Hyvä parisuhde näkyy lapsissa asti.

Serkkuni englantilainen mies on ihana, varsinainen Mr. Perfect. Joka kerta kun näemme, ajattelen, että serkkuni on onnentyttö.

Olen valtavan ylpeä ja onnellinen heidän rakkaudestaan. Ylpeä olen siksi, että olin paikalla, kun he ­tapasivat lontoolaisessa blues-baarissa. Muistan, miten he pitkäksi venähtäneen illan päätteeksi tuijottivat toisiaan pöljät hymyt kasvoillaan.

Yli 20 vuotta myöhemmin meininki on yhä sama. Sitä on ihana katsoa.

Kun he näkevät vanhempiensa kunnioittavan toisiaan, kokevat he itsekin olevansa arvostettuja ja rakastettavia.

Heillä on kaksi teinipoikaa. Ja nyt tulemme siihen, miksi Mr. Perfect on herra täydellisyys: hän on valtavan hieno isä pojilleen.

Hän ei ole sankaritekoihin venyvä supermies, vaan hän arvostaa, kunnioittaa ja rakastaa vaimoaan niin paljon, että lapset ovat oppineet kohtelemaan ihmisiä samalla tavalla. Pojat ovat aina kohteliaita ja huomioivia, avaavat ovet ja tarjoavat tuolin vanhalle tädille – olen täysin myyty joka kerta!

Hyviä käytöstapojakin tärkeämpi asia on pojista huokuva terve itsetunto. Lapset samastuvat vanhempiinsa voimakkaasti, ja kun he näkevät vanhempiensa kunnioittavan toisiaan, kokevat he itsekin olevansa arvostettuja ja rakastettavia.

Vihje, vihje, kotityörajoitteiset miehet!

Mr. Perfect on aina valmis auttamaan, niin kuin britti parhaimmillaan on.

Serkkuni ei tarvitsekaan nalkuttaa kotitöistä. Mr. Perfect on oivaltanut sen simppelin faktan, että kun osallistuu arjen pyöritykseen, vaimo on tyytyväinen, ja kaikille jää aikaa tehdä kivoja juttuja. Tutkimusten mukaan peittokin heiluu enemmän perheissä, joissa mies osallistuu kotitöihin. Vihje, vihje, kotityörajoitteiset miehet!

En usko parisuhteeseen, jossa aina lillutaan rakkauden aallonharjalla.

Serkkuni mukaan heilläkin on ongelmansa, kuten jokaisella pitkään yhdessä ­olleella pariskunnalla. Pikkulapsivaiheessa he sinnittelivät ilman tukiverkkoja, ja Mr. Perfectin työpäivät venyivät pitkiksi. Silloin serkkuni oli paljon yksin poikiensa kanssa.

Kun lellii toista, hyvä leviää myös lapsiin.

Mutta juuri vaikeudet yhdistivät heidät ja muokkasivat heistä tiukan yksikön. Sen sijaan että he olisivat kääntyneet toisiaan vastaan, he kääntyivät toisiaan kohti. He selvisivät vaikeimman vaiheen yli silkalla tahdolla ja halusivat tehdä toisen elämästä mukavampaa.

Se käy helposti: kuppi kuumaa teetä siellä, kaunis kommentti täällä, puolison pientä palvelemista.

Siinä meille omien parisuhteidemme herra ja rouva epätäydellisille haaste vastaanotettavaksi. Kun lellii toista, on toisen hyvä olla. Silloin hyvä leviää myös lapsiin.

Meidän Perhe 4 / 2017

Sanna Stellan on kolmen lapsen äiti, näyttelijä ja anglofiili. Englannista hän kaipaa eniten pubeja, kohteliaisuuksia ja possu-purjomakkaroita.

Vierailija

Vanhempien parisuhdeonneen riittää kaksi asiaa

Kerrankin olen samaa mieltä Vauva-artikkelin kanssa. Kaiken a ja o on puolison kunnioittava kohteleminen. Toinen puoliso ei saa olla toisen kotipiika/-renki, ja jokainen meistä kaipaa pieniä huomionosoituksia silloin tällöin. Hyvä puoliso tietää, mistä toinen tulee tyytyväiseksi, oli se sitten lempikarkin ostaminen pyytämättä kauppareissulla tai kukkakimppu tai lapsen kanssa leikkipuistoon lähteminen (jotta puoliso saa vääntää nupit kaakkoon ja kuunnella tukka heiluen lempimusaansa rauhassa...
Lue kommentti