Kolme vanhempaa neuvoo, miten kymmenkuisen vauvan isän saa irti digipeleistä.

Kymmenkuisen vauvamme isä haluaa pelata jatkuvasti digipelejä. Hän tulee töistä kotiin, viettää hetken kanssamme, syö ja katoaa sitten työhuoneeseen pelaamaan. Hän auttaa vauvan hoidossa ja kotitöissä jos pyydän, mutta harvoin vapaaehtoisesti.

Mies saattaa illalla pelata tunnin tai kaksi, mutta pelaisi joskus puoleenkin yöhön. Kun hän ei pelaa, hän hoitaa vauvaamme ja kotiamme erittäin hyvin. Pelit tuntuvat kuitenkin menevän kaiken muun edelle. Olen yrittänyt puhua asiasta, mutta mies itse ei pidä pelaamisesta ongelmana.

Mitä voin tehdä?

1. Laittakaa asiat tärkeysjärjestykseen

"Pelaajan täytyy itse tajuta, että hän vahingoittaa parisuhdettaan pelaamisellaan. Muuten hän hakee aina tilaisuuksia päästä koneen ääreen. Hän saattaa syyllistää kumppaniaan, mikäli kokee tulevansa tuomituksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos miehesi ei ole valmis lopettamaan pelaamista, sopikaa tarkat ajat, jotka hän voi käyttää pelaamiseen. Muuna aikana hän viettää aikaa perheensä kanssa ja tekee arkipäiväisiä asioita. Pelaaminen ei saa olla jokapäiväistä.

Miehellesi haluaisin sanoa: pelaaminen on kivaa, mutta kaiken muun pitää tulla ensin. Jos rakastat puolisoasi ja perhettäsi, teet heidän kanssaan enemmän asioita yhdessä."

2. Tehkää selvät pelisäännöt

"Jos miehesi pelaaminen vie kohtuuttomasti aikaa perheeltä, tehkää selvät pelisäännöt. Jakakaa kotityöt ja määritelkää, mikä on riittävän hyvää jälkeä. Pitääkö imuroida ja mopata kerran viikossa vai kerran kuukaudessa? Pitääkö tiskata heti vai vasta sitten, kun puhtaat lautaset loppuvat?

Sopikaa, että sinulla on ainakin yksi vapaailta viikossa. Silloin isä hoitaa lasta ja sinä saat tuijottaa tallenteita tai lähteä kaverin kanssa kahville. Kirjaa ylös viikon ajan tunnit, jotka mies pelaa.

Pyydä miestä arvioimaan, kuinka paljon hän pelaa ja mikä olisi sopivasti. Mies ei välttämättä itse hahmota harrastukseen kuluvaa aikaa."

3. Kummallekin omat harrastukset

"Pelaaminen lievittää parhaiten stressiä, ja se on varteenotettava harrastus. Kummallakin vanhemmalla on oltava omat harrastuksensa ja vauvaton aikansa. Isän kuuluu kuitenkin osallistua kotitöihin.

Pelaan itse päivittäin noin kaksi tuntia, eikä meillä ole sen kanssa ongelmia. Keskustelkaa siis asiasta yhteisymmärryksessä. Se on aina paras ratkaisu."

Vanhempien kesken -palstalla vanhemmat antavat toisilleen hyviä neuvoja lempeydellä. Kysy muilta tai osallistu keskusteluun kommenteissa!

Vierailija

Niin surullista :(. Auttaisiko psykologin antama terapia? Heillä ainakin on pitkä koulutus ja varmasti asiantuntemusta. Luulisi, että saisi tuettuna. Pelihimo on riippuvuussairaus.

Vierailija

Mitäpä jos nyt siirrät sen "miehen" ulkoruokintaan.
Ei se siitä muuksi muutu, ellet sinä sitten halua hoivata isoa poikaa myös.
Ja taistella toimeentulosta lopun ikäsi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla