12 asiaa, joita ei kannata unohtaa.

1. Aloita valmistelut ajoissa. Mitä aikaisemmin aloitat, sitä paremmin saat hääpäiväsi toteutettua toivomallasi tavalla. Häiden suunnittelu onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla, mutta silloin joudut ehkä tinkimään jostain asioista, esimerkiksi toivotusta juhlapaikasta.

2. Laadi budjetti ennen muita suunnitelmia. Pyydä kaasoksi ystävä, joka tuntee sinut jo vuosien takaa. Varmista ennen pyyntöäsi, onko ystävälläsi kylliksi järjestelykykyä, intoa ja aikaa vaativaan tehtävään.

3. Varaa juhla- ja vihkipaikka. Ota valinnassa huomioon vierasmäärä, tilan toimivuus sekä ulkonäkö. Somistuksella saa paljon aikaan, mutta koko tilan muuttaminen toisenlaiseksi on haastavaa ja vie budjetista yllättävän suuren osan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Varaa muut tarvittavat hääpalvelut: catering, bändi, valokuvaaja, floristi, kampaaja ja meikkaaja. Muista sopia koemeikistä ja -kampauksesta sekä mahdollisista koemaistiaisista. Muista tehdä kaikista varatuista palveluista kirjallinen sopimus!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Laadi alustava vieraslista. Voit myöhemmin karsia sitä, jos istumapaikat eivät riitä.

6. Suunnittele häihin sopiva teema tai väritys, joka määrittää somistuksen. Luota omaan makuusi. Lempiväriin saa modernia ilmettä, kun siihen yhdistää ripauksen trendiväriä.

7. Tee tai hanki kutsukortit. Jos haluat varmistaa vieraidesi pääsyn häihin, lähetä Save the Date -kortit hyvissä ajoin. Erityisesti kesähäiden suhteen kannattaa lähettää ennakkokortit jo esimerkiksi joulutervehdysten mukana. Suunnittele tarkka aikataulu valmisteluille ja hääpäivälle.

8. Kirjoita hääseurueelle muistilista isolle kartongille ja kiinnittäkää se seinälle: mitä kenenkin pitää tehdä ja mihin aikaan.

9. Muista lapset. Heille on hyvä varata oma ruokalista, puuhanurkka sekä mahdollisesti lastenhoitaja.

10. Suunnittele ja varaa tuleva häämatkakohde ajoissa.

11. Nauti koko ajasta: ensimmäisten mielikuvien tuomasta innostuksesta ja suloisen tuoksuvista ideoista. Omien häiden suhteen on lupa unelmoida ja antaa ajatusten rönsyillä - parhaimmat ja toteuttamiskelpoisimmat ideat erottautuvat joukosta aikanaan.

12. Kysy rohkeasti apua hääsuunnittelijalta ideointiin ja toteutukseen. Hän voi ottaa hoitaakseen myös tietyn osan hääjärjestelystä, esimerkiksi pelkän somistuksen.

Vinkit: Hääsuunnittelija Sonja Wikström, Hää- ja juhlasuunnittelupalvelu Orchidea

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla