Monella pariskunnalla on puutteita synnytyksen jälkeisessä ehkäisyssä, Kätilöliitto tiedottaa.

Monella pariskunnalla on puutteita synnytyksen jälkeisessä ehkäisyssä, Kätilöliitto tiedottaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoista käy ilmi, että vuosittain tehtävistä raskaudenkeskeytyksistä joka kymmenes tehdään noin vuoden sisällä synnytyksestä. Trendi on ollut sama jo pitkään, vaikka esimerkiksi vuonna 2012 raskaudenkeskeytysten kokonaismäärä eli 10 060 oli Suomessa alhaisempi kuin koskaan aiemmin 2000-luvulla.

Säästöt ovat vaikuttaneet

Synnytysten jälkeisten raskaudenkeskeytysten määrän taustalta löytyy monia syitä. Kätilöliiton mukaan yksi merkittävä syy ovat erilaiset säästötoimenpiteet, jotka vaikuttavat ammattilaisten työhön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perheet eivät pääsee asetuksen edellyttämään perhevalmennukseen läheskään kaikkialla Suomessa. Synnytysten keskittäminen on aiheuttanut sairaaloissa painetta lyhentää entisestään synnytysten jälkeisiä hoitoaikoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Terveydenhuollossa ei ole enää pitkään aikaan otettu lyhytaikaisia sijaisia säästöjen vuoksi, vajaalla miehityksellä toimiminen on lisännyt kiirettä niin neuvoloissa kuin synnytyssairaaloissakin.

Kätilöliitto käynnistääkin syksyllä 2014 ”Ehkäisy kannattaa” -kampanjan, jonka tarkoituksena on tarjota tietoa synnytyksen jälkeisestä ehkäisystä.

Lue lisää

Mitä ehkäisyksi synnytyksen jälkeen?
Seksi synnytyksen jälkeen
Terveyskirjasto.fi: Raskauden ehkäisy synnytyksen jälkeen

Vierailija

Tarkoitukseni ei ollut pilkata, Olen pahoillani, jos sellaisen kuvan sait. Totuus on vaan, että moni asiakas sanoo noin, vaikka ei ole koskaan käyttänyt hormonallista ehkäisyä. Ymmärrän hyvinkin niitä jotka eivät oikeasti voi niitä käyttää, lukeudunhan itsekin heihin.

 

sama

 

 

 

Hormonaalisesta ehkäisystä on tulossa sitä suurempi peikko, mitä enemmän hormoneista aletaan ymmärtää. Vaikka e-pilleri on varmasti maailman tutkituin lääke, tieto hormonien vaikutuksesta kehoon on vielä lapsen kengissä.

 

Itse käytin menestyksekkäästi vuosien ajan pillereitä, mutta en enää. Sen jälkeen kun näin miten hormonien epätasapaino aiheutti vuosien helvetin läheiseni elämässä, en ole suhtautunut niin huolettomasti niihin.

 

Asiakkaan halu olla sotkematta omaa hormonituotantoaan pitäisi olla riittävä syy.

Vierailija
Vierailija

Sitä ennen tämä asiakas kyllä menee terkkarille joka hyvinkin osaa auttaa ehkäisyssä ja osaa myös tarvittaessa asiakkaan ohjata ehkäisyneuvolaan. Se tuore reppana lääkäri kyllä osaa reseptin kirjoittaa ja myös kertoa vaihtoehdoista.

 

Moni asiakas vaan "ei voi käyttää mitään hormonallista ehkäisyä" ja luottaa liikaa imetyksen antamaan suojaan, varmoihin päiviin sekä keskeytettyyn yhdyntään.

 

t:neuvolan tätskä

 

Miksi laitoit asiakkaidesi kommentin pilkallisesti lainausmerkkeihin? Tosiasia on, että monet saavat todella epämiellyttäviä oireita hormonaalisesta ehkäisystä. Ammattilainen ei vähättele asiakkaan kokemusta.

 

 

Samaa ihmettelin minäkin. Yhdistelmäehkäisystä ei ole koskaan tullut mitään, mutta synnytyksen jälkeen vaihdoin minipillereihin. Monta kuukautta ehdin käyttää kunnes tajusin, että avioeroajatukset ja riidat johtuvat pillereistä eikä valvotuista öistä. Ero oli huomattava kun lopetin pillerit. Kumilla mennään.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla