Kun oma työ tekee hyvää muille, se antaa hyvän olon. Näin tapahtui Pia Westerbergille, joka suunnitteli ja tekee Sulka-koruja, joiden tuotosta 40 % menee Uusi lastensairaala 2017 -hankkeelle. Hän on vahvasti läsnä lasten maailmassa vapaaehtoistyön ja omien lastensa kautta.

Olen toiminut kultaseppänä ja muotoilijana 15 vuotta. 10 vuotta tästä ajasta olen ollut äiti. Perheessämme on meidän vanhempien lisäksi kaksi alakouluikäistä tytärtä ja heidän kauttaan kokonainen lapsennäköinen ja -kokoinen maailma. Jokainen vanhempi haluaa lapselleen turvaa ja terveyttä, iloa ja oivalluksia, hyviä kohtaamisia. Vapaaehtoistyötä lasten ja nuorten urheiluharrastuksen parissa tehden saan oppia arjessamme lapsilta paljon. Saan olla vuorovaikutuksessa ja saan olla kannustaja.

Koruissa näkyy elämän kauneus ja säröisyys

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koruissani olen antanut luvan näkyä tämän kaiken: oman elämäni arkimaisemat, kodin ja perheen tunnelmat, lasteni leikit ja haaveet, oman lapsuusseutuni hopeakimalteisen meren, ystävyyden, ilon ja surun jne. Olen antanut koruihini paitsi kauneuden ja siloisuuden, niin myös luvalla säröisyyttä ja kulmikkuutta, jota elämä itsessään kantaa ja meille tarjoilee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hyvä olo oman työn kautta auttamisesta

Uskon kauneuden voimauttavaan efektiin. Lähdin mukaan Uusi lastensairaala 2017 -hankkeeseen, koska tässä tarjoutuu hyvä mahdollisuus antaa 40% tuotteen hinnasta suoraan avustuskohteelle ilman välikäsiä. Itsekäs syy on oma hyvä olo, mitä tunnen saadessani auttaa pieniä lapsia ja lapsiperheitä. Melko pitkän linjan jo korutaiteilijana työtäni tehneenä tunnen nyt olevani tämän ketjun oikeassa kohdassa, kun oman työni kautta saan tällä tavoin olla mukana auttamassa.

Onnekas, joka satsaa terveydenhuollon palveluihin

Olemme onnekkaita, että olemme joutuneet hyvin vähän käyttämään sairaalapalveluita omien lastemme kohdalla. Se vähäinen käyttökokemuksemme sairaalamaailmasta on kuitenkin jo kannustamassa itseäni omalta osaltani satsaamaan terveydenhuollon palveluihin tänään ja huomenna.

Sulkakorun kantaja on hyvän asian äärellä

Sulka-koruni muotoilin sen ajatuksen pohjalta, että lapsessa on elämä, lapsessa on herkkyys ja lapsessa on haavoittuvuus. Sulan symbolisessa suojassa, sulan hipaisuin ja hoivaavin kosketuksin toivon koruni kantajan voivan myös tuntea olevansa hyvän asian äärellä.

Kirjoittaja on Pia Westerberg, kultaseppä ja muotoilja

Voit tukea hanketta ostamalla Sulka-korun täältä

Voit tutustua Pian töihin hänen nettisivuillaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla