Unelmahuoneen videoilta tuttu sisustussuunnittelija Pirjo Pörhö-Liikamaa tekee haaveista totta.

Unelmahuoneen videoilta tuttu sisustussuunnittelija Pirjo Pörhö-Liikamaa aloittaa työnsä aina kysymällä asukkailta, millainen näiden unelmahuone olisi. Sen jälkeen hän tekee haaveesta totta.

Pirjo Pörhö-Liikamaa toteutti oman unelmansa pari vuotta sitten. Hän oli aiemmin työskennellyt kiinteistöalalla, mutta haaveillut vuosia sisustussuunnittelijan työstä.

”Olin jo pitkään antanut sisustusvinkkejä ystäville ja tuttaville. Päätin toteuttaa haaveeni ja tehdä sisustamisesta ammatin, joten lähdin opiskelemaan sisustussuunnittelua Sisustusakatemiaan”, Pirjo kertoo.

Haaveina julkiset tilat

Vuoden kestäneen koulutuksen jälkeen Pirjo perusti oman yrityksen, PP InteriorDesignin. Sittemmin Pirjo on suunnittelut lukuisia kohteita, muun muassa lounasravintolan sisustuksen ja espoolaisperheen omakotitalon uuden ilmeen.

Viime aikoina Pirjo on tehnyt sisustussuunnitelmia Unelmahuone.fi-sivustolle. Pirjo on muuttanut lastenkammarin koululaisen unelmahuoneeksi ja loihtinut lapsiperheen vanhemmille unelmien vaatehuoneen.

”Seuraavaksi haluaisin suunnitella lisää julkisia tiloja. Niissä saa olla usein aika rohkea.”

Asiakkaan toiveita kuunnellen

Kiinteistöalalla työskennelleenä ja siihen koulutuksen saaneena Pirjo tietää, mitä rakennukselta vaaditaan. Tästä on paljon etua sisustussuunnittelijalle.

”Sisustussuunnittelu ei tarkoita pelkästään verhojen ja tyynyjen vaihtamista uusiin. Siihen kuuluu paljon enemmän, muun muassa talon rakenteiden huomioonottamista”, Pirjo huomauttaa.

Sisustussuunnittelijan työ lähtee Pirjon mukaan asiakkaan toiveista.

”Tapaan aina ensin asiakkaat ja keskustelen heidän kanssaan. Teen samalla havaintoja siitä, millaisia ihmisiä he ovat. Millaisia vaatteita he käyttävät, mitä heillä on kotonaan esillä.”

Ideoita löytää ympärilleen katsomalla

Ideoita sisustamiseen Pirjo saa muun muassa matkoilta, elokuvista, valokuvista, kirjoista ja museoista. Idea voi syntyä myös yllättävästä yksityiskohdasta kuten vanhan riihen seinästä.

Pirjo lukee myös kansainvälisiä verkkosisustuslehtiä kuten Remodelia, Houzzia ja Domaine Homea. Hän on yhteydessä Interior Design Professionals -ammattilaisryhmään ympäri maailman LinkedInin ja Twitterin kautta. Yllättävän moni ulkomainen idea sopii Pirjon mukaan toteutettavaksi myös Suomessa.

Kun Pirjo alkaa suunnitella uutta kohdetta, hän tekee sille ensin eräänlaisen suunnittelukartan.

”Kerään karttaa varten esimerkiksi kuvia, kankaita ja materiaaleja. Kartan pohjalta lähden sitten piirtämään kohdetta.”

Pirjo itse rakastaa tanskalaisia huonekaluja. Sisustusväreistä suosikkeja ovat harmaa ja oranssi.

”Oma unelmahuoneeni on selkeä tila, jossa pintoihin on käytetty sekä modernia neutraalia väriä että osittain vahvaa tummaa, rouheaa ja vanhaa materiaalia. Modernit ja vanhat huonekalut harmonisesti yhdistettynä antavat huoneelle sielun”, Pirjo sanoo.

PIRJON 5 VINKKIÄ UNELMAHUONEEN TOTEUTTAMISEEN

1. Määritä huone tai tila. Millaiseksi haluat sen muuttuvan? Mikä on huoneen käyttötarkoitus? Muodosta itsellesi mielikuva huoneesta ja noudata tätä vaikutelmaa.

2. Tee itsellesi suunnittelukartta. Kerää suunnittelukarttaan materiaalia unelmahuoneestasi. Mieti, miltä lopputulos näyttää. Hae ideoita lehdistä, kirjoista, elokuvista, kankaista, väreistä jne. Voit myös hyödyntää Pinterest-ilmaispalvelua netissä.

3. Laadi budjetti.  Budjetissa pysyminen vaatii tarkkaa seurantaa.  Hanki mieluummin muutama laadukas ja hyvä tuote kuin monta halpaa ja huonoa. Käy läpi nykyiset esineet, huonekalut, tarvikkeet. Karsi rohkeasti kaikki, mitä huoneessa ei voi hyödyntää.  Ole mieluummin niukka kuin runsas – näin tyyli pysyy selkeänä.

4. Pysy suunnitelmassasi. Yleensä ensivaikutelma siitä, millaiseksi halusit huoneen muuttuvan, tuottaa parhaan lopputuloksen. Uusia trendejä muodostuu sisustukseen koko ajan, joten pidä kiinni omasta unelmahuonesuunnitelmastasi.

5. Toteuta suunnitelma. Usko itseesi. Näin pystyt toteuttamaan oman unelmahuoneesi.

Katso lisää: www.ppinteriordesign.com