Kannattaako ihan hyvä mies jättää paremman toivossa?

Vauva.fi:n Aihe vapaa -palstan keskustelijat pohtivat, onko hyvästä miehestä erottua mahdollista löytää parempi.

1. Vaihto kannatti

”Kaksi hyvää miestä olen jättänyt, ensimmäisen ollessani 26 ja toisen ollessani 30. Paras mies löytyi puoli vuotta viimeisimmän eron jälkeen. Hyvä mies on luotettava, rehellinen, rakastava ja kiltti.”

”Erosin 'hyvästä miehestä' 26-vuotiaana ja löysin elämäni miehen. Nyt olemme olleet yhdessä jo viistoista vuotta, kaksi lastakin on, ja olemme edelleen onnellisia.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Katumus iski

”Vaihdoin huonompaan. Kaduttaa, täysin turha ero ikäkriisini vuoksi.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Kaduttaa, että erosin nuorena liian helposti, ehkä kaikki tuntui jotenkin liian helpolta. Voin vakuuttaa, ettei seuraavan kanssa ollut helppoa ikinä. Sain mitä tilasin, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.”

3. Hyvää kannatti odottaa

”Ensimmäinen mieheni oli kiltti, komea ja kunnollinen kaikin puolin. Hän ei vain osannut rakastaa ja arvostaa minua. Erosimme 14 vuoden jälkeen ja vasta silloin ymmärsin, miten paljon kaipasin rakkautta. Kolme vuotta myöhemmin tapasin nuoremman miehen, jolle kelpasin lasteni kanssa. Sain ihanan miehen, jonka kanssa olen ollut jo kaksikymmentä vuotta.”

”Eroaminen kannatti, koska 25-vuotiaana löysin nykyisen mieheni. Täydennämme toisiamme, mutta meissä on myös eroavaisuuksia. Uskon, etten koskaan kyllästy häneen. Hän tuo suhteeseemme jatkuvasti sellaista, joka on minulle uutta, ja minä sellaista, joka on hänelle uutta.

Koska hän on hyvä mies ja minä hyvä nainen, osaamme luovia yhdessä niin, että lopuksi olemme entistä onnellisempia. Tällainen parisuhteen dynamiikka sopii minulle parhaiten.

Suhde ei käy tylsäksi, mutta siinä ei myöskään ole sellaista järjetöntä, hajottavaa ja repivää draamaa, jota en jaksaisi katsella kovin kauaa.”

4. Odotukset muuttuivat

”Enää en ajattele, että laimea tai intohimoton tai kesy on huono. Nyt ajattelen, että ahdistava avioliitto ilkeän alkoholistin kanssa on huono.”

”Kaikissa suhteissa intohimo laimenee jossain vaiheessa. Ei kokonaan, mutta paljon.”

5. Yksinäisyys yllätti

”En ole löytänyt enää erottuani uutta miestä. Nyt ikää on 40 enkä enää jaksa etsiäkään. Olen jo tottunut olemaan vanhapiika.

Jätin miehen, jonka kanssa menin naimisiin 26-vuotiaana, kun olin 32. Mies oli ihan jees, mutta kaipaisin tunnetta ja säpinää. Seksiä meillä oli, mutta se oli rutiininomaista ja kiihkotonta.

Kuvittelin, että minua odottaisi jossain todellinen elämäni mies. Mutta eipä odottanut, ei muuta kuin yksinäisyys.”

6. Parempi yksin kuin huonosti yhdessä

”Minulla oli teoriassa hyvä mies, mutta hän ei rakastanut minua itseäni. Olin rikki ja tunneriippuvainen, mies huoli mut ulkonäön takia.

Sen jälkeen olen tavannut erilaisia renttuja ja yhden vielä pahemman ripustautujan kuin itse olen. Nykyään elän yksin ja hyvä niin. Mielenrauha on tärkeintä.”

7. Exä löysi paremman

”Jätin miehen kuuden vuoden avoliiton jälkeen. Hän vastusti eroa. Olen ollut pääosin yksin eron jälkeen. Mies löysi muutaman kuukauden päästä uuden ja meni tämän kanssa vuoden sisällä naimisiin. He ovat hyvin onnellisia, joten kaikella on tarkoituksensa. Ei tosin se tarkoitus, mitä itse toivoin.

Mies on onnellinen, seestynyt ja syvästi rakastunut. He ovat rehellisesti sanottuna aivan loistava pari .”

8. Opin itse paremmaksi

”Ei se mene pelkästään niin, että löytää paremman. Useammin on niin, että itse kasvaa ja osaa olla parempi kumppani. Monet suhteet kariutuvat, koska itse ei ole vielä valmis.”

Lue lisää

Vauva tuli – hyvästi parisuhde ja seksi?

Miehen sairastuminen masennukseen oli Heinille järkytys: "Vaikka näkee toisen joka päivä, ei silti näe"

Isä tai äiti – vaihda Kimi-vaihteelle 

Sisältö jatkuu mainoksen alla