Rakkaudentunnustus on valmiiksi ladattu kahvinkeitin, juhlaa yhteinen hetki sohvalla. Meidän Perhe selvitti, mitä kuuluu parisuhdearkeen lapsiperheessä.

Arvaatko, mikä puolisossa on muiden mielestä tärkeintä? Ei ainakaan vetävä ulkonäkö tai hyvät tulot. Ne jäivät hännille, kun Meidän Perhe pyysi lukijoita arvottamaan hyvän puolison ja parisuhteen ominaisuuksia.

Sen sijaan yli kolme neljäsosaa piti erittäin tärkeinä, että puolison kanssa on hauskaa, puoliso on hyvä vanhempi ja kasvattaja ja pariskunnalla on yhteinen arvomaailma. Ja entäs tämä: puolison into tehdä kotitöitä on tärkeämpi asia kuin intohimo ja lemmen leiskunta.

Ei ne sanat, vaan teot

Vain neljäsosa kertoi sanovansa puolisolleen joka päivä, että rakastaa. Sen sijaan rakkautta osoitetaan näin:

”Kun puoliso tulee töistä kotiin, odottaa tuore kahvi ja lämmin ruoka. Huolehdin, että miehellä on puhtaita vaatteita, joita pukea ylle. Annan miehelle omaa tilaa, kun hän sitä tarvitsee.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kiitän tavallisista asioista, kuten sängyn petaamisesta tai roskien viemisestä.”

”Pörrötän tukkaa tai rapsutan selkää.”

”Pesen pyykit, siivoan ja hoidan pankkiasiat ja lapsen.”

”Teen eväitä töihin ja huolehdin, että puoliso on syönyt riittävästi. Kyselen, onko muistanut levätäkin. Hieron hartioita ja talletan tv-ohjelmia, joista arvelen puolison pitävän.”

”Vielä talvella yritin enemmän, mutta yritys meni metsään: miestä ei napannut mikään. Teen kuitenkin ruokaa, siivoan talon, käyn kaupassa, hoidan pyykit ja lapset ja kaiken, se olkoon välittämisen merkki.”

”Rakastelemalla usein.”

”Saunon hänen kanssaan, vaikken itse niin välitäkään saunasta. Mutta kun hän aina toivoo, että menen saunaan hänen kanssaan.”

”Pusu, hali, seksi.”

”Jos hän nukahtaa sohvalle, laitan peiton hänen ylleen.”

 

 

Hivellään älylaitteita, vähän myös toisiamme

Pariskuntien yhteinen aika alkaa, kun lapset ovat nukahtaneet. Silloin rentoudutaan yhdessä, katsotaan telkkaria ja jutellaan. Tai sitten kyhjötetään kumpikin omissa sohvannurkissa älylaitteet kourissa. Kolmasosa ehtii ihan tavallisena iltana helliä myös puolisoa.

Seksi kuuluu arkeen puolella vastaajista ainakin kerran viikossa ja kolmasosalla sentään joka kuukausi. Kolme prosenttia kertoo, että seksiä ei ole ollenkaan.

Sekä nais- että miesvastaajat toivovat enemmän hellyyttä ja seksiä. Tarpeissa on eroja: miehistä tätä toivoo melkein kaksi kolmasosaa, naisista reilu kolmasosa. Kaikista vastaajista valtaosa on sitä mieltä, että parisuhde voisi jatkua, vaikka seksi loppuisi kokonaan.

82 % kertoo, että puoliso on elämän rakkaus

”Hän ymmärtää minua paremmin kuin minä itse. Ja silti rakastaa!”

”Paranee vanhetessaan.”

”Liikutun vallan tästä kyselystä ja se kertoo jo aikalailla kuinka syvästi hullaantunut olenkaan omaan puolisooni. Parempaa pakkausta ei voi nainen rinnallensa saada. Olen äärimmäisen onnellinen!”

”Hän osaa mitä vain ja on käsistään kätevä. Yleensä pitää sen mikä lupaa. Hän on komea ja hyvä sängyssä. Älykäs ja kielitaitoinen.”

”Hän on fiksu, hauska ja syvällinenkin. Hän kestää spontaaniuteni, vaikka on itse vähän rauhallisempi.”

”Mieheni on paras kaikilla mittapuilla. Hän ottaa minut aina huomioon, joustaa, ymmärtää ja keskustelee. Riitojen jälkeen hän kirjoittaa pitkiä anteeksipyyntökirjeitä omista pienistä vioistaan, vaikka riidan syynä on useimmiten minun tyhmä käytökseni. Mieheni on myös äärimmäisen älykäs, huumorintajuinen ja terävä, rakastan keskusteluitamme.”

Lähde: Meidän Perheen kysely, 616 vastaajaa. Vastaajista miehiä 44.

Julkaistu ensimmäisen kerran Meidän Perhe- lehdessä 10/15

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla