Viisi vinkkiä parempaan parisuhteeseen.

Tuntuuko suhde puolisoon laimealta? Kuulostaako sana "romantiikka" lähinnä vitsiltä, kun puhutaan parisuhteestasi?

Pysähdy hetkeksi miettimään, miten saisit suhteenne uuteen kukoistukseen. Siihen ei tarvita kuin pieniä tekoja.

Nettisivusto Psychology Today listasi vinkkejä, joilla vahvistat parisuhdettasi. Poimimme parhaat:

  1. Keskity positiivisiin asioihin. Pitkissä, onnellisissa parisuhteissa puolisot keskittyvät hyviin yhdessä koettuihin juttuihin enemmän kuin kehnoihin kokemuksiin. Ajattele siis viime kesän Kreetan matkaa enemmän kuin lattialla lojuvia kalsareita.
  2. Harrastakaa yhdessä. Kiireisessä arjessa lastenhoitovuorot jaetaan usein lennossa – mutta entä jos keksisittekin yhteisen jutun, josta molemmat nauttisivat. Tanssi? Spinning? Kuntosali? Vai sittenkin jotain extremeä, kuten laskuvarjohyppy? Tutkimukset osoittavat, että jännittävät, jopa pelkoa aiheuttavat, yhdessä koetut asiat lisäävät yhteenkuuluvuuden tunnetta, rakkautta ja luottamusta toista kohtaan.
  3. Yllätä. Kukapa ei ilahtuisi muistamisesta, pienestä yllätyksestä – eikä nyt tarkoiteta helminauhoja. Miehet eivät välttämättä aina muista hääpäiväruusuja tai ilmaise rakkauttaan sanallisesti, mutta tekevät sen pienen arkisin teoin. Jääkaappiin ostetut lempiherkut, katettu aamupuuro, raivattu varasto ovat tärkeitä, rakkautta ilmaisevia tekoja.
  4. Kiitä ja pyydä anteeksi. Asiat, jotka opetamme lapsille, mutta muistammeko itse? Kiitos on pieni sana, mutta sillä on uskomaton voima. Anteeksi pyytäminen voi olla vaikeaa, mutta merkitsee toiselle paljon.
  5. Kosketa. Kosketus on hyvä parisuhteen mittari. Jos se tuntuu vastenmieliseltä, jotain on vialla. Tässäkin pienellä teolla on suuri voima: kosketus olkapäähän, suukko poskelle, jalkojen hieronta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

No niin....eihän sitä aina tarvitse mennä joka paikkaan KAKSIN miehen kanssa...ottakaa lapsi/lapset mukaan. parisuhdetta voi hoitaa myös viettämällä perheaikaa. Ja jos kerran mies pääsee AINA menemään, niin miksi ei välillä nainenkin???! Meillä hoidetaan parisuhdetta ihan arkisilla keinoilla....lasten mentyä nukkumaan jutellaan, hellitään ja pussataan. Yhdessä (lapset myös mukana) tehdään ruokaa, ulkoillaan, käydään kahvilla, uimassa jne...Ei se vaadi paljoa rahaa! Ja jo se, että perhe tekee yhdessä asioita on ihan huippua! Parasta aikaa! Jos parisuhdetta haluaa hoitaa, kanattaa unohtaa kaikki typerät tekosyyt ja alkaa toimimaan :) Artikkelissa oli mielestäni juurikin hyviä neuvoja kaikille...

Vierailija

Komppaan sua. Ollaan nuoripari jolla ei ole sitä kuuluisaa tukiverkostoo lähes ollenkaan. Suhde alkaa männä pahasti alamäkeen koska ei tosiaan apua juurikaan ole. itse olen pojan kanssa KOKO AJAN ja ukko pystyy menemään missä menee. Kaikkee ollaan jo kokeiltu, ja suurimpiin suhdehemmotteluihin ei todellakaan ole varaa. Että PYH PAH sanon minäkin

PAH!!! Taas kerran niksit neuvot olettaen, että perheellä on joku, joka voisi hoitaa hetken lapsia tai että perheellä olis tulot, jotka sois vaikka leffakäynnin! Meillä ei ole varaa mennä edes kahville kahdestaan, sillä pitäisi palkata MLL hoitaja ja kalliiksi tulisi ne kahvit. Ja "kauniit" neuvot, mitä kaikkea saa ilmaiseksi, ei kyllä tunnu hyvältä, kun muuta ei ole pariin vuoteen ollutkaan. Ei sitä omasta metsästä ikuisesti nauti ja kaikki ei ole luonto-ihmisiä.

[/quote]

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla