Turvallisessa suhteessa voi joskus poistua mukavuusalueelta ja ryhtyä rakastelemaan, vaikkei niin hirveästi huvittaisi. Kuva: iStockphoto.
Turvallisessa suhteessa voi joskus poistua mukavuusalueelta ja ryhtyä rakastelemaan, vaikkei niin hirveästi huvittaisi. Kuva: iStockphoto.

7 vinkkiä, jotka herättävät halusi.

Kaipaako seksielämänne pientä piristystä? Tässä seitsemän vinkkiä, joita et voi ohittaa. 

1. Virkistä aivojasi. Aivot ovat tärkein sukuelimemme, ja viriäminen alkaa, kun aivot täyttyvät seksuaalisilla mielikuvilla. Antaudu fantasioille. Mietiskelyä voi harjoitella kotona puuroa keittäessä tai kun lapset nukkuvat päiväuniaan. Luota aivojesi kykyyn virittyä.

2. Mittaa seksilämpötilasi. Omaa seksilämpötilaa voi mitata toisinaan miettimällä, milloin viimeksi halutti koskea kumppania. Voisiko se nyt tuntua kivalta? Miten helposti joskus mieleen juolahtikaan asioita, joita rakastetun lähellä halusi kokea, mieluiten heti. Halu ei pysy välttämättä hengissä, vaikka suhteessa on rakkautta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Ota etäisyyttä. Liika läheisyys latistaa halun. Käytännössä erillisyyttä voi vaalia esimerkiksi niin, että hankkii omat harrastukset tai kokeilee erillään nukkumista. Erillään olo synnyttää kaipuun itsestään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Poistu mukavuusalueelta. Aina ei huvita. Turvallisessa suhteessa voi joskus poistua mukavuusalueelta ja ryhtyä rakastelemaan, vaikkei niin hirveästi huvittaisi. Pihtaaminen vallankäytön nimissä sammuttaa molempien liekin hyväksi toviksi, kuten myös painostus.

Vaali hyväksyvää asennetta: että minä kohtaisin sinut itsenäni, tulisin hyväksytyksi ja rakastetuksi, kuten sinäkin.

5. Huumoria! Hassuttelu piristää ja saa hyvällä tuulelle. Pidä pieni show ohimennen aamulla suihkussa tai lähetä tuhma tekstari kumppanillesi keskellä päivää. Vilauttele kumppanille hellan äärestä, kun kukaan muu ei näe.

6. Pyjama lattialla. Mikään ei tunnun ihanammalta kuin toisen lämmin iho omaa vasten. Nuku siis välillä alasti. Ja sehän voi johtaa vaikka mihin...

7. Hemmottele itseäsi. Levitä vartalolle tuoksuvaa vartalovoidetta tai suihkaus lempihajuvettä. Tuoksut ovat varmoja halun herättäjiä. Molemmilla.

Lähde: Merja Aakko, Herätä halu haaveillen, Meidän Perhe 7/2010

Lue lisää

Miten seksistä saa parempaa - 7 keinoa

Mistä aikaa seksille? Tässä yksinkertainen keino

Onko teillä tarpeeksi seksiä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla