Taaperotalon Jenni ja monet muut julkaisevat verkossa kuvia vartalostaan.

Tuhannet naiset ympäri maailman ovat julkaisseet verkossa kuvia raskauden ja synnytyksen jälkeisestä vartalostaan ja kertoneet sen tarinan. Nyt joukkoon ovat liittyneet myös suomalaisblogistit, kuten Vauvan Taaperotalon Jenni. Mistä oikein on kyse?

Kehon tarinoiden jakamista

Beautiful body -hanke sai alkunsa tänä vuonna, kun amerikkalainen valokuvaaja Jade Beall näki ravintolassa vilaukselta erään naisen vatsan raskausarpineen. Hän ymmärsi, että hänen lisäkseen muillakin ihmisillä on kehossaan raskauden ja synnytysten jättämiä merkkejä.

Beall tunsi suurta epävarmuutta raskauden ja synnytyksen muokkaamasta vartalostaan, mutta päätti kuitenkin ladata siitä kotisivuilleen kuvia. Pian hän huomasi, että maailmassa on tuhansia muitakin naisia, jotka halusivat jakaa oman kehonsa tarinan toisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Haaste suomalaisbloggareille

Suomalainen bloggaaja Mami Go Go heitti 29. heinäkuuta haasteen blogisiskoilleen Beautiful Body -hengessä. Hän toivoo, että muutkin kuvittaisivat ja kertoisivat vartalonsa tarinan omissa blogeissaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mami Go Go kirjoittaa blogissaan vartalostaan: ”Vaikka raskaus ja imetys on muuttanut vartaloani hirvittävän paljon, olen pikkuhiljaa alkanut hyväksyä itseni paremmin. Kurveista, arvista, selluliitista ja makkaroista huolimatta. Ja se tuntuu aika hemmetin hyvältä.”

Kuvahaasteen ovat ottaneet vastaan muun muassa Vauvan Taaperotalo-blogisti sekä Kasvukausi- ja Kadun aurinkoisella puolella -blogistit.

”Kaikki on oikeastaan aika hyvin”

Taaperotalon Jenni toteaa blogissaan: ”Näin kolmenkympin kurkkiessa nurkan takaa voin katsoa itseäni peilistä ja todeta että kaikki on oikeastaan aika hyvin. Tomumajani on venynyt ja paukkunut, kantanut sisällään elämää, luita on murtunut eivätkä kaikki palat toimi aivan niin kuin niiden olisi tarkoitus toimia, osia on poistettu ja joidenkin vaihtamisesta on ollut puhetta, mutta kokonaisuutena tähän ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.”

Nämä kuvat kannattaa katsoa ja tarinat lukea! Enää kenenkään ei tarvitse olla yksin imetyksen veltostuttamien rintojen tai raskausarpien peittämän vatsan kanssa. Kauniiden ja herkkien kuvien soisi leviävän kaikenikäisten erilaisissa elämäntilanteissa olevien naisten ja miesten katsottaviksi.

Jade Beallin Beautiful body -projektin valokuvista ja tarinoista on tekeillä myös kirjasarja, jonka ensimmäinen osa ilmestyy tänä vuonna.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla