Joka päivä on hyvä ulkoilla. Niin on. Joskus ei silti vaan jaksa. Ja se ei haittaa. Kuva: iStockphoto.
Joka päivä on hyvä ulkoilla. Niin on. Joskus ei silti vaan jaksa. Ja se ei haittaa. Kuva: iStockphoto.

Kyllin hyvä vanhemmuus riittää. 

 1. Hyvä vanhempi pysyy aina tyynenä?
  Suloinen hyve, mutta lapselle kasvattavampaa on nähdä vanhempiensa todelliset tunteet. Ja käsi sydämelle: kuka oikeasti jaksaa aina hymyillä?
 2. Johdonmukainen kasvatus on a ja o?
   Säännöt luovat turvallisuutta, mutta niistäkin pitää voida joustaa, jos syy on hyvä. Eihän kukaan halua kasvattaa kaavoihin kangistunutta lasta?
 3. Joka päivä on hyvä ulkoilla?
   Niin on. Joskus ei silti vaan jaksa. Ja se ei haittaa.
 4. Lapsi tarvitsee säännölliset rutiinit?
  Rutiinit helpottavat lasten elämää, mutta vaihtelukin virkistää. Kiireessä voi oppia luovia ongelmanratkaisutaitoja ja omatoimisuutta. 
 5. Hyvä vanhempi kokkaa kaikki ruuat itse?
  Ja nykyäiti käyttää huoletta pakasteita ja puolivalmiita eineksiä. Joskus yhdessä vietetty aika on tärkeämpää kuin itse tehdyt pinaattiletut.
 6. Koti on lapselle paras hoitopaikka?
  Kyllä, näin on. Mutta sitten on niinkin, että perheen täytyy elää ja siksi vanhempien pitää käydä töissä. ja joskus yhteisen mielenterveyden kannalta on parempi, että kotivanhempikin pakkaa läppärilaukkunsa ja lähtee sinne duuniin ottamaan happea ja juomaan kahvinsa kuumana. Peukku päiväkodille!
 7. Tarpeeksi virikkeitä, ei ruutuja?
  Ihan aikuisten oikeasti ketään ei tarvitse viihdyttää koko ajan. Kun olet läsnä, etkä hukuttaudu kännykkääsi, niin se riittää. Aikuisen ei ole pakko leikkiä koko aikaa, mutta välillä on ihan hyvä levittää siivet ja hypätä satuihin. Tee se omalla tavallasi! Ja joskus, on tosi jees vaan tuijottaa yhdessä sohvalla erilaisia ruutuja. Kunhan se ei ole päivän ainoa tekeminen.
 8. Muissa perheissä ei koskaan riidellä?
  Kyllä riidellään, kinastellaan, haastetaan ja vingutaan. Se on perhe-elämää. Onneksi vastapainoksi myös halitaan, kikatetaan, nauretaan ja sylitellään.

Juttua muokattu 15.2.2018

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla