Tuntuuko, ettei mikään ole varsinaisesti rikki, mutta jotain pitäisi korjata?

Milloin parisuhteen ongelmista kannattaa huolestua ja etsiä ulkopuolista apua niiden ratkaisemiseksi? Tässä Todaysparent.comin ohjeet.

1. Riidat toistavat itseään

Keskustelette ensin jostain ihan muusta, mutta päädytte samaan juupas-eipäs-väittelyyn kuin eilenkin. Ja toissapäivänä. Väittely äityy riidaksi, jota ei saa selvitettyä.

2. Ongelmat vaietaan kuoliaaksi

Olette molemmat kaivautuneet poteroihinne ja ettekä ota vahingossakaan puheeksi hankalia aiheita. Hiljaisuus ei tunnu hyvältä vaan painostavalta ja lannistavalta. Mitään ei ole enää tehtävissä!

3. Seksielämää ei ole

Seksi, mitä se on? Ei voisi vähempää kiinnostaa! Toinen puolisoista teeskentelee nukkuvansa, kun toinen kömpii petiin. Kumpikin tietää, mitä todellisuudessa tapahtuu, muttei jaksa välittää. Toisen kosketus tuntuu vastenmieliseltä.

4. Niuhotatte inhottavasti

Olette katkeria ja myös ilkeitä toisillenne. Kommentoitte toistenne sanomisia sarkastisesti tyyliin: ”Joo niinhän sä varmaan taas tuutkin ajoissa kotiin.” Toisen tekemisistä löytyy vain vikoja, eikä armoa pyydetä eikä anneta.

5. Polku ei johda mihinkään

Ette ole enää rakastavaisia vaan kämppiksiä - tai kaksi elinkautisvankia lusimassa tuomiotaan samassa sellissä. Teillä on outo tunne: mikään ei varsinaisesti ole rikki, mutta jotain pitäisi korjata.

6. Keinot ovat lopussa

Olette yrittäneet ratkaista tilanteen niillä keinoilla, jotka osaatte ja jotka ovat tepsineet aiemmin. Ette keksi, mitä voisitte tehdä toisin.

Apua kannattaa hakea

Vastasitteko jokaiseen kuuteen kohtaan “kyllä”? Ei hätää. Tärkeimmät kysymykset tulevat vasta viimeisenä: Haluatteko vielä pelastaa suhteenne? Oletteko valmiit näkemään vaivaa sen eteen? Jos vastasitte jälleen kaksi kertaa ”kyllä”, mitään ei ole vielä menetetty.

Ellei ystäville tai sukulaisille puhuminen helpota tilannetta, ottakaa yhteyttä ulkopuoliseen parisuhdeneuvojaan. Asiantuntijoilta saa hyödyllisiä, puolueettomia neuvoja ja uusia näkökulmia parisuhteen jumeihin.

Parisuhdeneuvontaa tarjoavat esimerkiksi
Väestöliitto
Kataja ry
Kirkon perheneuvonta.

Lue lisää

Parisuhde ei kehity, jos puolisot jumiutuvat menneeseen

Parisuhteen 3 ongelmaa ja ratkaisua

Mitä tehdä, jos mies ei halua seksiä?

Vierailija

Tarvitsetteko parisuhdeterapiaa? 6 paljastavaa merkkiä

Luulen että kannattaa sinne terapiaan mennä selvästi aikaisemmin. Jos tuollainen tilanne on, että toinen tuntuu vastenmieliseltä ja mikään ei suju niin se on todella hankala siitä sitä enää korjata. Ja jos ei ole tapana puhua kaikkea halki tai se tuntuu itselle tai toiselle vaikealta, voisi tehdä hyvää käydä terapiassa säännöllisesti vaikka suhteen alusta asti, ettei pienet asiat kasaannu möröksi mielen päälle. Rahaa siihen tietty tarvitsee.
Lue kommentti