Vanhemmat säästävät useammin alaikäisille pojilleen kuin tyttärilleen, Nordnet Pankin tutkimuksesta selviää.

– Joko Nordnetin asiakkailla on enemmän poika- kuin tyttölapsia tai sitten jostain syystä pojille säästetään useammin kuin tytöille, kommentoi Nordnet Suomen talousasiantuntija Martin Paasi.

Vanhemmat säästävät tytöilleen kuitenkin enemmän kuin pojilleen: tytöillä on keskimäärin 10 prosenttia enemmän varallisuutta kuin pojilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten teillä: Säästättekö perheenne pojalle, mutta ette tytölle? Jos säästätte molemmille, säästättekö tytölle enemmän kuin pojalle?

Osallistu keskusteluun!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Edelliselle kommentoijalle pari kysymystä: Miten niin pojille on suuremmaksi eduksi olla varakas? Oikeinko tosiaan ajattelet että tyttäresi etsii miehen varallisuuden perusteella ja heittäytyy heti aikuistuttuaan jonkin uroon elätettäväksi? Ja miten turvattu toimeentulo liittyy siihen mitä vanhemmat säästävät lapsilleen? Useimpien meistä pitää ansaita toimeentulonsa ihan itse, riippumatta siitä saako vanhemmilta pienen pesämunan tai ei - kai toivot että lapsesi siihen kykenevät, myös pojat? Toivon tosiaan ettei tyttäreni koskaan tule naiduksi perheeseen, jossa pojat vain merkitsevät. Eivätkä poikani koskaan valitse tyttöä, joka katsoo oikeudekseen tulla miehensä elättämäksi.

Vierailija

Emme säästä kovin paljon kummallekaan, raha käytetään laadukkaisiin kestäviin ja miellyttäviin varusteisiin, hyvään ravitsevaan ruokaan, virkistäytymiseen ja kokemuksiin esim. yhteisillä matkoilla jne.

Mutta jos säästäisimme, niin arvelisin että pojille se olisi enemmän tarpeen. Nimittäin sitten nuorena aikuisena pojilla on huomattavaa etua siitä jos on turvattu toimeentulo, hyvällä paikalla oleva asunto ja varaa hemmotella tyttöystäväänsä. Nuorilla naisilla taas ei varallisuutta juurikaan katsota, eikä varattomuuskaan estä onnelliseen parisuhteeseen pääsyä. Tytön kun ei oleteta tarjoavan miesystäville mitään erikoista taloudellisesti.

 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla