Käsikirjoittaja Katri Manninen on viettänyt koko kevään pohtien 25–45-vuotiaiden naisten ongelmia.

Katri Manninen on käsikirjoittanut ja ohjannut Ylellä syyskuun alussa alkavan Nyt tai ei koskaan -ohjelman, jossa ratkotaan kussakin jaksossa yhden tavallisen suomalaisnaisen ongelmaa. Apuna ongelman ratkaisussa on ammattiauttajien sijaan joukko tavallisia ihmisiä, niin kutsuttu parviäly.

– Lähes kaikkien ohjelman naisten ongelma liittyi äitiyden ja ammatillisten unelmien väliseen ristiriitaan. Parvessa oli mukana myös miehiä, mutta heillä ei ollut tällaisia keloja lainkaan, Manninen sanoo.

Manninen on itse halunnut lapsia nuoresta saakka, mutta ehti aina uuden parisuhteen kariuduttua ajatella jäävänsä sittenkin lapsettomaksi. Ensimmäisen lapsensa hän sai 34-vuotiaana ja toisen 37-vuotiaana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vasta äidiksi tultuaan Manninen tajusi, miten intohimoisesti hän suhtautuu työhönsä. Hän on aina ollut tuotteliaimmillaan saadessaan kirjoittaa inspiraation vallassa monta yötä putkeen. Siitä piti luopua, kun esikoinen päätti valvoa yönsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Lapset opettavat luopumaan kontrollista. En ollut edes tullut ajatelleeksi, ettei lapsi nukkuisi yöllä.

Manninen on onnellinen siitä, että ehti paiskia paljon töitä ennen kuin tuli äidiksi. Nyt tai ei koskaan -ohjelmaa tehdessään hän tapasi paljon naisia, jotka tuntuivat hukanneen itsensä äitiyteen.

– Moni ohjelman naisista oli tullut äidiksi minua nuorempana, eivätkä he olleet ehtineet vielä etsiä itseään. Osa heistä oli luullut, että he voivat toteuttaa itseään pelkän äitiyden kautta. Minä pääsin helpommalla, kun olin ehtinyt tehdä jo uraa, toteuttaa itseäni ja löytää intohimoni.

Nyt tai ei koskaan – ohjelman ensimmäinen jakso esitetään TV1:ssä 8. syyskuuta klo 19.

Sisältö jatkuu mainoksen alla