Vaikkei aina jaksa, silti kannattaa. Seksi tekee parisuhteelle hyvää.

1. Seksi = parisuhde

Jos puolisoilla on hyvä parisuhde, heillä on yleensä myös hyvä seksielämä. Ja päinvastoin. Jos puolisoilla on ongelmia makuuhuoneessa, heillä on yleensä ongelmia myös parisuhteessaan.

Aikuisten yhteiset intiimit hetket vahvistavat parisuhdetta myös makuuhuoneen ulkopuolella.

Lue: Voiko parisuhde toimia ilman seksiä?

2. Aina se somettamisen voittaa

Ihania kissavideoita, kavereiden kuulumisia, uusimpia uutisia. Facebookista löytyy kaikkea kivaa, mutta käsi sydämelle – voittaako se oikeasti kumppanin kainaloon käpertymisen?

Some-riippuvaiset voivat kokeilla pedissä vaikkapa joka-toinen-ilta-menetelmää: tänään keskityn kumppaniin, huomenna kavereihin. Varoitus! Jo pelkkä säännöllinen keskustelu ja silittely voivat saada aikaan huomattavaa lähentymistä.

3. Tekee hyvää terveydelle

Monet tutkimukset osoittavat, että rakastelulla on monia hyviä terveysvaikutuksia. Se esimerkiksi polttaa kaloreita, antaa paremmat unet ja jopa vähentää stressiä. Puhumattakaan siitä, että säännöllinen seksin harrastaminen voi lisätä myös elinvuosia.

4. Lisää läheisyyttä

Seksi erottaa parisuhteen kaverisuhteista. Se on asia, joka jaetaan ainoastaan kumppanin, ei kenenkään muun kanssa.

Tämä romantiikan, rakkauden ja intohimon kanava kannattaa pitää avoimena.

Lue: Oletteko rakastavaisia vai kämppiksiä?

5. Treffeillä kotona

Kahdenkeskinen ilta ulkona: ensi lapsenvahdin metsästys, sopivan ruokapaikan tai leffan valinta ja sitten nopeasti kotiin, jotta lapsenvahti ei ehdi hermostua.

Helpommalla pääsee, kun sopii seksitreffit puolison kanssa omaan kotiin. Näitä treffejä voi järjestää niin usein kuin haluaa, ilman jättimäisiä etukäteisvalmisteluja.

6. Se on kivaa

“Tätä pitäisi tehdä useamminkin”, kuuluu monesta makuuhuoneesta, kun pienten lasten vanhemmat ovat pitkästä aikaa päässeet tositoimiin.

7. Pakko kommunikoida

Paitsi kivaa, seksin harrastaminen on myös hyödyllistä. Seksi nimittäin suorastaan pakottaa puolisot kommunikoimaan keskenään.

Rakastelussa joutuu tekemään aloitteita ja kertomaan toiselle, mistä pitää ja mistä ei. Tämän läheisemmäksi ja hienovireisemmäksi kommunikaatio ei juuri voi muuttua.

8. Iso O

Orgasmin aikana aivojen tietyissä osissa vapautuu oksitosiini-hormonia, jonka määrä lisääntyy myös kosketettaessa ja halaillessa. Oksitosiinia kutsutaankin ystävyyden ja hyvän tahdon hormoniksi. Tässä yksi selitys sille, miksi orgasmi tuntuu niin hyvältä.

9. Voi auttaa kasvamaan ihmisenä

Jotta ihminen voisi elää tasapainoisessa parisuhteessa, hänen täytyy ensin olla sinut itsensä kanssa.

Jos oma ulkomuoto askarruttaa tai omia toiveita on vaikea esittää, rakastelu voi olla yksi keino opetella pitämään itsestään enemmän ja vahvistaa omaa tahtoa.

10. Saa sinut tuntemaan itsesi naiseksi/mieheksi

Monikaan meistä ei tunne itseään supernaiselliseksi tai -miehekkääksi lajitellessaan likapyykkiä tai imuroidessaan huushollia.

Rakastelu sen sijaan antaa keinon päästä kosketuksiin oman itsen kanssa ja tuoda esiin puolia, jotka jäävät arjessa helposti piiloon.

Mur!

Lähde: Familyshare.com

Lue lisää

Kun lapset syntyvät, parisuhde muuttuu - näin vältät yleisimmät sudenkuopat

Ei seksiä päivänvalossa: ”Raskausarvet rinnoissa harmittavat”

10 asiaa, joita onnelliset parit tekevät päivittäin

Vierailija

10 syytä harrastaa seksiä säännöllisesti

Ei meillä rakastellessa toisen vikoja etsitä.Nuorena nolotti vähän kaikki. Nykyään ei mikään.Omat syyni 1) rentouttaa,poistaa kipua 2) emättimen kosteustasapaino pysyy tasaisena 3) mieli on hyvä 4) tunnen itseni kauniiksi ja naiselliseksi 5) lähentää välejä 6) on hyvä yhteinen harrastus 7) kuluttaa kaloreita ja pitää notkeana,en harrasta muuta liikuntaa 8) lisää ruokahalua,aineenvaihdunta kiihtyy 9) nukuttaa paremmin 10) tärkein!! on rakkauden täyttymys :) Tässä nämä 18 vuoden kokemuksella
Lue kommentti
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Havaintoja parisuhteesta -bloggaaja kertoo eronsa taustoista ja uudesta parisuhteestaan: ”Tilanne oli musertava”. 

Vauva.fissä Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen paljastaa tänään ilmestyvässä Me Naisissa, että rakastui nykyiseen seurustelukumppaniinsa jo silloin, kun ex-vaimo oli vielä raskaana. Hän kertoi erotoiveistaan, kun maaliskuussa syntynyt vauva oli kahden kuukauden ikäinen.

Siinä välissä Minkkinen ensin taisteli rakastumista vastaan ja lopulta keräsi rohkeutta kertoa tilanteesta.

– Vielä silloin minulla ei ollut munaa mennä sanomaan, että minulle tapahtui tällainen asia. Totta helvetissä olen kantanut syyllisyyttä siitä, miten hoidin tilanteen, loukkasin toista ja olin epärehellinen niin vaimoa kuin itseäni kohtaan.

Minkkinen kuvaa seurustelukumppaninsa kohtaamista sanoilla ”kaunein aikuisiällä kokemani tapaaminen”.

– Tilanne oli musertava. Meillä oli vahva yhteys, mutta olimme aivan mahdottomassa elämäntilanteessa.

”Milloin sitten on sovelias aika erota. Kun lapsi on vuoden, viisi tai kaksikymmentä?”

Minkkinen kertoo ymmärtävänsä, että miltä ero näytti ulospäin: mies lähti uuden matkaan, kun vaimo oli vastikään synnyttänyt. Silti eropostauksesta seurannut palauteryöpyn rajuus ja paljous yllätti.

– Saamani kritiikki on pistänyt miettimään, miloin sitten on sovelias aika erota. Kun lapsi on vuoden, viisi tai kaksikymmentä?

Ydinperhe ei takaa onnea

Sami Minkkinen ei halua toistaa vanhempiensa parisuhdemallia. Hän pitää omia vanhempinaan mallina siitä, miten huono parisuhde voi tuhota kahden ihmisen elämän.

– Toisin kuin tyttäreni, minä sain kasvaa ydinperheessä. Jos olisi kysytty, enpä olisi halunnut. Vanhempani olisivat saaneet olla onnellisia paljon aiemmin, jos eivät olisi sinnitelleet ydinperheen takia.

Minkkisen nuorempi tytär on vielä vauva. Hänellä on myös ensimmäisestä avioliitostaan tytär. Minkkinen asuu yksin, ja tyttäret ovat hänen luonaan säännöllisesti.

 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Yhteiset kävelylenkit ja samanlainen huumorintaju kantavat arjessa, mutta vaikeina aikoina pitää myös muistaa tahtoa. 

Kysyimme Vauva.fi:ssä, mikä on pitkän, hyvän parisuhteen salaisuus. Jatka listaa omallasi kommenteissa!

Naurua ja omaa tilaa

”Mieheni on ihan yliveto laukomaan älykästä mutta toisaalta välillä ihan älyvapaata huumoria!” 
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Voin puhua mieheni kanssa kaikesta.”

”Voin puhua mieheni kanssa kaikesta. Olemme kokeneet yhdessä sekä elämän ilot ja surut. Mieheni ei ehkä osaa ilmaista tunteitaan sanoilla, mutta sitäkin paremmin teoilla.”
Nainen, 13 vuotta parisuhteessa

”Annamme toisillemme tilaa olla ja hengittää.”
Nainen, 19 vuotta yhdessä

Halua pysyä yhdessä

”Olen ollut alussa niin valtavan rakastunut mieheeni, etten usko voivani kokea ainakaan mitään suurempaa kenenkään kanssa.”Nainen, 8 vuotta parisuhteessa

”Meillä on yhteiset arvot ja mielenkiinnon kohteet sekä vahva keskustelu- ja kosketusyhteys. Molemmilla on halu kestävään parisuhteeseen.”
Nainen, 30 vuotta parisuhteessa

Molemmilla on halu kestävään parisuhteeseen.”

Yhteisiä öitä

”On ihanaa, kun mieheni kertoo edelleen haluavansa minua. Pidän myös itse häntä edelleen äärettömän seksikkäänä miehenä.” 
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Meillä on onneksemme vanhemmat, jotka ovat mielellään ottaneet lapsia hoitoon ja kannustaneet meitä viettämään silloin tällöin aikaa myös kahdestaan ilman lapsia. Pari tuntia lenkilläkin tekee hyvää, mutta vielä parempaa viettää vaikka yö kahdestaan ihan muissa maisemissa. Siinä ehtii hyvin rakastua taas.” 
Nainen, 20 vuotta parisuhteessa

Pieniä ja suuria tekoja

”Mieheni lähtee kanssani lenkille tai kauppaan, vaikka olisikin väsynyt.”
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Mieheni tuo edelleen kukkia silloin tällöin.”
Nainen, 10 vuotta parisuhteessa

”Mieheni imuroi, koska vihaan sitä kotityötä.” Nainen, 15 vuotta parisuhteessa

”Saan lähes joka päivä mieheltäni jalkahieronnan.”
Nainen, 13 vuotta parisuhteessa

”Mieheni laittaa joskus autoni lämpiämään tai kantaa polttopuut valmiiksi, vaikkei olisi tarvinnut.”
Nainen, 19 vuotta parisuhteessa

”Mieheni imuroi, koska vihaan sitä kotityötä.” 
Nainen, 15 vuotta parisuhteessa

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.