Kuva: <span class="photographer">Ari K. Ojala</span>
Kuva: Ari K. Ojala

Petri "Mauno" Ahosella perheen perustamisen lähtökohta on ollut me-henki, ei se, mitä hän itse haluaa.

"Lapsen syntyminen ei meillä tuhonnut ajatusta omasta ajasta. Olemme vaimon kanssa ajatelleet, että tämä on asennoitumis­kysymys: kokeeko, että aikaa viedään vai haluaako antaa aikaa. Halusimme lapsia ja tiesimme, että perhe-elämään kuuluu yhteinen arki ja yhteiset rutiinit.

On tietysti turhaa jeesustelua sanoa, etteikö lapsi veisi lainkaan aikaa. Jos tahtoo pitää kiinni siitä, että joka päivä on vaikka viisi tuntia aikaa itselle, niin lapsen tuleminen voi aiheuttaa järkytyksen.

Meillä järkytystä ei tullut, tai se oli erittäin laimea. Kun lähdimme perustamaan perhettä, lähtökohtana ei ollut se, mitä minä haluan, vaan me-henki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Totta kai on niin, että aika ei meinaa riittää, kun perheessä on lapsia. Itse olen halunnut suuren perheen, mutta ajankäyttöön on vaikuttanut lapsimäärää enemmän työn määrä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Arki sujuu hyvin, ja vietämme paljon aikaa yhdessä koko perheen kanssa. Mutta jos töissä on tiukempi jakso, se rikkoo yhteisiä aikatauluja.

Toisaalta pystymme töiden puolesta vaimon kanssa tekemään vaikka pitkät lounastreffit kaupungille ja vaihtamaan kuulumisia kahden kesken.

Irtioton ei tarvitse välttämättä olla niin totaalinen, että lapset laitetaan kahdeksi viikoksi mummolaan ja vanhemmat lähtevät lomalle Kreikkaan.

Illallakin jää pari kolme tuntia, kun lapset laitetaan ajoissa nukkumaan. Silloin voi juoda lasit punaviiniä ja ottaa toisen syliin.

Tietysti lapsetkin ovat erilaisia, meillä Fiona nukkui koko yön putkeen, Romeo taas heräsi kahden tunnin välein. Kantapään kautta olen oppinut, että you and me -aika voi koostua pienistäkin yhteisistä hetkistä. Tarvitaan vain halua ylläpitää ja kehittää parisuhdetta.”

Scandinavian Hunksien toimitusjohtaja Petri ”Mauno” Ahosen, 42, perheeseen kuuluvat lapset Janetta, 17, Fiona, 8, ja Romeo, 5.

Lähde: Kati Soininen, Isän viesti, Vauva 10/2013

Sisältö jatkuu mainoksen alla