Millon lapsen voi päästää näköpiiristään? Voiko neljävuotias leikkiä yksin kotipihalla ilman valvontaa? Saako alle kouluikäinen lähteä lähipuistoon isomman sisaruksen kanssa? Vai onko väärin sälyttää pienten sisarusten valvontavastuu isosisaruksille? Riittääkö kännykkä pikkulapsen ulkoiluturvaksi?
Kerro meille, mitä mieltä olet! Minkä ikäisenä teidän perheenne lapset saivat alkaa kulkea yksin ulkona?

Lue myös:
Milloin lapsen voi päästää näköpiiristään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Riippuu tilanteesta ja lapsista. Annan päiväkoti ikäisten ulkoilla välillä keskenään vaikka eivät olisi aina näköetäisyydellä. Eivät kulje tai ylitä autoteitä ja pysyvät n. 300m säteellä kodista. Ei 5 vuotias ole välttämättä pärjäämätön kun 6-vuotias ja kun kaksistaan ovat voi toinen tulla hätätilanteessa sanomaan tai pyytämään apua joltakin. Enemmän olisin huolissani jos esim. 7-vuotias leikkisi jossain yksin. Ei se valvontavastuu ikinä katoa mutta ei tarvitse vanhemnan hännystellä vierellä kouluikään saakka. Eri asia jos lapsella taipumusta mennä muualle kun sovittu tai tienylityksiä tms.

Vierailija

Meillä 4v pääsi ensimmäisen kerran yksin kerrostalon pihaan leikkimään. Nyt 6-vuotiaana (kohta 7) saattaa olla hetken leikkipuistossa yksin, jos käyn jonkun pikaisen asian hoitamassa (max 10min). Osaa kyllä käydä kauppa-asioitakin hoitamassa yksin (kolme tien ylitystä, kotoa näkee kaupan nurkalle asti ja vahdin ikkunassa XD). Kyllä mielestäni näitä pitää harjoitella; tuon ikäisiä on monet aloittaessaan ekaluokan, niin kyllä se aika iso itsenäisyysharppaus on, jos ei ennen sitä oo saanut harjoitella.

Tai missä iässä nyt kenellekin itsenäistyminen sallitaan; onhan heitäkin, jotka kiikuttavat lapsensa aamuin-illoin koululle autolla vielä lukiossakin........... ;)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla