Lapselle on helppo sanoa ei. Mutta osaatko sanoa kyllä, ilman sarvia ja hampaita?

Usein kuulee puhuttavan, että naisten pitäisi osata sanoa useammin ei. Pitää varmasti paikkansa, sanoo amerikkalainen life couch Tara Sareen, mutta lisää, että ein lisäksi äitien pitäisi oppia sanomaan myös kyllä.

"Äitinä minun ongelmani ei ole koskaan ollut ein sanominen. Sen sijaan kyllä-sanan lausuminen rehellisesti ilman taka-ajatuksia ja pitkiä hampaita on ollut vaikeaa", kahdeksan lapsen äiti toteaa MindBodyGreen-lehdessä julkaistussa artikkelissa.

Tara Sareenin mukaan henkisesti vahvoja äitejä yhdistää se, että he eivät ole passiivis-aggressiivisia: jos he sanovat ei, he tarkoittavat ei, jos he sanovat kyllä, he tarkoittavat kyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Passiivis-aggressiivinen vanhempi ei osaa ilmaista vihan tunteitaan terveellä tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Passiivis-aggressiivinen äiti pyrkii pitämään kaikki langat käsissään, on joustamaton ja heittäytyy herkästi marttyyriksi. Hän peittää vihan ja suuttumuksen tunteensa ivaan ja sarkasmiin. Hän ei puhu asioista suoraan, sen sijaan hän piilokettuilee.

Lapsen on erityisen vaikea ymmärtää, mitä vanhempi tarkoittaa, jos sanat kertovat toista kuin eleet ja kehonkieli.

Koska passiivis-aggressiivisesti reagoivat ihmiset eivät oikein itsekään tunnista kielteisiä tunteitaan, he kokevat usein tulevansa väärinymmärretyiksi.

"Henkisesti vahvat äidit eivät pelkää tehdä virheitä. Virheet voi korjata. Jos vanhempi sen sijaan lähettää jatkuvasti ristiriitaisia viestejä, se nakertaa luottamusta ja myrkyttää koko perheen ilmapiirin", Tara Sareen sanoo.

Lähteet:

MindBodyGreen

Passive Aggressive Behavior: A Form of Covert Abuse

Lue lisää:

Äidin raivo – miten hillitä itsensä?

Äiti tai isä – oletko vanhempana lumiaura?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla