YHTEISTYÖSSÄ Lue Raakelin 6 parasta painonhallinnan vinkkiä, ja osallistu Mun Treenarin kimppahaasteeseen.

Monet pikkulasten äidit tuskittelevat: Miten pääsen eroon odotuksen tai vauva-ajan aikana kertyneistä ylimääräisistä kiloista?

– Ota rennosti ja tee mitä pystyt, Raakel Lignell vastaa.

Hänen mukaansa laihdutuksesta ei kannata tehdä ahdistavaa asiaa, joka vie ilon koko elämästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Pienten lasten kanssa kotona oleminen on todella hienoa aikaa ja menee nopeasti ohi. Kannattaa siis keskittyä ensi sijassa siihen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pikkulasten äidin painonpudotuksessa on yksi haaste ylitse muiden: univaje.

– Huonosti nukkuneen äidin elimistö huutaa nopeita verensokeripiikkejä, jotta elimistö saa tarvitsemansa rakennusaineet ja energian.

Äiti ei välttämättä muista pitää kiinni säännöllisestä ruokarytmistä, kun hänen tekee jatkuvasti mieli pientä naposteltavaa. Juuri näin kävi Lignellille itselleen, kun lapset olivat pieniä.

– Elin välipalasta välipalaan, enkä miettinyt tarkemmin, mitä suuhuni laitan.

Väsynyt ei myöskään jaksa innostua lenkkeilystä, ja matka kuntosalille tuntuu valovuosien mittaiselta. Liikunta kuitenkin auttaisi pikkulasten vanhempaa jaksamaan ja antaisi lisäpuhtia.

– Liikunta on minulle latautumista. Kun liikun, saan joka kerta uuden alun, Lignell sanoo.

Raakel Lignellin 6 painonhallinnan vinkkiä pikkulasten äidille

1. Nuku aina, kun voit. Vaikka hetki omaa aikaa houkuttaisi, käytä ylimääräiset vapaahetket nukkumiseen. Levänneenä jaksat miettiä, mitä syöt, ja liikkua.

2. Pidä kiinni säännöllisestä ruokarytmistä. Syö ravitsemuksellisesti oikeanlaista ruokaa riittävästi.

3. Liiku aina kun voit. Jos et pääse kuntosalille tai jumppaan, arvosta hyötyliikuntaa. Lähde vaunulenkille tai kävele kauppareissut.

4. Muista, että hitaasti hyvä tulee. Pikadieeteillä paino putoaa nopeasti, mutta tulokset eivät ole pysyviä. Kun alat syödä normaaliin tapaasi, kilot tulevat takaisin. Ajattele siis painonhallinta pitkän tähtäimen projektiksi, joka on tullut jäädäkseen.

5. Ota hetki ja asia kerrallaan. Elämänvaiheet, myös vaikeat, tulevat ja menevät. Kohta on jo uusi hetki.

6. Pidä itsestäsi huolta, sillä kukaan muu ei sitä tee. Olet oman elämäsi tärkein ihminen. On koko perheen etu, että voit hyvin.

Kiinnostaako painonpudotus? Laihduta viisi kiloa Raakel Lignellin kanssa maksullisen MunTreenarin -5 kg Raxun kanssa -haasteen avulla.

Saat puhelimeesi päivittäiset ruokaohjeet, treeniohjelman, Raxun laihdutusvideot sekä kevyet ruoanlaittovinkit. Kimppa-chatissa voit saada tai antaa tsemppiapua ja keskustella kerran viikossa haasteesta Raxun kanssa live-chatissa.

Lataa puhelimeesi Mun treenari -applikaatio.

Mikä ihmeen oletus näillä pullukoilla on, että pienten lasten äidit olisivat jotenkin automaattisesti laihduttamassa? Yksikään pienen lapsen äiti lähipiirissäni ei ole lihava. Jokainen on hoikka kolmekymppinen nainen, vaikka äiti onkin.

Ei millään pahalla mutta Raakel on lihonut lähes samoihin mittoihin takaisin missä oli nikke knakkertonin katseella mitattuna. Näinhän siinä tuppaa käymään kun on ollut koko ikänsä lihava. Siinä mielessä hassua että antaa laihdutusvinkkejä.

Monet onnistuu pudottamaan painoa mutta yleensä kilot tulee takaisin ja yleensä korkojen kera.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla