“Tätä pitäisi tehdä useamminkin”, kuuluu monesta makuuhuoneesta, kun pienten lasten vanhemmat ovat pitkästä aikaa päässeet tositoimiin. Kuva: iStockphoto.
“Tätä pitäisi tehdä useamminkin”, kuuluu monesta makuuhuoneesta, kun pienten lasten vanhemmat ovat pitkästä aikaa päässeet tositoimiin. Kuva: iStockphoto.

Vaikkei aina jaksa, silti kannattaa. Seksi tekee parisuhteelle hyvää.

1. Seksi = parisuhde

Jos puolisoilla on hyvä parisuhde, heillä on yleensä myös hyvä seksielämä. Ja päinvastoin. Jos puolisoilla on ongelmia makuuhuoneessa, heillä on yleensä ongelmia myös parisuhteessaan.

Aikuisten yhteiset intiimit hetket vahvistavat parisuhdetta myös makuuhuoneen ulkopuolella.

Lue: Voiko parisuhde toimia ilman seksiä?

2. Aina se somettamisen voittaa

Ihania kissavideoita, kavereiden kuulumisia, uusimpia uutisia. Facebookista löytyy kaikkea kivaa, mutta käsi sydämelle – voittaako se oikeasti kumppanin kainaloon käpertymisen?

Some-riippuvaiset voivat kokeilla pedissä vaikkapa joka-toinen-ilta-menetelmää: tänään keskityn kumppaniin, huomenna kavereihin. Varoitus! Jo pelkkä säännöllinen keskustelu ja silittely voivat saada aikaan huomattavaa lähentymistä.

3. Tekee hyvää terveydelle

Monet tutkimukset osoittavat, että rakastelulla on monia hyviä terveysvaikutuksia. Se esimerkiksi polttaa kaloreita, antaa paremmat unet ja jopa vähentää stressiä. Puhumattakaan siitä, että säännöllinen seksin harrastaminen voi lisätä myös elinvuosia.

4. Lisää läheisyyttä

Seksi erottaa parisuhteen kaverisuhteista. Se on asia, joka jaetaan ainoastaan kumppanin, ei kenenkään muun kanssa.

Tämä romantiikan, rakkauden ja intohimon kanava kannattaa pitää avoimena.

Lue: Oletteko rakastavaisia vai kämppiksiä?

5. Treffeillä kotona

Kahdenkeskinen ilta ulkona: ensi lapsenvahdin metsästys, sopivan ruokapaikan tai leffan valinta ja sitten nopeasti kotiin, jotta lapsenvahti ei ehdi hermostua.

Helpommalla pääsee, kun sopii seksitreffit puolison kanssa omaan kotiin. Näitä treffejä voi järjestää niin usein kuin haluaa, ilman jättimäisiä etukäteisvalmisteluja.

6. Se on kivaa

“Tätä pitäisi tehdä useamminkin”, kuuluu monesta makuuhuoneesta, kun pienten lasten vanhemmat ovat pitkästä aikaa päässeet tositoimiin.

7. Pakko kommunikoida

Paitsi kivaa, seksin harrastaminen on myös hyödyllistä. Seksi nimittäin suorastaan pakottaa puolisot kommunikoimaan keskenään.

Rakastelussa joutuu tekemään aloitteita ja kertomaan toiselle, mistä pitää ja mistä ei. Tämän läheisemmäksi ja hienovireisemmäksi kommunikaatio ei juuri voi muuttua.

8. Iso O

Orgasmin aikana aivojen tietyissä osissa vapautuu oksitosiini-hormonia, jonka määrä lisääntyy myös kosketettaessa ja halaillessa. Oksitosiinia kutsutaankin ystävyyden ja hyvän tahdon hormoniksi. Tässä yksi selitys sille, miksi orgasmi tuntuu niin hyvältä.

9. Voi auttaa kasvamaan ihmisenä

Jotta ihminen voisi elää tasapainoisessa parisuhteessa, hänen täytyy ensin olla sinut itsensä kanssa.

Jos oma ulkomuoto askarruttaa tai omia toiveita on vaikea esittää, rakastelu voi olla yksi keino opetella pitämään itsestään enemmän ja vahvistaa omaa tahtoa.

10. Saa sinut tuntemaan itsesi naiseksi/mieheksi

Monikaan meistä ei tunne itseään supernaiselliseksi tai -miehekkääksi lajitellessaan likapyykkiä tai imuroidessaan huushollia.

Rakastelu sen sijaan antaa keinon päästä kosketuksiin oman itsen kanssa ja tuoda esiin puolia, jotka jäävät arjessa helposti piiloon.

Mur!

Lähde: Familyshare.com

Lue lisää

Kun lapset syntyvät, parisuhde muuttuu - näin vältät yleisimmät sudenkuopat

Ei seksiä päivänvalossa: ”Raskausarvet rinnoissa harmittavat”

10 asiaa, joita onnelliset parit tekevät päivittäin

Vierailija

10 syytä harrastaa seksiä säännöllisesti

Ei meillä rakastellessa toisen vikoja etsitä.Nuorena nolotti vähän kaikki. Nykyään ei mikään.Omat syyni 1) rentouttaa,poistaa kipua 2) emättimen kosteustasapaino pysyy tasaisena 3) mieli on hyvä 4) tunnen itseni kauniiksi ja naiselliseksi 5) lähentää välejä 6) on hyvä yhteinen harrastus 7) kuluttaa kaloreita ja pitää notkeana,en harrasta muuta liikuntaa 8) lisää ruokahalua,aineenvaihdunta kiihtyy 9) nukuttaa paremmin 10) tärkein!! on rakkauden täyttymys :) Tässä nämä 18 vuoden kokemuksella
Lue kommentti