Amerikkalaistutkijoiden mukaan äidit ovat kaikkein tuotteliaimpia työntekijöitä.

Tuttu tunne: lapsi herää aamulla kuumeisena ja nuhaa niiskuttaen. Soitat työpaikalle ja jäät kotiin hoitamaan potilasta. Stressaat, kun työasiat pyörivät mielessä koko päivän.

Älä kuitenkaan lannistu, vaikka työt joskus viivästyisivät. Äitinä olet silti lapsettomia kollegoitasi tehokkaampi työntekijä, kirjoittaa Washington Post.

Se uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan äitiys on työelämässä valttia. Mitä enemmän lapsia naisella on, sitä tuotteliaampi hän on työssään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tutkimuksessa seurattiin 30-vuotisen uran tehneitä, korkeakoulutettuja naisia ja miehiä. Tutkijat halusivat erityisesti selvittää, miten lapset vaikuttavat naisten työntekoon. He analysoivat yli 10 000 taloustieteilijän julkaisemia tutkimuksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulokset olivat yllättäviä. Miehistä ne, joilla oli yksi lapsi tai ei lapsia lainkaan, suoriutuivat työstään samalla lailla koko uransa ajan. Miehet, joilla oli kaksi lasta tai enemmän, olivat hieman tuotteliaampia.

Äidit ovat muita tehokkaampia

Naisten kohdalla ero oli suurempi. Äidit suoriutuivat työnsä kaikista osa-alueista paremmin kuin lapsettomat kollegansa. Äidit, joilla oli vähintään kaksi lasta, olivat kaikkein tehokkaimpia.

Eniten naisten työtehokkuutta laski, jos perheessä oli pieniä lapsia. Mutta mitä enemmän lapsia oli, sitä vähemmän äitien tuotteliaisuus laski. Äidit olivat ahkerimpia ennen lastensa syntymää sekä silloin, kun synnytyksestä oli kulunut jo kauemmin.

– Pienet lapset saattavat hankaloittaa vanhempien työntekoa. Kun lapset kasvavat, vaikutus on päinvastainen, sanoo tutkija Christian Zimmerman Washington Postin artikkelissa.

Muista siis tämän tutkimuksen tulos, kun ensi kerran jäät kotiin hoitamaan lasta ja murehdit tekemättömiä töitä. Tai kun et jaksa keskittyä kokouksessa muutaman tunnin yöunien jälkeen.

Lue lisää

Lukijat kertovat: Näin yhdistetään työ ja perhe
Tutkimus: Äidit tahtovat lisää osa-aikatyötä
Lyhennetty työaika, äidin oma hetki?
Äidit, nuo työmyyrät

Vierailija

Täähän on aivan totta. Ensin lisäännytään kuin kanit, herra ties mistä syystä, ja sen jälkeen etsimällä etsitään syitä olla mahdollisimman vähän niiden hermoonkäypien tenavien kanssa. Työssäkäynti + opiskelu - yhdistelmä on monen suurperheen äidin yhteiskunnallisesti hyväksytty henkireikä nähdä lapsia maksimissaan sen tunnin päivässä.  Opiskelun tilalla voi olla myös urheilu, koska on tärkeää että äiti ottaa omaa aikaa liikuntaan, ja siihen saa matkoineen hyvinkin kulumaan vähintään se kaksi tuntia illassa. Sitten oikein urakalla kiillotetaan kruunua, että minäpäs tein tän kaiken vaikka mulla oli myös lapsia. Silloin haluttaisi aivan aivosti kysyä, että miksi teit lapsia. Pakottiko joku sut siihen. Monen äidin jatkuva suorittaminen muistuttaa enemmän ahdistuksen hallintaan tähtääviä pakkoliikkeitä kuin elämästä ja perheestä nauttimista.

Vierailija

Minulla oli esimies, jolla oli 5 lasta (iät 5v - 15v) ja hän oli ollut kotona noin 10 vuotta lapsia hoitamassa. Hän oli niin tehokas, ett onnistui kolmena vuotena peräkkäin menemään leikkaukseen kesäkuun alkupuolella ja sitten lomailemaan koko kesän. Kun muut saivat leikkauksesta sairauslomaa 4 vko, hän sai 8 tai jopa 10. Kun ei kuntoutunut ajoissa millään! Kun me muut emme keränneet etäpäivinä tuntiakaan ns. saldotunteja, sai esimies kerättyä niitä lähes 4 tuntia jokaisena etäpäivänä ja niistähän sitten riitti vapaita lasten lomien aikaan. Kun me muut emme tehneet esimiehelle esityksiä ja puheita (jotka eivät kuuluneet työhömme) emmekä antaneet vinkkejä siitä, miten työtä kehittää eteenpäin, alkoi hän sättiä meitä hankaliksi ja laiskoiksi.

Kyllä, usean lapsen äidit ovat tehokkaita hyötymään muista. Näin siis tämän yhden yksilön perusteella.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla