Häpeätkö vartaloasi seksin aikana? Naiset kertovat.

Vauva.fi:n Aihe vapaa -palstan keskustelijat kertovat, miksi oma vartalo hävettää tai ei hävetä seksin aikana.

Hävettää ja paljon!

”Häpeän vartaloani nykyään. Ennen kroppani oli hyvä (paitsi tissit) ja nautin seksistä. Nykyään olen lihonut ja lössähtänyt ja tissitkin ovat edelleen rumat.”

”Häpeän vartaloani ja paljon! Vatsa on heikoin kohtani. Se on löysä röllykkä. Nyt kun painan 71,5 kiloa, se on valtava taikinakasa.”

”Ennen häpesin hieman olemattomia rintojani, mutta olin hirveän tyytyväinen siihen, että olin hoikka ja pikkuinen. Synnytyksen jälkeen aloin arvostaa vartaloani ja sitä, että palauduin lopulta niin hyvin. Sitten alkoi kuitenkin harmittaa raskausarvet rinnoissa. Kummastelin, miten ennen jaksoin murehtia rintojen kokoa, kun ne olivat sentään sileät ja kauniit. Arpien takia ahdisti harrastaa seksiä päivänvalossa.”

”Häpeän tissejäni, jotka ovat aina olleet pienet, ja nyt imetysten jälkeen ne riippuvat. Aikanaan mieheni sanoi niiden olevan mukavasti käteen mahtuvat, nykyään ei ole sanonut mitään. Tarvitsisin kehuja vartalostani, vaikka toisaalta jo sen, että mieheni haluaa minua, pitäisi riittää.”

Ei hävetä pätkääkään

”En häpeä kroppaani. Mies kehuu sitä päivittäin.”

”En häpeä vartaloani muutenkaan, miksi tekisin niin seksissä? Olen huolehtinut itsestäni henkistä kanttia myöten ja hyväksyn puutteeni.”

”En häpeä pätkääkään ja mittani ovat 160/127. Käyn kylpylöissä ja ja harrastan seksiä. En edes tiedä, mistä sellaisen häpeän tunteen saa. Tiedän, että olen ihana ja kaunis.”

”En häpeä, mutta en itseäni juuri esittelekään. Kolmen lapsen jälkeen vatsanahka roikkuu, mutta se ei seksissä häiritse ja sen saa muuten piiloon napakoilla pikkuhousuilla.”

”En häpeä seksin aikana mutta muuten alasti kyllä. Tissit ja vatsa ovat järkyttävässä kunnossa kolmen lapsen jäljiltä.”

”Nuorena häpesin pieniä rintojani, enkä muutenkaan tykännyt itsestäni yhtään. Nyt olen 45-vuotias enkä enää häpeä. Painoa on kertynyt 10 kiloa lisää. Se sekä ilmeisesti raskaudet ja imetykset ovat kasvattaneet kuppikokoani kolmen koon verran. Tykkään tisseistäni nykyään oikein kovasti.”

Lue lisää

Miten seksistä saisi parempaa? Parhaat keinot

7 x näin saat puolisosi huomioimaan sinua enemmän

Mitä tehdä, jos mies ei halua seksiä?

Havaintoja parisuhteesta -bloggaaja kertoo eronsa taustoista ja uudesta parisuhteestaan: ”Tilanne oli musertava”. 

Vauva.fissä Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen paljastaa tänään ilmestyvässä Me Naisissa, että rakastui nykyiseen seurustelukumppaniinsa jo silloin, kun ex-vaimo oli vielä raskaana. Hän kertoi erotoiveistaan, kun maaliskuussa syntynyt vauva oli kahden kuukauden ikäinen.

Siinä välissä Minkkinen ensin taisteli rakastumista vastaan ja lopulta keräsi rohkeutta kertoa tilanteesta.

– Vielä silloin minulla ei ollut munaa mennä sanomaan, että minulle tapahtui tällainen asia. Totta helvetissä olen kantanut syyllisyyttä siitä, miten hoidin tilanteen, loukkasin toista ja olin epärehellinen niin vaimoa kuin itseäni kohtaan.

Minkkinen kuvaa seurustelukumppaninsa kohtaamista sanoilla ”kaunein aikuisiällä kokemani tapaaminen”.

– Tilanne oli musertava. Meillä oli vahva yhteys, mutta olimme aivan mahdottomassa elämäntilanteessa.

”Milloin sitten on sovelias aika erota. Kun lapsi on vuoden, viisi tai kaksikymmentä?”

Minkkinen kertoo ymmärtävänsä, että miltä ero näytti ulospäin: mies lähti uuden matkaan, kun vaimo oli vastikään synnyttänyt. Silti eropostauksesta seurannut palauteryöpyn rajuus ja paljous yllätti.

– Saamani kritiikki on pistänyt miettimään, miloin sitten on sovelias aika erota. Kun lapsi on vuoden, viisi tai kaksikymmentä?

Ydinperhe ei takaa onnea

Sami Minkkinen ei halua toistaa vanhempiensa parisuhdemallia. Hän pitää omia vanhempinaan mallina siitä, miten huono parisuhde voi tuhota kahden ihmisen elämän.

– Toisin kuin tyttäreni, minä sain kasvaa ydinperheessä. Jos olisi kysytty, enpä olisi halunnut. Vanhempani olisivat saaneet olla onnellisia paljon aiemmin, jos eivät olisi sinnitelleet ydinperheen takia.

Minkkisen nuorempi tytär on vielä vauva. Hänellä on myös ensimmäisestä avioliitostaan tytär. Minkkinen asuu yksin, ja tyttäret ovat hänen luonaan säännöllisesti.

 

Yhteiset kävelylenkit ja samanlainen huumorintaju kantavat arjessa, mutta vaikeina aikoina pitää myös muistaa tahtoa. 

Kysyimme Vauva.fi:ssä, mikä on pitkän, hyvän parisuhteen salaisuus. Jatka listaa omallasi kommenteissa!

Naurua ja omaa tilaa

”Mieheni on ihan yliveto laukomaan älykästä mutta toisaalta välillä ihan älyvapaata huumoria!” 
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Voin puhua mieheni kanssa kaikesta.”

”Voin puhua mieheni kanssa kaikesta. Olemme kokeneet yhdessä sekä elämän ilot ja surut. Mieheni ei ehkä osaa ilmaista tunteitaan sanoilla, mutta sitäkin paremmin teoilla.”
Nainen, 13 vuotta parisuhteessa

”Annamme toisillemme tilaa olla ja hengittää.”
Nainen, 19 vuotta yhdessä

Halua pysyä yhdessä

”Olen ollut alussa niin valtavan rakastunut mieheeni, etten usko voivani kokea ainakaan mitään suurempaa kenenkään kanssa.”Nainen, 8 vuotta parisuhteessa

”Meillä on yhteiset arvot ja mielenkiinnon kohteet sekä vahva keskustelu- ja kosketusyhteys. Molemmilla on halu kestävään parisuhteeseen.”
Nainen, 30 vuotta parisuhteessa

Molemmilla on halu kestävään parisuhteeseen.”

Yhteisiä öitä

”On ihanaa, kun mieheni kertoo edelleen haluavansa minua. Pidän myös itse häntä edelleen äärettömän seksikkäänä miehenä.” 
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Meillä on onneksemme vanhemmat, jotka ovat mielellään ottaneet lapsia hoitoon ja kannustaneet meitä viettämään silloin tällöin aikaa myös kahdestaan ilman lapsia. Pari tuntia lenkilläkin tekee hyvää, mutta vielä parempaa viettää vaikka yö kahdestaan ihan muissa maisemissa. Siinä ehtii hyvin rakastua taas.” 
Nainen, 20 vuotta parisuhteessa

Pieniä ja suuria tekoja

”Mieheni lähtee kanssani lenkille tai kauppaan, vaikka olisikin väsynyt.”
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Mieheni tuo edelleen kukkia silloin tällöin.”
Nainen, 10 vuotta parisuhteessa

”Mieheni imuroi, koska vihaan sitä kotityötä.” Nainen, 15 vuotta parisuhteessa

”Saan lähes joka päivä mieheltäni jalkahieronnan.”
Nainen, 13 vuotta parisuhteessa

”Mieheni laittaa joskus autoni lämpiämään tai kantaa polttopuut valmiiksi, vaikkei olisi tarvinnut.”
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Mieheni imuroi, koska vihaan sitä kotityötä.” 
Nainen, 15 vuotta parisuhteessa