SÄILYTYS Haimme inspiraatiota pikkukodin sisustamiseen tiheään asutuista metropoleista. Katso, millaisia ihmeitä mahtuu pieneen tilaan!

Haimme inspiraatiota pikkukodin sisustamiseen tiheään asutuista metropoleista, joissa tilanpuute pakottaa luoviin ratkaisuihin. Katso, millaisia ihmeitä mahtuu pieneen tilaan!

24 huonetta yksiössä

Joko olet nähnyt tämän vaikuttavan videon? Hongkongilainen arkkitehti Gary Chang on tehnyt tehokkaasta tilankäytöstä aivan uuden taiteenlajin. Äärimmäisen tiehään asutetussa ja huippukalliissa Hong Kongissa huoneistot ovat ahtaita. Chang muutti vanhan lapsuudenkotinsa muunneltavaksi poikamiesboksiksi, jonka elementit taipuvat käden käänteessä niin keittiöksi, kylpyhuoneeksi, työpisteeksi, oleskelutilaksi kuin vierashuoneeksikin - aina tarpeen mukaan. Vaikea kuvitella, että tässä 30-neliöisessä pikkukodissa asui aikanaan Changin lisäksi hänen vanhempansa ja kolme sisarustaan!

Minimalismia Manhattanilla

40-neliöisen pikkukodin juju on valtava mutta hyvin maastoutuva kaappi. Se kätkee sisäänsä paitsi tehokasta säilytystilaa, myös esiinvedettävät elementit ja tilanjakajat eri käyttötarkoituksiin. Ihmekaappi muuttaa hallimaisen oleskelutilan hetkessä makuuhuoneeksi tai työhuoneeksi.

2 x pientä pariisilaisittain

Kaksi upean valoisaa miniasuntoa moderniin ranskalaiseen tyyliin. Katso, miten syntyy kodikas kokonaisuus, kun tilaa on vain 16 neliömetriä.

Kylpyhuoneesta yksiöksi
Ranskalaiset arkkitehdit Julie Nabucet ja Marc Billargeon muuttivat 16-neliöisen pesutilan kompaktiksi yksiöksi. Se soveltuu täyden palvelun vierashuoneeksi wc-ja suihkutiloineen. Lisää tilaa saatiin nostamalla keittiö ja pesutilat puoli metriä oleskelutilaa korkeammalle. "Estradi" luo tilaan kolmiulotteisuutta ja tuo lisää tilaa: sänky voidaan liu'uttaa kokonaisuudessaan tason alle, ja porrasaskelmat kätkevät sisäänsä säilytyslaatikot. Ylätasolta löytyy myös pieni vaatehuone, jonka kautta kuljetaan suurempaan asuntoon.

Katso kuvagalleria

Pariisin kattojen alla
Neljä kattoikkunaa tuovat pittoreskia tunnelmaa ja avaruutta pikkuruiseen ullakkoasuntoon. Tilan optimoimikseksi wc, suihkunurkkaus ja keittiö ryhmitettiin asunnon yhteen laitaan makuu- ja oleskelutilojen hallitessa pääosaa neliöalasta. Vitivalkoiseen painottuva väritys ja virtaviivaiset kalusteet tekevät asunnosta hieman skandityylisen, vahvoin ranskalaisin maustein.

Katso kuvagalleria