Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Oma sviitti ja jokunen kristallikruunu? Ilman niitä ei julkkisvauva pärjää.

Kolkuttaako omatunto joskus siitä, että tuli shoppailtua hieman liikaa perheen pienimmälle?

Huoli pois ja katse Atlantin taakse. Siellä sitä vasta osataankin ostella.

Yltiöpäiset Mariah Carey ja Christina Aquilera

Esimerkiksi Mariah Carey veti överiksi kaksostensa Monroen ja Moroccanin synnyttyä 2011. Piltit eivät nähtävästi pärjänneet vähemmällä kuin ikiomalla, mini-Disneylandia muistuttavalla sviitillä. Tilan kruunasi valtava, Tuhkimon vaunoja muistuttava kehto.

Pekkaa pahemmaksi ei jäänyt laulajatar Christina Aguilera, jonka 2008 syntynyt Max-poika sai pienenä uinailla jalkapallokentän kokoisessa makuuhuoneessa. Sen nurkkaa rumisti parimetrinen, vihreä kuu-ukko.

Kristalliin hurahtaneet Mel B. ja JLo

Ex-Spice Girl Mel B. puolestaan katsoi, että ainoa oikea valinta 2011 syntyneen Madison-tyttären huoneeseen oli muhkea rokokoo-tyyli silkkipäällysteisine kehtoineen ja kristallikruunuineen.

Kristallin hohdetta ja turkissomisteita saivat pieninä ihmetellä myös Jennifer Lopezin kaksoset Max ja Emme (s. 2008.)

Beyoncé ja Jay-Z:n viime vuonna syntyneelle tyttärelle Blue Ivylle puolestaan sisutettiin ikioma, yli kahdensadan neliömetrin suuruinen sviitti pariskunnan hulppeaan Manhattanin-kotiin.

Vanhemmuus haaste tähdillekin

Vaikka rahasta ei maailmantähdillä selvästikään ole pulaa, vanhemmuus on taitolaji heillekin.

– Äitiys on luultavasti maailman vaikeinta työtä, Mariah Carey on tunnustanut.

– Olen eri ihminen nyt kun minulla on lapsia. Äitiys muuttaa koko näkemyksen elämästä, linjasi puolestaan Jennifer Lopez.

Lähteet

Yahoo.com: Most extreme baby nurseries

Parenting.com: Parenting advice from celebrity moms

Lastenlääkäri Jarmo Salo kertoo, mitkä kotikonstit auttavat kurkunpääntulehdukseen.

Mistä kurkunpääntulehduksen tunnistaa varmimmin? Lapsi toipui juuri kovasta yskäisestä flunssastaan, minkä jälkeen aloimme miettiä, olisiko kyse ollut sittenkin tästä sairaudesta.

Voisiko lapsi joutua hengenvaaraan, jos vanhempi ei tunnistaisi tautia? Mitkä kotikonstit kurkunpääntulehdukseen auttavat?

Kurkunpääntulehdus on viruksen aiheuttama sairaus, jonka oireita lapsilla ovat haukkuva yskä, äänen käheys, sisäänhengityksen käheä vinkuminen ja sisäänhengitysvaikeus. Yskä on varsinkin alkuvaiheessa niin tyypillisen kuuloinen, että kerran kuultuaan sen tunnistaa helposti.

Oireet johtuvat kurkunpään limakalvojen turvotuksesta ja kurkunpään spasmista eli supistustilasta. Tautiin voi kuulua myös muun muassa kuumetta.

Kurkunpääntulehduksen oireet alkavat tyypillisesti äkillisesti yöllä. 

Kurkunpääntulehduksen aiheuttamaa hengitysvaikeutta ei kyllä voi olla tunnistamatta. Tällöin lapsen hengitys on tihentynyttä, ja hän ponnistaa sisäänhengitystä vatsallaan ja vetää kylkivälilihaksiaan kuopalle. Sieraimet voivat olla laajentuneet. Tyypillisesti oireet alkavat äkillisesti yöllä, koska makuulla limakalvoturvotus on suurimmillaan. Yleensä ensimmäinen vuorokausi on hankalin, ja sen jälkeen oireet alkavat helpottaa.

Kotikonsteista pystyasento, lapsen rauhoittelu ja kylmä ilma voivat helpottaa oireita. Lapsen voi viedä hengittämään hetkeksi pihalle tai parvekkeelle.

Keuhkoputkia laajentavat lääkkeet eivät auta kurkunpääntulehdukseen, mutta jos ei ole varma, onko lapsella kurkunpääntulehdus vai johtuvatko oireet kenties ahtauttavasta keuhkoputkentulehduksesta tai astmasta, kannattaa kokeilla kotona mahdollisesti olevia lääkkeitä. Viimeistään sen jälkeen lapsi on kuitenkin syytä viedä päivystykseen, jos hengitysvaikeus jatkuu. Siellä hänelle annetaan höyrystettyä adrenaliinia, joka vähentää kurkunpään turvotusta ja laukaisee mahdollista supistustilaa.

Lisäksi lapselle annetaan usein kerta-annos kortisonia, joka myös vähentää turvotusta ja estää oireiden pahenemista.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Kuva: Valmistaja
Kuva: Valmistaja

Erässä Britax Römerin Dualfix-istuimia on mahdollisesti virheellinen osa, joka saattaa aiheuttaa turvallisuusongelman.

Britax Römer vetää takaisin erän Dualfix-turvaistuimia. Istuimet vaihdetaan veloituksetta uuteen mahdollisen turvallisuusongelman takia.

Britaxin mukaan mahdollisesti virheellistä komponenttia käytettiin istuimen tuotantoerissä, jotka ovat olleet myynnissä 3.11.2017 ja 22.3.2018 välisenä aikana. Jos ostit tuona aikana Dualfix-turvaistuimen, ota istuin pois käytöstä ja tarkista valmistajan verkkosivuilta, kuuluuko hankkimasi istuin takaisinvedon piiriin.

Dualfix-istuin on tarkoitettu vauvoille ja pienille lapsille syntymästä noin neljän vuoden ikään asti.

Ongelma ei koske muiden tuotantoerien Dualfix-turvaistuimia. Kyseistä mahdollisen turvallisuusriskin aiheuttavaa komponenttia ei käytetä missään muissa Britax Römer -tuotteissa eikä muissa Dualfix-versioissa. Britax Römer huomasi mahdollisen ongelman omissa laatutesteissään, ja valmistajan tiedossa ei ole häiriöitä tai onnettomuuksia, jotka liittyisivät virheelliseen komponenttiin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.