1. Miten lasten hiuksia tulisi pestä ja hoitaa?
Kuten aikuistenkin hiuksia. Ihan taaperoille kannattaa valita hellävaraisimpia sampoita ja hoitoaineita. Hajusteettomat ja väriaineettomat tuotteet ovat lapsille parhaita. Lastenshampoina myytävät tuotteet eivät välttämättä ole aina hellävaraisia, sillä niissä saattaa olla lapsille suunniteltua vain värikäs pakkaus ja houkuttava tuoksu.

2. Miten usein hiuksia kannattaa pestä?
Pesutarve vaihtelee. Jos lapsi liikkuu ja harrastaa paljon, myös hiuksia voi joutua pesemään enemmän. Muuten kolmen päivän välein tai harvemminkin riittää hyvin. Joskus pärjää pelkällä vesipesulla.

3. Miten kesyttää takut hiuksista?
Kevyet jätettävät hoitoaineet toimivat hyvin lasten takkuuntuviin hiuksiin. Ne auttavat samalla myös sähköisyyteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Milloin lapsen hiuksia voi värjätä?
Hiusvärit saattavat aiheuttaa yliherkkyysreaktioita, ja nuorena aloitettu hiusten värjääminen lisää allergisten reaktioiden riskiä. Siksi hiusvärejä ei nykysuositusten mukaan suositella alle 16-vuotiaille. Lue lisää Turvallisuus ja kemikaalikaalivirasto Tukesin sivuilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Miten usein hiukset tulisi leikata?
Myös lasten hiukset kannattaa leikata säännöllisesti niin ne pysyvät hyväkuntoisina. Lyhyet hiukset täytyy leikata jopa kuukausittain, jotta ne säilyttävät mallinsa, pitkiin riittää parin kuukauden väli.

6. Voiko muotoilutuotteita käyttää?
Ihan pienimmille ei suositella muotoilutuotteita. Yli kymmenvuotiaat voivat laittaa muotoilutuotteita vaikkapa juhliin.

7. Miten hennot ”vauvahiukset” saa vahvistumaan?
Ne vahvistuvat itsestään iän myötä. Usein hiukset tulevat vahvemman tuntuisiksi, kun ne leikataan hieman lyhyemmiksi.

8. Miten karstan saa pois?
Levitetään yöksi päänahkaan vauvaöljyä ja harjataan se pehmeällä harjalla aamulla pois. Myös hellävaraiset hoitonaamiot auttavat.

9. Jos lapsella on hilsettä, voiko hiuksia pestä aikuisten hilseshampoilla?
Aikuisten hilseshampoot eivät sovi lapsille, sillä ne ovat usein vahvoja kemikaaleja. Lapsilla on harvoin oikeaa hilsettä, kuivaan päänahkaan auttaa myös kosteuttava hoitoaine.

10. Vinkkejä lasten kampauksiin?
Erilaisilla hiuskoristeilla ja koruilla voi helposti tehdä erilaisia kampauksia. Lasten liukkaat hiukset tarvitsevat kuitenkin melko tukevan kiinnityksen. Kauniin kampauksen saa, kun laittaa pitkiin, kosteisiin hiuksiin illalla ranskanletin ja avaa sen aamulla sormilla kammaten. Kiharoiden päälle suihkaus hajustamatonta hiuslakkaa ja kampaus on valmis. Myös niskaan kiinnitettävä toispuoleinen, tupeerattu poninhäntä on helppo ja nopea tehdä. Kun poninhännän hiukset on tupeerattu, sidotaan iso rusetti ponnarin ympärille.

Vinkit antoivat trendikoordinaattori, kampaaja Mikko Vainio, SKT-GROUP Oy, ja kampaaja-meikkaaja Miia Hakkarainen, Studio Mitoro.

Riikka Hollo, Meidän Perhe 8/2008.

Korjattu 18.4.2013: hiusten värjäämisen alaikäraja muutettu 10 vuodesta 16 vuoteen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla