pelastamisessa – ehkä – mutta miten voittaa takaisin Simon ystävyys, kun Mona Rannalla on hienoin pelikonsoli?

22. Tuula Kallioniemi: Konstan kootut 1. Otava.
Koulunsa aloittavan Konstan päässä risteilevät kymmenet kysymykset. Mitä jos myöhästyy koulusta? Joutuuko vankilaan, jos heittää luvatta koulun pihalla lumipallon? Muuttuuko nynnyksi, jos saa rillit?
Tuula Kallioniemi kuvaa lempeällä ja, jäljittelemättömällä huumorillaan alakoululaisten kommelluksia, huolia ja ilonaiheita.

23. Kaija Pispa: Silkkipytty. WSOY
Sulon isä tuo huutokaupasta vanhan salaperäisen silkkihatun. Tästä ei hyvä seuraa… Silkkipytty on viehättävä sekoitus vanhan ajan lastenromaania ja mielikuvituksellista satuseikkailua.

24. Rene Goscinny ja Jean-Jacques Sempe: Nikke-kirjat. WSOY.
Pikku Nikke viaton pilke silmäkulmassaan on vietellyt miljoonia lukijoita ympäri maailmaa 30 kielellä. Nikke hurmaa lukijansa jokaisessa juonenmutkassa – kiitos kahden nerokkaan ranskalaishumoristin, René Goscinnyn ja Jean-Jacques Sempén, mestarillisen yhteistyön.

25. Marjatta Kurenniemi: Onnelin ja Annelin kootut kertomukset. WSOY.
Onneli ja Anneli ovat ihan tavallisia pikkutyttöjä, ehkä vähän onnellisempia vain kuin useimmat muut. Eräänä kesäpäivänä he pääsevät muuttamaan Tingelstiinan ja Tangelstiinan naapuriin – ikiomaan taloonsa. Klassikko!

26. Tapani Bragge: Maailmalla. Tammi.
Kaisan on aika pakata reppunsa ja lähteä ensimmäistä kertaa maailmalle. Matka Ulkosaarelle on pitkä, ja välillä on vaikea tietää miten maailmalla kuljetaan. Onneksi Kaisa saa turvallista seuraa Lempi-kärpäsestä sekä rakkaasta pupujoukostaan.

27. Martin Widmark: Frankensteinin kummajainen. Tammi.
Kaupungissa toimii ulosottomies nimeltä Sakari Kivelä, jota epäillään vahvasti Frankensteinin kummajaiseksi. Eikä Lontoo lainkaan pidä huhusta, jonka mukaan Kivelä herkuttelee lemmikkieläimillä! Nelli ryhtyy toimeen ja saa kuin saakin selville syyn Sakari Kivelän äreyteen.

28. Philip Ardagh: Ihminen. Tammi.
Tatu tutustuu ihmiskehoon ja selvittää muun muassa aivastuksen huippunopeuden (160 km tunnissa!), kuinka meluisasti sydämesi lyö ja miten korvasi oikein toimivat.

29. Kirsti Kuronen: Kuituset ja isän koodi. Karisto.
Ekaluokkalaiset kaksospojat Nuutti ja Niilo perustavat koulutoveriensa Annan ja Eevan kanssa Neropattien kerhon. Kerho löytää ensi töikseen mummulan vintiltä lippaan ja lippaasta koodatun kirjeen.

30. Päivi Lukkarila: Venlan alkeiskurssi. Karisto.
Kahdeksanvuotiaan Venlan unelma toteutuu, kun hän pääsee ratsastuskoulun alkeiskurssille. Enimmäkseen ratsastus on helppoa ja kivaa, mutta jännitystäkin riittää. Viimeisen ratsastustunnin jälkeen on suoritettava tehtävärata. Kuinka Venla selviää siitä, kun hänellä on ratsunaan hurja ja vireä Kirppu? Heppahullujen unelmakirja.

Yläkouluikäisille

31. Tuija Lehtinen: Rebekka – mansikoita ja morsiusneitoja. Otava.
Rebekka-sarjan uutukainen pitää teinit otteessaan: Isoveljen
bändi harjoittelee ja koirat ulvovat, pikkusiskot perustavat morsiusneitopalvelun ja kaiken kukkuraksi Rebekka päätyy poimimaan mansikoita Ullan sukulaisen tilalle. Suurin pulma on kuitenkin Jerry.

32. Collins, Suzanne: Nälkäpeli 1-3.
Nälkäpeli on vuotuinen tapahtuma ja koko maassa näytettävä tosi-TV-ohjelma. Pelin säännöt ovat yksinkertaiset: nuoret pakotetaan vaativiin olosuhteisiin luonnonalueelle ja viimeinen hengissä selviytyjä on voittaja. Trilogian ensimmäisessä osassa 16-vuotiaan Katnissin kyvyt joutuvat koetukselle, kun hän ilmoittautuu peliin vapaaehtoiseksi pelastaakseen pikkusiskonsa. WSOY.

33. Kat Falls: Veden alla. Tammi.
Mieleenpainuva seikkailu ja rajoja rikkova rakkaustarina uudenlaisesta maailmasta. Elämä meren pohjalla muistuttaa Villiä länttä: työtä pelkäämättömien uudisraivaajien yhteisö yrittää sinnitellä lainsuojattomien ja epäoikeudenmukaisten vallanpitäjien puristuksessa.

34. Becca Fitzpatrick: Langennut enkeli. WSOY.
Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Ja kuinka hän on saanut syvät hiilenmustat arvet selkäänsä? Rakastuminen ei ole koskaan ollut näin enkelimäisen ihanaa – ja äkkiä myös tappavan vaarallista.

35. Simon Scarrow: Gladiaattori, taistelu vapaudesta. Gummerus.
Marcus ei voi unohtaa menneisyyttään: hänen isänsä on murhattu ja äitinsä siepattu ja myyty orjaksi. Glariaattorikoululainen päättää kostaa. Kirja aloittaa uuden nuorille suunnatun historiallisen seikkailusarjan, josta povataan jättimenestystä. 

36. Harrison Michelle: 13 lahjaa. Tammi.
Vanha valokuva johdattaa keijuja näkevän Tanyan ratkaisemattoman mysteerin jäljille. 50 vuotta aikaisemmin kartanoa ympäröivässä synkässä metsässä on kadonnut jäljettömiin tyttö, josta Tanyan isoäiti ei halua puhua sanaakaan. Keijutrilogian ensimmäinen osa.

37. Reger Rob, Gruner Jessica: Kumpi ja kummempi. Otava.
Emily innostuu vanhaan yritykseensä valmistaa kaksoisolentoja. Ja onnistuu, jopa liian hyvin. Täydellisessä kaksoisolennossa Emily kohtaa vihdoin hengenheimolaisensa - mutta myös ongelmia.
Rob Reger loi Emilyn 15 vuotta sitten, ja hahmo on innoittanut sekä katumuotia että muodinluojia.

38. Seita Parkkola: Viima. WSOY.
Viiman viimeinen mahdollisuus on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa Viimalta takavarikoidaan skeittilauta, ja pian kiellettyjen asioiden listalla on koko Viiman entinen elämä. Sitten Viima löytää koulun kellarista salaisuuden – joka hengittää.

39. Mikael Niemi: Aivot pellolle. WSOY.
Maailmantuska on 16-vuotiaan työtä. Kursailematon ja yllättävä tarina teiniangstista – hillittömän hauska, herkkä ja herättävä, mutta myös kauhea, kuvottava ja kova.

40. Kirsti Ellilä: Eksyneet näkevät unia. Karisto.
Nimetön viihtyy maahisten luona, mutta kyky nähdä unia ja kyky itkeä muistuttavat häntä entisestä elämästä: hän ei ole voinut kokonaan lakata kaipaamasta kotiin. Kun Nimetön sattumalta saa käsiinsä hienon, silkkisen takin, joka istuu hänen ylleen kuin valettu, hänen on lähdettävä etsimään juuriaan ja selvittämään takin alkuperää

Koko perheelle

41. Mervi Juusola: Vahvaksi rakastetut lapset. Otava.
Kuinka tukea ja kasvattaa erityisen haastavaa lasta, tai pysyä lujana murrosikäisen kanssa? Kirja kertoo lapsen sosiaalisten taitojen kehitysaskeleet ja tarjoaa uusinta tutkimustietoa kasvattajalle. Ja muistuttaa, että erilaisuus on voimavara.

42. Peter Allen ja Louie Stowell: Avaruuden ihmeet. Gummerus.
Eävästi kuvitettu ja kiinnostavalla nippelitiedolla höystetty perustietopaketti kertoo keskeiset faktat omasta aurinkokunnastamme, avaruuden mittasuhteista ja kehityskaaresta. Se antaa myös käytännön työkaluja kaukaisten galaksien tutkimiseen: kirjasta löytyvät muun muassa koko vuoden tähtikartat sekä vinkit kaukoputken hankintaan.

43. Grethe Dirckinck-Holmfeld: Lasten ajatuksia äidistä. Gummerus.
Äitien suhteen parhaita asiantuntijoita ovat lapset. Lasten ajatuksia -sarjan äiti Grethe Dirckinck-Holmfeld on koonnut yksiin kansiin parhaat äiteihin liittyvät lapsien lausunnot ja lisännyt uusia.

44. Fiona Watt: 365 kivaa piirustus- ja maalaustehtävää. WSOY.
Hauska piirustus- tai maalaustehtävä vuoden jokaiselle päivälle. Seuraa tarkkoja ohjeita tai sovella uusia tekniikoita ja keksi omia kuva-aiheita.

45. Mika Wickström ja Mervi Lindman: Entten, tentten! Rakkaimmat piha- ja sisäleikit. WSOY.
Kirja sisältää yhteensä 40 perinteistä ulko- ja sisäleikkiämme. Ulkoleikit on jaoteltu kolmeen ryhmään vaativuuden mukaan. Leikkiasiantuntijat Joel, 10, ja Julia, 12, ovat avustaneet palkittua, lasten- ja nuortenkirjoistaan tuttua tekijäparia kirjan teossa.

46. Ansel Karen ja Ferreira Charity. Vauvan ja taaperon keittokirja. Tammi.
Yli 90 ohjetta, joiden avulla syntyy terveellisiä ja helppoja aterioita perheen pienimmille. Hyviä vinkkejä myös siihen, kuinka ruokahetkistä saa tehtyä hauskoja ja kuinka vältytään taisteluilta ruokapöydässä.

47. Gavin Pretor-Pinney: Pilvibongarin taskuopas. Atena.
Pilvibongarin taskuoppaan avulla oppii erottamaan 46 erilaista pilveä ja taivaallista ilmiötä toisistaan. Taivas näyttää erinäköiseltä eri vuorokauden aikoina ja valon vaihdellessa - eikä se ole enää ennallaan sen jälkeen, kun kirjan on lukenut.

48. Mia Bengtsson: Amigurumi. Virkkaa omat maskottisi. Atena.
Amigurumin virkkaaminen ei vaadi paljon aikaa, lankaa tai hermoja - virkkuukoukku ja jämälankakerä riittävät mainiosti. Jos et ole ennen pitänyt virkkuukoukkua kädessäsi, kirjan alussa on virkkauskoulu, jossa opit perussilmukat sekä virkkaamisniksit.

49. Soile Tapola: Turvallinen hevonen. Parhaat koululaisvitsit 2011. Gummerus.
Kutkuttavimmat kikatukset syntyvät lasten itse keksimistä vitseistä, joita me pitkäpiuhaiset aikuiset emme aina edes kykene ymmärtämään. Perheen alakouluikäisille lapsille kirjasta riittää varmasti riemua, ja siinä sivussa ei nauru voi olla tarttumatta aikuisiinkaan. Oivalsivatpa he jutun juonta tai eivät.

50. Paul Svensson: Grilli kuumana. Otava.
Strömsö-ohjelmasta tutun tv-kokin rento ruokakirja innostaa grillaamaan ympäri vuoden. Inspiraatiota saavat niin rehti lihangrillaaja kuin kokeilunhaluinen gourmetkokkikin. Paulin seurassa grillaten onnistuvat myös keitot ja jälkiruoat sekä suolaiset ja makeat leivonnaiset.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Lämpimänä pysymisen salaisuus on kerroksissa ja oikeissa materiaaleissa. Viisi nyrkkisääntöä helpottavat uloslähtöä.

1. Kerroksia sään mukaan

Touhuava taapero tuottaa liikkuessaan lämpöä, joten liikaakaan ei pitäisi päälle topata. Useat ohuet kerrokset lämmittävät paremmin kuin yksi paksu, sillä kerrosten väliin jää ilmaa. Kerroksia on myös tarvittaessa helppo riisua pois.

Ihoa vasten kannattaa pukea esimerkiksi merinovillaa, joka lämmittää ja siirtää kosteutta. Puuvilla taas on pakkasella ihoa vasten kylmä. Välikerrokseksi sopivat fleece, college ja villa, ja päällysvaatteet suojaavat tuulelta ja tuiskulta.

Puuvilla on pakkasella ihoa vasten kylmä.

2. Ei turhaa kasvunvaraa

Isoissa kengissä lapsen on kömpelö liikkua, ja liian isoilla rukkasilla on hankala tarttua leluihin, mikä vie ulkoilusta ilon ja liikkeen. Paikallaan nököttävä taapero palelee helposti. Myöskään liian pieni vaate ei lämmitä, sillä alle ei mahdu lisäkerroksia.

3. Kunnon kengät

Hyvissä talvikengissä on paksu pohja ja vuori, ja niihin mahtuu tarvittaessa ohut villasukka. Tarpeeksi tilavassa kengässä myös ilma eristää lämpöä.

Paikallaan nököttävä taapero palelee helposti.

4. Sukilla on väliä

Pienenkin lapsen jalka hikoilee, joten helposti kostuva puuvilla on pakkasella huono vaihtoehto.

Jalat pysyvät parhaiten lämpiminä sekoitemateriaalista, merinovillasta tai villasta valmistetuissa sukissa. Jarrusukkia ei kannata jättää jalkaan ulkoillessa, sillä sukka ei liu’u normaalisti kenkään ja varpaat jäävät kippuraan.

5. Päätä ei saa paleltaa

Pään kautta lämpöä poistuu tehokkaasti, ja lapsilla pään osuus kehosta on suhteellisesti suurempi kuin aikuisilla. Hattu on sopivan lämmin, jos lapsen niska on ulkoillessa lämmin. 

Villapipo pitää lämmön ja siirtää kosteutta iholta. Kypärähatun plussa on, että se pitää kasvot, kaulan ja niskan lämpimänä. Toppahattu taas on tarpeen kovimmilla pakkasilla.

Villapipo pitää lämmön ja siirtää kosteutta iholta.

Paljon liikkuvalle lapselle riittää ohuempi hattu kuin taaperolle, joka ei liiku paljoakaan. Jos lapsi ensin hikoilee tukkansa märäksi liian paksussa päähineessä, paikallaan ollessa kylmä tulee nopeasti.

+ pieni materiaalisanasto

  • Merinovilla – Kuidut ovat pidempiä ja ohuempia kuin normaalin villan. Merinovilla siirtää kosteutta iholta paremmin kuin keinokuidut eikä hengittävänä hiosta sisälläkään.
  • Silkkivilla – Yhdistelmä merinovillaa ja luonnonsilkkiä. Ohuesta ja hengittävästä silkkivillasta valmistetaan esimerkiksi mukavan tuntuisia aluskerrastoja.
  • Goretex – Ohut polytetrafluorieteenikalvo, jonka ansiosta vaate tai jalkine pitää vettä ja tuulta mutta hengittää. Goretex kestää kovaakin kulutusta.
  • Primaloft – Kevyt ja pehmeä keinokuitu, joka hylkii vettä ja pitää tuulta sekä haihduttaa kosteutta iholta. Käytetään esimerkiksi sukissa, kerrastoissa ja käsineissä.
  • Thinsulate – Materiaali, joka sitoo tehokkaasti ilmamolekyylejä kehon ja ulkoilman välille ja eristää näin lämpöä. Myös thinsulate kestää kosteutta ja hengittää. 

Nappaa talteen myös talvipukeutusmisopas joulukuun 2017 Vauva-lehdestä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kim Kardashian West, 37, on nyt kolmen lapsen äiti. Kuva: MV Photos
Kim Kardashian West, 37, on nyt kolmen lapsen äiti. Kuva: MV Photos

Tosi-tv-tähti Kim Kardashian West ja muusikko Kanye West saivat tyttärensä maanantaina sijaissynnyttäjän avulla. 

Kolmas Kardashian West -vauva on saapunut maailmaan. Tosi-tv-tähti Kim Kardashian West, 37, kertoi onnellisen uutisen tiistai-iltana Twitterissä ja  Instagramissa, jonne hän postasi kuvan itsestään hashtagilla #momofthree, kolmen äiti. 

 

#momofthree

Henkilön Kim Kardashian West (@kimkardashian) jakama julkaisu

Instagramin stories -osiossa hän valotti tapahtumaa lisää, ja jakoi siellä pinkein ruusuin koristellun täytekakun sekä tekstin ”Kanye ja minä olemme onnellisia ilmoittaessamme terveen, kauniin tyttäremme syntymästä. Hän on täällä”. Täytekakku oli isoäiti Kris Jennerin lahja uuden lapsenlapsen vanhemmille. 

Kim Kardashianin ja muusikko Kanye Westin, 40, haaveet kolmannesta lapsesta olivat kariutua Kimin terveysongelmiin, joiden vuoksi uusi raskaus olisi voinut olla hänelle hengenvaarallinen. Lopulta unelma toteutui sijaissynnyttäjän avulla. Onnellinen äiti kiitti häntä vuolaasti somessa: 

–  Olemme suunnattoman kiitollisia sijaissynnyttäjällemme, joka antoi meille suurimman mahdollisen lahjan. Huippuhoidosta kiitämme ihania lääkäreitä ja hoitajia, Kim kirjoitti. 

Kardashian Westin kotona uutta pikkusiskoa ihmettelevät isosisko North, 4, sekä isoveli Saint, 2.   

 

Happy Holidays

Henkilön Kim Kardashian West (@kimkardashian) jakama julkaisu

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.