Rakkaus ei vaadi säilyäkseen suuria asioita, pienetkin teot riittävät.

Tapaat pariskunnan, joka on ollut naimisissa kolmekymmentä vuotta. Ajattelet ehkä: "Uskomatonta, miten ihmeessä ne ovat tehneet sen!"

Ihmeitä toki tapahtuu, mutta parisuhde vaatii kestääkseen muutakin. Ei välttämättä suuren suuria asioita vaan pieniä tekoja, joilla puolisot kertovat päivittäin toisilleen rakkaudestaan.

MindBodyGreen.com listaa kymmenen tärkeintä rakkauden tekoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

1. Anna huomiota

Lapset on saatu vihdoin nukkumaan – mitä vanhemmat tekevät? Kaivavat kännykät esiin, mumisevat toisilleen jotain epäselvää ja hauskuttavat kavereitaan sosiaalisessa mediassa. Toivottavasti ei näin, ainakaan koko iltaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kännykän sijaan käännä katseesi kumppaniisi. Osoita näin, että hän on sinulle tärkeä. Kysy kuulumisia, kuuntele vastaukset. Ole läsnä hetkessä, vaikka teillä olisi yhteistä aikaa vain viisi minuuttia.

2. Kosketa rakastavasti

Seksi on tärkeää: kyllä. Siihen on intoa ja voimia: vaihtelevasti.

Toisen koskettaminen rakastavasti (ilman seksiä) on myös tärkeää, ja tähän väsyneimmänkin äidin ja isän energia voi riittää.

Halaus, kädestä pitäminen, jalkojen hierominen, posken silittäminen. Fyysinen kosketus vahvistaa suhdetta vahvalla, alkukantaisella tavalla.

3. Käyttäydy hyvin

Miksi usein kohtelemme elämämme läheisintä ja tärkeintä ihmistä yliolkaisimmin? Luulo: Kyllä se minut tuntee ja tietää, millainen oikeasti olen.

Ehkä tietää, muttei muista. Onnelliset pariskunnat kohtelevat toisiaan hyvin vielä papin aamenen jälkeenkin ja tekevät toisilleen pieniä palveluksia arjen keskellä. Keittävät iltateet, tuovat kaupasta puolisolle mieluisan herkkuyllätyksen tai vievät hänen puolestaan roskapussin.

Ei käy kukkarolle, mutta nostaa rakkauslahjan antajan pisteitä kumppanin silmissä.

4. Ole kiitollinen

”En olisi ikinä uskonut, että voin saada noin ihanan ihmisen omakseni ”, moni meistä huokailee häähumussa. Johonkin se ylitsevuotava kiitollisuus kuitenkin arjessa katoaa tai ainakin laimenee.

Älä kuitenkaan anna periksi, vaan kerro kumppanille päivittäin, kuinka onnellinen hänestä olet.

Sano: ”Kiitos, että olet elämässäni.”

5. Kysy kuulumisia

Kiireiset pariskunnat lähettelevät päivittäin tekstiviestejä ”Tuo kaupasta 2 maitoa” tai soittavat toisilleen ”Haetko muksut päiväkodista, mä en millään ehdi”.

Onnelliset pariskunnat tekstailevat tai soittelevat toisilleen ihan muuten vain, kysyäkseen kuulumisia. He ajattelevat toisiaan persoonina, eivät pelkästään kotitalouskoneina tai autokuskeina.

6. Flirttaile

Pikku flirtti pelastaa päivän, olitte sitten olleet naimisissa kuusi kuukautta tai kolmekymmentä vuotta.

Flirtillä kerrot puolisolle, että pidät häntä edelleen monien vuosien ja koettelemusten jälkeenkin houkuttelevana.

Huomioi puolison uusi kampaustyyli, kivat vaatteet tai vinkkaa hänelle silmää sohvan pohjalta – hyvin epätodennäköistä on, että puolisosi ainakaan pahoittaa näistä mieltään.

7. Tehkää asioita yhdessä

Yhteishenkeä kohottaa kummasti se, että puolisot tekevät asioita tiiminä, eivät yksin. ”Me siivoamme” kuulostaa aivan toiselta kuin ”minä siivoan”.

Aloittakaa yhdessä joku harrastus: käykää kävelylenkeillä tai opiskelkaa vaikkapa swahilin kieltä työväenopistossa. Tärkeintä ei ole se, mitä teette, vaan se, että teette sen yhdessä.

8. Muista nauru

Puhukaa salakieltä. Pitäkää keskiyön kekkerit lasten mentyä nukkumaan (jo vaikka iltakymmeneltä) ja syökää niin paljon jäätelöä kuin jaksatte.

Rankka työ, rankat huvit, näin se on. Myös parisuhteessa kannattaa joskus vaihtaa vapaalle – ei puskea jatkuvasti hampaat irvessä eteenpäin.

9. Anna anteeksi

Pieni mielipaha muuttuu helposti suureksi, jos sille antaa tilaa kasvaa. Arjessa tulee päivittäin vastaan tilanteita, joissa kumppanin sanomiset tai tekemiset eivät miellytä.

Onnelliset pariskunnat eivät takerru pikkuasioihin. He valitsevat tarkasti taistelut, jotka haluavat voittaa, ja antavat pikku ärsyyntymisten tulla ja mennä. He eivät muistele menneitä vaan katsovat eteenpäin.

10. Unelmoi

Auta puolisoasi toteuttamaan unelmiaan, koska hänen onnensa säteilee sinullekin. Rohkaise ja ole tukena, niin myötä- kuin vastamäessä. 

Lue lisää

Junnaako parisuhde paikoillaan? 5 vinkkiä, joilla herätät suhteen eloon

Nämä ovat parisuhteen parhaat hetket

Onko teillä tarpeeksi seksiä?

Vierailija
Vierailija

Naurettavaa roskaa.Ei toimi alkuhuuman jälkeen.

Olet vaan huonossa parisuhteessa. Meillä nuo pitävät hyvin paikkansa ja ensi viikolla tulee täyteen 10v yhdessä ?

Vierailija
Vierailija

Naurettavaa roskaa.Ei toimi alkuhuuman jälkeen.

Olet vaan huonossa parisuhteessa. Meillä nuo pitävät hyvin paikkansa ja ensi viikolla tulee täyteen 10v yhdessä ?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla