Mielestäni kanssaihmisistä ja avun tarpeessa olevista välittäminen kuuluu meille jokaiselle.

Perustin vuonna 2010 pienen teeliikkeen – Demmers Teehaus Helsinki – Helsingin keskustaan ja olen teeasioiden osalta ollut tekemisissä Teen Ystävät -yhdistyksen kanssa. Birgitta Myllymäki, joka toimii aktiivisesti niin Teen Ystävien hallituksessa kuin myös Uusi Lastensairaala tukiyhdistys 2017 ry:ssä, sai viime kesänä idean kehitellä oman teen uuden lastensairaalan hyväksi. Nauttiessaan kiireettömästä hetkestä Uusi Lastensairaala -teen parissa, saa myös hyvän mielen tietäessään olevansa tukemassa tärkeää asiaa.

Loppukesästä istuimme alas Teen Ystävien puheenjohtajan, Pirkko Arstilan, ja Birgitan kanssa maistellaksemme useampaa eri teelaatua. Lopulta päädyimme kahteen teehen, joista toinen on musta tee ja toinen luomu vihreä tee. Teet tulivat myyntiin alkusyksystä, ja jokaisesta teepaketista tuloutamme kaksi euroa tulevan lastensairaalan tukiyhdistykselle.

Lasten asiat ovat lähellä sydäntä

Minulla ei ole omakohtaista kokemusta lastensairaalasta, mutta mieheni Jussi joutui pikkupoikana pariinkin otteeseen sinne keuhkokuumeen takia. Vaikka omia lapsia ei minulla olekaan, niin lasten asiat ovat lähellä sydäntäni. Myös ystäväni, joilla itsellään ei ole lapsia tai omakohtaisia kokemuksia lastensairalasta, ovat aina olleet valmiita auttamaan Uusi Lastensairaala -teen pakkaamisessa tai teen toimittamisessa. Kanssaihmisistä ja avun tarpeessa olevista välittäminen kuuluu meille jokaiselle – ei vain jouluna, vaan vuoden ympäri!

Tarjoilemassa teetä ja kertomassa hankkeesta

Loppusyksyn aikana olen ollut tarjoilemassa Uusi Lastensairaala -teetä ja samalla kertomassa Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeesta seuraavissa tapahtumissa ja paikoissa: Vuosaaren Marttojen joulupuurotilaisuudessa (jossa myös joulupuuron tuotto lahjoitettiin uuden lastensairaalan tukiyhdistykselle), Kauklahden tunnelmallisessa Lifestory-puodissa, Fiskarsissa Kantti-kaupassa ja Kotkan Yrittäjänaisten kokouksessa Lähipuoti Onnissa. Vaikka tilaisuudet ovat olleet hyvin erilaisia, on yhteistä kaikille ollut lämmin tunnelma, hyvän tekemisen ja auttamisen ilo. Ensi kevääksikin on jo suunnitteilla muutama tapahtuma ja lisää tulee varmasti!

Moni kauppias mukana talkoissa

Hienoa, että myös monet kauppiaat ovat lähteneet talkoisiin mukaan. Teetä on saatavilla edellä mainittujen liikkeiden ohella Helsingissä muun muassa seuraavista paikoista: Liike51, EdelCity, Ekberg, Café Carusel ja Rööperin Taidesalonki. Lisäksi teetä myyvät Oulun Antell konditoria-kahvilat: Poratie, Tukkitie ja Rotuaari ja Rovaniemen Antell konditoria-kahvila Sampokeskus.

Mieleenpainuva hetki

Omassa puodissani yksi mieleenpainuvimmista hetkistä oli, kun nuori isä tuli ostamaan Uusi Lastensairaala -teetä ja kertoi, että hänen pieni lapsensa oli juuri päässyt pois sairaalasta. Uuden lastensairaalan rakentaminen ei ole vain sairasta lasta, vaan koko perhettä ja sairaalahenkilökuntaa koskettava asia.

Kirjoittaja on Kirsi Demmers, Teehaus Helsingin perustaja ja hyvää tekevä teekauppias.