Riita ei muserra perhesopua vaan riidan välttely. Satsaa selvittämiseen ja sopimiseen saman päivän aikana. Kuva: iStockphoto.
Riita ei muserra perhesopua vaan riidan välttely. Satsaa selvittämiseen ja sopimiseen saman päivän aikana. Kuva: iStockphoto.

Kymmenen vinkkiä, joiden avulla pelastat perhesovun:

 

1. Onhan jokaisella perheenjäsenellä oma, yksityinen soppi?

Jollei omaa huonetta riitä kaikille, pikkuruinenkin komeroon raivattu henkilökohtainen tila antaa mahdollisuuden toteuttaa itseään ja paikan hengähtää, kun maailma murjoo.
 

2. Varaa jokaiselle perheenjäsenelle kanssasi kahdenkeskistä aikaa

Ota esiin kalenteri ja kynä, ja varaa tasaisin väliajoin jokaiselle lapsellesi ja kumppanillesi oma kahdenkeskinen hetki kanssasi. Lue, leiki tai löhöä lapsesi kanssa. Huolehdi, että omaa aikaa riittää viikoittain myös itsellesi. Hyvin suunniteltu on puoliksi toteutettu.
 

3. Tehkää jotakin kivaa uutta yhdessä koko perhe

Lapsia ilahduttavat uskomattoman pienetkin jutut. Yhdessä voi harrastaa, ulkoilla, marjastaa, matkailla, vierailla, askarrella, tehdä remonttia, auttaa naapurin mummoa, pyöräillä jäätelölle kivaan paikaan, käydä teatterissa...
 

4. Pitäkää perhepalaveri

Keittiön pöydän ympärillä voi puida yhdessä vaikka kuukausittain perheen yhteisiä asioita: todetaan ääneen perheen onnistumiset, suunnitellaan lomaa, jaetaan siivousvuorot ynnä muuta tärkeää. Älä kerää raivoa likaisten sukkien metsästäjänä tai pitkäaikaisena pönttövastaavana vaan ota asia esille perhepalaverissa.
 

5. Onhan kaikilla säännöt selvillä?

 Sovi selvät säännöt siitä, miten "meidän perhe toimii". Saako kiroilla, kauanko saa olla tietokoneella, millaisia rangaistuksia on käytössä? Jo leikki-ikäisille lapsille kannattaa opettaa, että kaikilla on oma vastuunsa perheen asioista.
 

6. Tänään on sinun lellikki-päivä

Lasten kaipaamaa ekstra-erityishuomiota voi tarjota lellivauvan päivänä. Nimeä vaikka päivä kerran kuukaudessa kullekin lapselle, jonka toiveet toteutetaan kyseisenä päivänä, tyyliin mitä syödään, mitä tehdään, missä yövytään - teltassa, patjalla olohuoneen lattialla...
 

7. Riitele reilusti

Riita ei muserra perhesopua vaan riidan välttely. Satsaa selvittämiseen ja sopimiseen saman päivän aikana.
 

8. Panosta parisuhteeseen

Perhesopua lujittaa hyvä parisuhde. Pika-apua parisuhteen piristämiseksi voit saada samoista kikoista, joita ehkä käytitte synnytyksen käynnistämiseen. Seksi, sauna tai siivoaminen.
 

9. Pane hyvä kiertämään

Kysy ystäväperheiltä vinkkejä, miten he saavat perhesovun säilymään ja jaa muille vastaavasti teidän hyvät kokemuksenne.
 

10. Suurin on rakkaus

Tämän raamatullisen viisauden hengessä haasta itsesi keksimään uusia persoonallisia tapoja vaalia perhesopua ja osoittaa rakkauttasi lapsillesi ja kumppanillesi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla