Naiset ihmettelevät, miksi kumppanin tapa puhua vaikeista asioista on niin erilainen.

Näin naiset avautuvat aiheesta Vauva.fi:n Aihe vapaa -palstalla:

1. Suu poikki

”Mieheni mielestä asiat pitäisi käsitellä nopeasti ja ilman ’vatkaamista’ ja ’vatulointia’, kuten hän minun tyyliäni kuvailee. Hän hermostuu, jos jään pidemmäksi aikaa miettimään jotakin tapahtunutta vaikeutta, kuten lapsen sairastumista, liian suurta laskua, koiran käytösongelmia tai vastaavaa. Erityisesti jos otan tunteella asioita eli itken tai olen ahdistunut, mies hermostuu. Hän ei jaksa minua.”

”Meillä kotona ei saa puhua raha-asioista. En tiedä mitään miehen rahatilanteesta. Jos otan asian puheeksi, hän lähtee ovet paukkuen.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Jotkut miehet on tuollaisia. Sillä ei usein ole edes väliä, mitä puhut. Keski-ikään tullessaan moni mies ei enää vain halua kuulla naisen ääntä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Jaaritus ärsyttää ja vie voimat

”Meillä taas mies vatkaa turhanpäiväisiä asioita päiväkaupalla ja tulipa hän ottaneeksi viime riidan yhteydessä jopa kymmenen vuotta vanhoja juttuja. Jankutus käy hermoon. Todella raskasta seuraa ja mietin eroa.”

”En minäkään jaksaisi vatvojaa. Kun ongelma tulee, pyrin sen ratkaisemaan nopeasti käytännön tasolla. Jos sitä ei voi heti ratkaista, niin en jää vatvomaan koska se ei mitään hyödytä. Ratkaisen sitten kun voin, mutta siihen asti olen miettimättä sitä.”

3. Oikeus sanoa

”Siis anteeksi mitä? Maton alle lakaisemallako ne ongelmat ratkeaa? Eikä saa tunteitaankaan näyttää? En ole törmännyt tällaiseen. Onneksi.”

”Miksi asioiden ääneen pohtiminen on sitä että käyttää toista ’ajatusten kaatopaikkana’? Miksi silloin on velvollisuus pitää kaikki pään sisällä, jos kerran asian ääneen sanominen on itselle osa sitä ajatusprosessia?”

”Isäni ei hermostu äitini märehtimisestä enää, koska on oppinut olemaan täysin kuuntelematta mitä se puhuu. Suurin osa on narinaa ja valitusta ja turhaa murehtimista. Äitikin on jo ajat sitten luopunut toivosta, että isä oikeasti kuuntelisi, mutta marisee ääneen kun ei osaa olla sitä tekemättäkään.”

4. Kukin tyylillään

”Ratkaisun löytäminen edellyttää joiltakin sitä ’vatkaamista’. Joidenkin pitää kiroilla, joidenkin pitää pohtia kahvikupin ääressä. On todella huonoa käytöstä yrittää tukahduttaa toisen tyyli.”

”Eikö sitä voi sitten vatkata itsekseen päänsä sisällä vaan, jos kerran tietää että toinen ei halua kuunnella?”

”En näe että kummassakaan tässä olisi varsinaisesti vikaa, molemmat tyylit on erilaisia inhimillisiä tapoja käsitellä ongelmia, ja molemmat on ’sallittuja’.”

Lue lisää:

Nämä yleistykset ärsyttävät naisia eniten

”Mies puristelee minua pepusta kaupassa”

”Rakastan sinua ikuisesti” – nämä päivitykset ärsyttävät Facebookissa eniten

Vierailija

”Miksi silloin on velvollisuus pitää kaikki pään sisällä, jos kerran asian ääneen sanominen on itselle osa sitä ajatusprosessia?”

 

Katsopa asiaa toisen ihmisen kannalta!

 

 

Miksi ihmeessä toisen pitää kuunnella epämääräisiä pölötyksiä, joista ei kuitenkaan saa mitään selvää - koska puhujakaan ei vielä tiedä, mitä oikein tarkoittaakaan - pölötyksiä, joissa jahkataan epäloogisesti puoleen jos toiseenkin. Hermoja raastavaa puuhaa moinen, itseasiassa pölöttäjältä vallankäyttöä ja väkivaltaista käytöstä toista kohtaan! 

 

Jokainen voi käydä oman ajatteluprosenssinsa läpi yksin, vaikka yksin ääneen puhuen, jos ei puhumatta osaa pähkäillä, mitä oikein ajatteleekaan. Tai jos tarvitsee 'kuuntelijan', niin voi käyttää siihen jotain kaltaistansa noin ens'alkuun.

 

Vuoropuhelussa on aina muutenkin ongelmansa, sen verran voisi toista ihmistä kunnioittaa, että miettii vähän jo etukäteen, mitä oikein ajatteleekaan. Jotta ilmaisu olisi mahdollisimman täsmällistä ja tulisi ymmärretyksi oikein!!

 

Kaikkea ei pidä pitää sisällään, mutta kaikkea ei myöskään pidä kaataa toisen niskaan.

 

 

Ja pitää osata myös kuunnella! Oikeasti! Sydämellä! Myös muuta kuin puhetta! Se on kaikkein tärkeintä!

 

Puhumisen sijaan joillakin ihmisillä voi olla muita keinoja tunteidensa osoittamiseen! Ja joskushan puhe voikin olla myös pakoa itse todellisten tunteiden jakamisesta. 

 

 

Vierailija

Se nyt on niin että moni nainen ei osaa ajatella. Heidän pitää puhua ajattelun sijaan. Hahmottaa maailmaa ajattelun sijaan puhumalla. Kuin sokeat, joiden kädet ja keppi ovat jatkuvat räpätys.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla