"Parin vuoden päästä tästä kaikesta helvetistä nousee entistä vahvempi Tuomas", Tuomas Enbuske kirjoittaa.

Elämäni viimeisin vuosi on ollut helvettiä.

Luin joskus libanonilaisen Nassim Nicolas Talebin kirjan Musta joutsen. Kirja kertoo tilastotieteilijän näkökulmasta siitä, kuinka ihmiselle voi tapahtua odottamattomia asioita.Mitään ei voi suunnitella etukäteen.

Jos kaikki olisi mennyt, kuten suunnittelin, olisin nyt onnellinen espoolainen kahden pienen lapsen perheenisä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itsestäni riippumattomista syistä olen kuitenkin nyt helsinkiläinen yhteishuoltaja ja viikonloppuisä. Sen, mitä välissä tapahtui, paljastan vasta muistelmissani, sillä juristini kieltää puhumasta asiasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luojan kiitos, se ei liity mitenkään lapsiini, sukuuni, perheeseeni tai lasteni äitiin.

Olen kaikkien heidän kanssa rakastavissa ja hyvissä väleissä.

Silti yllättäen tapahtui jotain, joka heitti minut viikonloppuisäksi Helsinkiin. Koko viime vuoden olen ollut sumussa, joka alkaa helpottaa vasta nyt. Eikä se ole ollut helppoa. Se on ollut hirveää.

Raamatussa sanotaan, että ihmiselle annetaan vain sellaisia vastoinkäymisiä, joita hän pystyy kestämään.

Olen aina vihannut tuota lausetta. Se häpäisee kaikki itsemurhan tehneet.

Minusta ihmiselle voi antaa myös liikaa vastoinkäymisiä. Rehellisesti sanottuna sellainen on viimeisen talven aikana käynyt mielessä.

Mutta minulle annettiin kuitenkin onneksi vain sen verran kuin jaksoin kantaa.

Viikonloppuisyydessä on auttanut se, että lapseni ovat todella kultaisia. Ikään kuin he tajuaisivat tuskani ja osaisivat olla hankalissa tilanteissa oikein.

Nuorempi lapsista on suorastaan uskomattoman kiltti ja hyväntuulinen. Ainoa pelkoni on, että lapseni pelkäävät näyttää tunteitaan. Mutta en oikein usko siihenkään.

Aluksi halusin selvitä kaikesta periksi antamatta. En pyytänyt apua keneltäkään.

Salaa olin silti katkera, kun kukaan ei tuntunut tarjoavan apuaan. Muistin, kun hyvä ystäväni muutama vuosi sitten erosi. Tarjosin hänelle apua ja soitin lähes joka päivä.

Nyt hänestä ei kuulunut mitään.

Ainoa tie oli niellä ylpeytensä ja pyytää apua. Ensin kerroin lasteni äidille, etten selviä yksin lasten hoidosta. Hän oli todella rakastava ja auttoi minua. Muutenkin välimme ovat koko ajan olleet loistavat.

Puolen vuoden sinnittelyn jälkeen soitin vanhemmilleni. Jotenkin olen aina halunnut näyttää heille, että selviän yksin, ilman heidän apuaan. Kyseessä on ollut jonkinlainen kunniakäsitys. Onneksi kuitenkin soitin. Totta kai he halusivat auttaa minua.

Ihan samalla tavalla minä tulen tekemään kaikkeni omien lasteni eteen. Lasteni kohdatessa ongelmia kolmenkymmenen vuoden päästä autan heitä kaikissa mahdollisissa asioissa.

Elämäni on ollut yhtä onnenkantamoista. Olen syntynyt vauraaseen perheeseen, saanut aina kaiken mitä olen halunnut. Töitä on tarjottu, ja olen päätynyt hyvätuloiseksi ja terveeksi. Siksi tämän vuoden musta joutsen löi maahan.

Uskon silti, että parin vuoden päästä tästä kaikesta helvetistä nousee entistä vahvempi Tuomas. Olen myös huomannut jo alkaneeni nauraa ihmisille, jotka marisevat mitä vähäpätöisimmistä ongelmistaan.

Kuten lempifilosofini Dolly Parton on sanonut: Sateenkaarta ei voi olla olemassa ilman että on sadetta sitä ennen.

Sillä nyt sataa. Ja lujaa.

Tuomas Enbuske on kahden lapsen isä, joka viettää usein viikonloput kolmistaan Elaisan ja Unon kanssa, mutta ei tiedä vieläkään mikä on "body".

Lue lisää kolumneja

Kerää ittes mies, sulla ei ole ollut mitään oikeita kunnon vastoinkäymisiä. En tiedä, mikä on aiheuttanut erosi, mutta varmaan olisit  itse voinut vaikuttaa asiaan, jos olisi halunnut! Ihmisillä on oikeesta vakavia sairauksia, lapsilla ja itsellä, konkursseja yms. ihan pellee tää sun homma. Haha !! aikuisten oikeeesti, pitää pystyä hoitamaan lapsensa yhden viikonlopun ajan,,,,,,,,,,,sanat ei riitä nyt, huoh! Kerää ittes ja ole mies.

Vierailija
Tuomas Enbuske: Riita 615 000 euron asunnosta

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288576104735.html

 

Tästä yli 600 000 euron ökytalosta Tuomas Enbuske haluaa rahansa takaisin - kuva!

http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Tasta-yli-600-000-euron-okytalosta-Tuomas-Enbuske-haluaa-rahansa-takaisin-kuva/1007272

 

Öö, eikö sitä tunkkaista hajua muka voinut havaita ennen kauppakirjan allekirjoittamista? Miten se nyt yhtäkkiä alkoi sillä lailla haista? Jos minä olisin ostamassa "ökytaloa", kävisin katsomassa sitä kerran jos toisenkin, niin että havaitsisin hajun ennen kuin kauppa lukkoon lyötäisiiin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla