Kuva: Tuomas Kolehmainen
Kuva: Tuomas Kolehmainen

Vauvan uusi kolumnisti on äitinä boheemi heittäytyjä.

Miltä tuntuu olla raskaana koko Suomen silmien alla? Vauvan uusi kolumnisti Marja Hintikka, 36, tietää. Kun toimittajana ja juontajana työskentelevä Hintikka odotti esikoistaan, hän teki televisiossa suoraa Puoli seitsemän -lähetystä neljästi viikossa.

– Elin isojen muutosten aikaa, ja olin itsekin hämmentynyt. Oli lopulta pakko ottaa mutkaton asenne. Yleisö suhtautuikin ihanasti, ja minulle läheteltiin pieniä töppösiä ja nuttuja. Se liikutti.

Marja Hintikka tuli tutuksi YleX:n radiojuontajana. Televisiossa hänet on nähty juontamassa esimerkiksi Suomilovea, Dancing on Icea sekä Haasta Hans -ohjelmaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Marjalla on kaksi lasta aviomiehensä, radiojuontaja Ile Uusivuoren kanssa. Vanhempina he ovat erilaisia. Ile hallitsee rutiinit, Marja on boheemimpi heittäytyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Olen oppinut Ileltä valtavasti arjen pyörittämisestä. Hän on osallistuva isä.

Äitinä Marja on mielikuvituksekas. Hän leikkii, kertoo tarinoita ja keksii mielellään uutta. Toisaalta hän toivoo olevansa lempeä ja turvallinen syli lapsilleen.

Marja sai kuopuksensa puoli vuotta sitten. Kaksivuotias isoveli on ottanut tulokkaan hienosti vastaan.

– Vauva on alkanut ottaa kontaktia ja ilahtuu, kun isoveli tulee paikalle. Fiilistelen sitä, että heillä on aina toisensa.

Arki kahden lapsen kanssa on joskus toilailua. Kun padat kiehuvat yli, yrittää Marja nähdä huumorin kaaoksessa.

– Vanhempien pitäisi pysähtyä useammin kiittämään itseään. Vanhemmuus on maraton. Ei haittaa, vaikka yksi päivä menee pipariksi, kunhan pääsee maaliin.

Lue lisää

Marja Hintikka: ”Meikkaan, olen siis olemassa”

Sisältö jatkuu mainoksen alla